Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cartiere rezidentiale in lucru

Recommended Posts

Pentru ca s-a tot vorbit de construit case sau de cumparat terenuri, m-am gandit ca s-ar gasi cativa care sa fie interesati si de varianta cumpararii unui apartament nou, modern la bloc. Conditiile fiind mult mai bune decat in orice apartament in orice bloc construit de comunisti sau post-comunisti.

Initial si noi am umblat dupa o vila intr-un cartier bine organizat. Ne interesa in primul rand sa fie inchis, cu acces limitat pe baza de cartela sau cerut acceptul in cazul vizitatorilor. Sa nu ne mai treaca caruta cu tigani pe sub geam, sa nu-si mai repare vecinul.. masina la geamul meu si sa-mi intre in casa tot fumul... O comunitate civilizata unde sa existe niste reguli de bun simt si nu numai daca e nevoie.

Am gasit in felul asta cam toate cartierele de blocuri care se construiesc acum. Si nu sunt putine, se pare ca e o adevarata moda. E drept ca pretul nu e mai mic decat al unei vile moderate undeva la marginea sau in afara Bucurestiului. Tocmai asta e si avantajul, ca aceste cartiere sunt chiar in oras, unele chiar central.

Daca e cineva interesat de subiectul asta, eu stiu amanunte despre cateva cartiere care ne-au interesat pe noi mai indeaproape (Asmita, Noor, Orhideea) dar as fi interesata sa aflu si alte variante, poate exsta o optiune mai buna de care nu am aflat.

Fetele mele

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da si tu detalii, ca de ex ma intereseaza....[:D]

Preturi, conditii de contractare, etc....

[;)]*********************************id="orange">[;)]

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasaid="maroon">

De la botezul Teodoreiid="maroon">

Din parcul Tineretului, dar si cu altiiid="maroon">

Povestea nasterii Aneiid="red">

Povestea nasterii Teodorei(bb2)id="red">id="size1">

Dana, si eu sunt interesata de aceste cartiere rezidentiale. Insa eu nu sunt din Buc (deocamdata :)) si te-as ruga sa detaliezi avantaje - dezavantaje legate de zona, amplasare, distanta fata de metrou, fata de centru, stiu eu .. legat de finisaje, fireste daca ai timp si stii lucrurile astea.

Binenteles ca si pretul-modul de contractare-termenul de predare sunt importante, insa cred ca si aceste detalii sunt utile.

Multumesc frumos.

Lacramioara & Dragos (17 oct 2000)

Pai.. sa incep cu Asmita: Este pe Cheiul Dambovitei la intersectia cu Vacaresti unde incepe Mihai Bravu (cred). Aproape de parcul Tineretului, de Palatul copiilor, de statia de metrou Mihai Bravu... chiar sa fac o prezentare completa?!

Uitati-va pe site si eu va spun ce nu scrie acolo daca intereseaza pe cineva http://www.asmitagardens.ro/mainro.html

Noor este in Titan, eu nu cunosc prea bine zona si nici nu avem de gand sa ne mutam in partea aia, dar ne-au momit cu o mare reducere de pret pana la 31 dec si asa am ajuns sa ne gandim mai serios la el.

Sunt 4 blocuri cu 10 etaje cu apartamente de doua (doua tipuri) si 3 camere. Asta are suprafete imense, dormitoare de 23-25 mp si Living de 38. Aici bucataria este tip american, deschis in living.

Un mare dezavantaj ar fi ca nu are balcoane si nici boxa. In rest este cel mai ieftin cartier la ora asta.http://www.noor.ro/

In partea asta ar mai fi si Jupiter in Berceni pe Oltenitei aproape de marginea orasului. Din pacate zona este infecta, pacat.. si nici preturile nu sunt atat de mici cum v-ati astepta fiind intr-o margine de oras si nu in aia privilegiata adica in N.

http://www.rcc-grup.ro/apartamente6.htm

Orhideea este cea mai tentanta dar mai scumputza. Foarte aproape de Carefour, vecina cu alte cartiere noi, sunt vreo 5 blocuri, parca tot de 10 etaje.http://www.orhideeagardens.ro/ Astia au o madalitate de plata mult mai accesibila pentru ca banca este proprietarul cartierului. Platesti un avans, parca 30% , iar restul in rate pe..cred pana la 20 de ani.

La celelalte plate se face in transe cam asa 30% la contractare, 30% la rosu, 30% .. nu mai stiu cand si restul la receptie. Toate lucreaza cu cate o banca de unda puteti trage transhele de plati.. aproximativ

Eu despre astea stiu mai multe amanunte dar sunt mult mai multe cartiere. Toate sunt ingradite si cu acces limitat cu bariera si portar. Cam toate au parcari subterane si supraterane preturile celor subterane variaza intre 11 si 14 mii Eur iar cele supraterane 8-12 mii euro. Cam toate au centrale individuale in afara de Asmita unde centrala e de bloc, majoritatea au aer conditionat in living in pret, pentru celelalte camere contra cost...

