Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Carii la 2 ani?

Recommended Posts

Buna.

Copilul meu de 2,2ani a incetput sa i se inegreasca dintisorii.[bang][bang][bang] De fapt s-a depus pe marginea gingiei tartru de culoare alba , iar acum a inceput sa se inegresca si sa "corodeze". Vi s-a intamplat asa ceva? Ce pot sa fac sa merg la stomatolog pentru detartrare?

[q][q][q]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am inteles ca dintii se pot innegri si de la ceai. Un medic stomatolog a spus verisoarei mele acest lucru, pt. copilul ei de 2,4 luni caruia i s-au innegrit dintii. Vezi daca pasta de dinti sau periuta de dinti sunt eficiente.

Oricum, n-ar strica sa faci si o vizita si la medic sa vezi daca e vorba doar de tartru sau si de vreo carie.

Mult noroc!

Gabi, la stomatolog degeaba mergi caci la copii asa de mici nu se face nimic (nici macar radiografie). De obicei cariile se fac la aceasta virsta din cauza igenei dentare deficitare. Adica: mai bea ceai sau lapte dupa spalarea pe dinti. Atentie, ceaiul chiar daca e indulcit cu miere, glucoza, zaharina tot ataca smaltul. Valabil si pentru lactoza din lapte! Deci dupa spalatul pe dinti se bea doar apa! Aud mereu despre mamici care lasa biberonul de ceai sau lapte noaptea in patutul copilului si ma cutremur!! Igiena dentara se incepe de la primul dintisor si e foarte importanta.

Comoara mea!id="red">

Flavia si Bianca[copil]

De acord cu Flavia! E prea mic si nu-i face nimeni nimic. Plus ca nu pot sa-mi imaginez un copil de 2 ani ca ar sta cumintel pe scaun la detartraj,cand eu om destul de mare [:D] abia stau.

Spalat pe dinti cat mai des,dulciuri mai putine,bauturi acidulate deloc...

Mihaid="purple"> [recevere]

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

Si baietelul meu are niste depuneri negre pe dintisori care ni sa spus la stomatolog ca sint cauzate de alimentele de culoare inchise..chiar si fructele.

Eu l-am dus deja de 2-3 ori sa ii curete si nu am avut probleme deloc...ba chiar ii place.Deci daca este nevoie ii va curata chiar daca are doar 2 ani....baietelul meu a avut 18 luni cind l-am dus prima oara.

To be wise is to know what to overlook:-)

Si baiatul meu a inceputo tot pe la 2 ani si 2,3 ,luni.Am fost la stomatolog si ne-a dat cu un fel de solutie care sa inlature petele de pe dinti.Si se pune in gura un fel de stoper ca sa nu poata inchida gurita,pe momentul procedurii.Acum mergem o data la 2,3 luni si facem curatare.Nu cred ca ar fi vre-o problema cu igiena ,noi ne spalam pe dinti dupa fiecare masa,dar mi-a zis medicul ca s-ar putea sa iaba dantura mai sensibila.

Multumesc mult pentru sfaturi

Stiti ce este culmea ca, copilul meu nu a baut niciodata ceai nici lapte din biberon pentru ca papa si acum tzitzi, Este adevarat ca mai mananca si dulciuri dar nu credeam ca o sa ajunga la carii la niste dintisori atat de frumosi. Asta este o sa merg si la stomatolog sa cer un sfat.

Pupici la pitici si sa fie sanatosi[dual][dual]

quote:Originally posted by Flaflo

Gabi, la stomatolog degeaba mergi caci la copii asa de mici nu se face nimic (nici macar radiografie). De obicei cariile se fac la aceasta virsta din cauza igenei dentare deficitare. Adica: mai bea ceai sau lapte dupa spalarea pe dinti. Atentie, ceaiul chiar daca e indulcit cu miere, glucoza, zaharina tot ataca smaltul. Valabil si pentru lactoza din lapte! Deci dupa spalatul pe dinti se bea doar apa! Aud mereu despre mamici care lasa biberonul de ceai sau lapte noaptea in patutul copilului si ma cutremur!! Igiena dentara se incepe de la primul dintisor si e foarte importanta.Comoara mea!id="red"> Flavia si Bianca[copil]

id="quote">id="quote">Flavia,Ba da,se fac radiografii la copii asa mici,chiar mai mici,"recordul"-ca sa zic asa-a fost la un bebelus de 10 luni pe care a reusit sa-l "pacaleasca" iar mamica lui l-a tinut in brate.Sigur,depinde de situatie dar la multi copii de virsta asta,o serie de tratamente se fac sub narcoza.Nu e culmea ca nu a baut lapte sau ceai din biberon ci e tot aia e si daca suge lapte de la san.Adica dupa fiecare masa,dintii trebuie curatati.Daca respecti igiena,nu conteaza cantitatea de dulciuri pe care o maninca.Cel mai indicat e un consult la stomatolog cit mai repede.Sanatate va doresc!Alina

Aici pe fiecare sticla de suc pentru copii scrie ca a se consuma pina la iesirea dintisorilor.Si medicul chiar mi-a specificat ca nu dulciurile,dar bauturile dulci(mai ales noape)creeaza un mediu bun pentru aparitia petelor sau chiar a cariilor.Deci si noi ne straduim sa bem ciai verde,apa si mai putin ciai negru,si sucuri dulci...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...