Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Inainte de a incepe sa scriu vreau sa va spun ca eu am niste socrii ffffffffffffff de treba. Problema este ca ei vor sa fac numai ce vor ei adica, sa-i dau puiului meu sa manance ce vor ei. Nu stiu cum sa le spun sa ma lase sa fac ce vreau eu nu ce vor ei sa nu se supere. Sotul meu le tot spune dar cam degeaba.Ei nu sunt rai doar stresanti. Noi stam cu ei deorece avem casa in constructii si ne si ajuta fff mult financiar.Ce sa fac in acest caz?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Vesnica problema,socrii sau parintii.Se baga tot timpul peste noi si incearca sa ne conduca viata,mai ales ca va mai ajuta asta nu le da voie sa va impuna un anumit stil de viata nu te lasa "santajata" nu ceda.

Parerea mea e ca ar trebiu sa stai la o discutie cu ei,daca nu inteleg lasa-i sa zica ce vor si fa ca tine.E greu mai ales ca stai cu ei in aceeas casa si cum zici sotzul le-a spus,ei au o varsta la care se considera atotsiutori.M-am lovit si ma mai lovesc de aceasta problema cu soacra mea,chiar daca am experienta cu primul copil(fata) care are 13 ani si acum la baietelul meu care are 1 an incearca sa ma determine sa fac cum zice ea,dar eu am noroc ca stam singuri.

Hai ca m-am lungit prea mult.

[pup] un bb sanatos si sa va terminati cat mai repede casa ca sa va mutati in ea.

Sarbatori fericite!

[foto] Poze cu [copil] Lucasid="blue">

poze noi

Daca de vorba buna nu pricep, incearca ceva mai dur. Copilul e mai important si linistea ta decat bunavointa exagerata a lor. Uneori insista si din mandrie sa se dea ei mari ca ce cunoscatori sunt ei, ca ei au mai crescut copii si ca noi nu stim nimic. Eu nu accept sfaturi de la nimeni. Daca am o problema mai bine sun o prietena care a nascut mai curand decat sa intreb pe cei batrani cu ideile lor invechite.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze

Daca ce propun ei nu face vreun rau copilului, mai lasa si tu de la tine, cat stati impreuna. Daca crezi ca anumite lucruri pe care le fac afecteaza copilul, nu le da voie, explica-le cat poti de politicos ca doctorul a spus asta sau aialalta si ca ai prefera sa nu. Si eu am patit. De exemplu cu ceaiul, impotriva caruia eu am fost intotdeauna, pentru ca contine zahar si nu vad de ce trebuie sa ii dai zahar unui bebe. Dar si socrii si parintii ii dadeau ceai copilului si n-a fost posibil sa fie convinsi ca nu e cazul. Pana la urma nu i-a facut vreun mare rau ceaiul acela, dar imediat ce ne-am mutat cu totii singuri am aruncat sticlele de ceai cat colo.

daca ii dau sa manance alimente cu care tu nu esti de acord, incearca sa le explici ce aditivi/coloranti contin si de ce fac rau. poti incerca sa tiparesti informatii de pe net, ca sa fii neutra (nu le spui tu ca sunt daunatoare ci un articol intr-un ziar sau pe un site despre copii).

situatia este delicata, asa ca daca abaterile socrilor sunt minore (de genul ii dau un patratel de ciocolata sau cativa pufuleti), poti sa faci un compromis. extremele nu duc la nimic bun, din pacate, in conditiile in care stati impreuna.

succes sa gasesti cea mai buna metoda!

cele mai frumoase

Eu am observat ca ma tzacanesc daca primesc sfaturi de la soacra. Chiar daca stiu ca uneori e bine ce-mi spune si ca daca nu ar fi venit cu sfaturi necerute, exact acelasi lucru as fi avut de gand sa-l fac, incep sa demontez tot ce-mi spune si fac pe dos. Si ma enerveaza asta pentru ca are de suferit copilul meu.

Asta-vara i-am zis sotului meu ca vreau o pauza si o luna nu am mai vazut-o. Si ce bine a fost! Ieri m-am enervat asa de tare...! Trebuie sa am o discutie cu ea in care sa-i spun ca e copilul meu. Daca spun un lucru, nu are sens sa insiste sa fac altfel si sa nu-mi mai dea sfaturi necerute ori sa aiba tot felul de initiative. Poate ca vreau sa fiu eu prima care ii cumpara un anumit lucru sau il invata ceva anume si am senzatia ca ea ma fura de toate acestea.

DianaD & Alexandruid="blue">(12 aprilie 2006)

Diana eu patesc la fel cu mama... Si nu stiu cum sa fac ca ea sta la noi. Adica daca imi spune vezi ca e frig afara sa-i pui manusi eu imediat sar, las' ca nu se topeste, lasa-l daca nu vrea, insa inainte sa-mi spuna ea aveam de gand sa-i pun manusi. Sau aseara imi zice "vezi ca se cam scarpina in cap, sa te uiti in capul lui". Am inceput sa-i explic ca sunt n motive sa te scarpini in cap, ca si pe mine ma mai manaca capul si nu am paduchi, etc desi il vazusem si eu ca se scarpina si aveam de gand sa-l controlez. Cred ca ma enerveaza pentru ca ea are impresia ca le stie pe toate si trebuie sa-mi atraga atentia, ma face sa ma simt de parca am 15 ani nu 28.

Offf! Tare dificili parintii nostri cand nu realizeaza ca am crescut si noi si avem dreptul nostru la independenta cum au avut si ei...

poze

Eu credeam ca de vina e doar calitatea de soacra [:D]. Insa daca ma gandesc bine, pe vremurile cand stateam cu mama- acum 15ani- tot tzacaneala se declansa la sfaturile ei care pe atunci nu erau legate de copil [:D]/

DianaD & Alexandruid="blue"> (12 aprilie 2006)

Eu am tacut de fiecare data cand socrii mi-au facut observatii nejustificate sau s-au bagat peste masura in viata noastra de cuplu. Insa de cand a aparut copilul, nu ma pot abtine si intervin daca ceva nu-mi convine, chiar daca se supara, acum nu ma intereseaza decat binele copilului, nicidecum daca-i cade greu soacrei la stomac ce-i spun eu. Si au fost destule contradictii in ceea ce priveste ingrijirea si alimentatia copilului, dar norocul meu este ca nu locuim impreuna si-mi cresc copilul cum cred eu de cuviinta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...