Preturile am cu 3 camere se invart intre 150-220 (Noor-Orhideea), la apartementele mai mici nu cunosc, in general scrie pe site-uri. daca nu scrie si vreti amanunte puteti cere si pe site la "contact" si veti primi foarte repede toate explicatiile.

Fetele mele

Pot sa va spun si eu despre "cartierele rezidentiale".Am pormit de la dorinta de a avea locul nostru si-l vroiam altfel decat cutiile de chibrituri comuniste si am inceput sa testam piata.

In iulie ne-am hotarat la Planorama, am platit avansul dar ne-am razgandit din cauza lipsei de incredere si ne-am recuperat banii(am facut o miscare buna avand in cedere ca din 4 blocuri, doar unul e construit pana pe la nivelul 8, el avand 14 nivele).

In septembrie am descoperit Jupiterul, ne-a placut modelul apartamentul, am trecut cu vederea zona(noi venind din Iancului), am trecut cu vederea lipsa de interes a directorului general("nu de cumparatori duc eu lipsa")dar n-am putut trece cu vederea faptul ca ne-a pus pe drumuri(pt intocmirea actelor de vanzare-cumparare pe persoana juridica)si in ultima clipa s-a hotarat sa nu mai vanda PJ-urilor.

Drept pentru care ,acum, in noiembrie am platit avansul pt un apartament, culmea, "cutie de chibrituri" in Stefanesti, relativ ieftin,dar (speram noi)de incredere.Este vb de un complex de 4 blocuri cu 5 etaje + 1 bloc de 10 etaje, cu parcare, am inteles ca in viitor va fi si un Mall, o gradinita, dar cel mai important este faptul ca, ansamblul se afla langa padure, intr-o zona linistita de case si relativ aproape de Bucuresti.

Pentru un apartament de 3 camere(70mp)am platit 72.000E fara TVA(cumparat pe PJ)finalizat in septembrie 2008.(www.terraresidence.ro)

Alte blocuri nou construite ne-au dezarmat datorita preturilor foarte mari.Numai un loc de parcare subteran ajunge si la 16.000E, enorm din pct meu de vedere.

Numai bine si multa rabdare celor ce vor sa-si cumpere apartamente in blocuri noi.

Mai as avea multe de spus, dar deja m-am intins mult.

Oana si Marutza-Gogutza

Bebec07, cum adica pe PJ? Si noi vrem sa il luam pe firma ca sa deducem tva-ul. Vrei sa spui ca vom avea probleme?

RaluD, nu stiu cum o fi proiectul la In City, dar este extrem de inghesuit in spatiul ala mic si marginit numai de ziduri de case vechi. Imi inchipui ca e si foarte scump avand in vedere locatia.

Fetele mele

quote:Originally posted by RaluD

InCity, din Dristor.Prietenul nostru cel mai bun - mai bine zis fratele nostru - lucreaza la fundatie si garanteaza ca proiectul este bine facut.Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa InaAjutati-l pe Andrei sa traiasca!http://www.point.ro/andrei/

id="quote">id="quote">Noi am fost interesati de un penthouse...eram cat pe ca sa semnam precontractul....Parerea mea despre ei este ca sunt neseriosi rau...tipele alea care se ocupa de clienti parca sunt picate din cer.Nu stiu mai nimic.Se tot scuzau ca doar ce au inceput vanzarea ap si nu stiu inca detalii...Ca sa o scurtez, pt ca nu am acum timp sa explic mai mult, trebuia sa faci o rezervare de ap care costa 6000 euroi dar ei inca nu aveau un precontract ca sa-ti arate la ce te inhami.Am refuzat sa platim aceasta suma pe care o pierdeai daca te razgandeai si bine am facut pt ca dupa ce am vazut conditiile din precontract ne-am crucit.O sa va dau mai multe detalii, dar ca sa nu va las asa va spun ca era un articol care scria ceva de genul ca daca intarzii plata oricarei rate cu mai mult de 7 (SAPTE) zile e la latitudinea lor fie sa-ti amane data platii, fie sa reziliere contractul , caz in care trebuia sa platesti asa:-penalizare pt intarzierea platii-40% din suma deja achitata o opreau ei cu titlu de despagubire-40% din suma pe care o mai aveai de dat trebuia sa o platesti, tot cu titlul de despagubire...DEci, daca nu m-am facut inteleasa bine, era posibil sa ramai fara apartament si sa mai platesi si cam 50-70% din valoarea lui...Si asta nu e tot..o sa mai revin cu alte conditii minunate din contract==========CorinaAlbumul meu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...