Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De la ce varsta SCHi ?

Recommended Posts

Sotul meu vrea sa o invete ski pe fetita mea (1 an si 8 luni) in iarna asta, iar eu nu sunt de-acord sub nici o forma cel putin nu inainte de 5-6 ani. In primul rand ma gandesc cum ar fi sa o las pe pista, chiar si pe cea de copii, si sa vina cineva din spate sa o loveasca. in al doilea rand nu cred ca o sa inteleaga comenzile. Nici cu profesor si nici cu el nu am incredere sa o las pt. ca nu este un bun schior. Toata seara ne-am argumentat si el tot vrea sa o puna pe schiuri.Parca a innebunit. I-am zis mai bine pe sanie, bob sau ce-o mai fi.

Pana la urma mi-a zis sa mai caut pe internet sa vad daca mai sunt si alti copii la varsta asta pe schiuri, asa ca v-am scris voua si va intreb : a-ti da copilul la schi asa de repede?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu cred ca intre trei si cinci ani e ideal sa invete. Sunt mici si vor invata instinctiv.

Eu l-as da pe al meu care are trei ani la ski. Numai ca nu prea avem timp sa ajungem in statiunile respective.

Pot sa spun ca am vazut anii trecuti copii si de doi ani pe skiuri. Ziceai ca sunt facuti pe ele. Cu asa usurinta schiau.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)

Camera lui Luca/Finding Nemo

La 2-3 ani se poate invata, dar noi am exersat doar cross-country nu si coboriri inainte de 3-4 ani.Depinde foarte mult daca locuiti intr-o regiune in care aveti posibilitatea sa duceti micutii la ski cit mai des.Invatatul depinde de la copil la copil, unii vor prinde mai rapid, altii mai dificil.Fetita mea schiaza de la 3 ani iar baietelul tot asa.

Mariana [gravi] 28+ id="purple">

mama de id="red"> Monica, id="pink"> Mateiid="teal"> si Markusid="blue">id="Comic Sans MS">id="size1">

Noi am inceput la 4 ani. In primul an cu chiu cu vai , voia mai mult sa se joace, urmatorul an mai bine si urmatorul an si mai bine. Acum nu mai are nevoi de instructor, numai ca nu are cu cine urca , trebuie sa ne punem si noi instructor.

In schimb am vazut o faza intr-un an: o mamica, cu bunica, ...toata familia dupa ea, cu un pitic mic si frumos foc, cred ca in jur de 2 ani care nu voia cu schiurile in picioare. Se ruga de el sa mearga cu schiurile si el nu si nu. Daca urca si cobora o data ii dadea un ou de ciocolata si ala mic plangea si urca, isi lua oul si iar o lua de la capat. Stia sa schieze dar nu voia, si asta timp de o sapatamaqna. [help] incapatanata familie.

6 ani si ...

Pe skiuri l-am pus la 3 ani si ceva, mai mult in joaca... coborand partia intre picioarele lui tati.

Asa serios, dar tot in joaca, a inceput la 4 ani cu o simpatica dra monitoare.

Ah, si pt protectie (si mie mi-e frica sa nu-l spulbere unul din nenorocitii care nu se pot controla dar coboara in viteza) folosim intotdeauna casca.

Personal te-as sfatui sa mai asteptati cel putin un an, pana i se mai intaresc picioarele, rezista mai mult pe partie, etc.

Varsta optima de incepere a schiului e de 3 ani. Atunci sunt si oasele mai tari.

Fetita mea are 1 ani si 4 luni si iarna aceasta vrem sa o punem pe schiuri, doar sa se obisnuiasca cu zapada si cu ideea. In nici un caz pe partie. Dar la anu' sigur va schia, cu casca obligatoriu.

Sotul meu a schiat la 2 ani si ceva pt prima data si este expert.

Iar cum intram in UE sper ca vor incepe si la noi reglementari in acest domeniu (nu monitorie la negru, partii pentru incepatori, sa nu lase pe partii fara echipament adecvat, etc).

Noi speram ca asa va fi, avand scoala de ski.

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra (9 august 2005)id="orange">id="orange">id="Georgia">

asa crestem noi id="red">id="size2">

Copilul unor prieteni din Sinaia schiaza de la 2,5 ani. La 3,5 ani schia mult mai bine decat mine.

Pe al meu l-am pus pe schiuri prima oara la 3,5 ani. Dupa doua zile trebuia sa ducem lupte cu el sa nu coboare singur din varful partiei. De abia astept acum sa ninga.

Noi stam in Buc. si ne duceam cam o data pe luna in week-end si atunci schia numai sotul, ca eu nu am curaj , dar de cand o avem pe ea, nu ne-am dus deloc, si acum i s-a pus pata. Multumesc pt. raspunsuri , am sa-i arat si lui ca mai trebuie sa astepte. Dar si la 3 ani, tot am o strangere de inima sa nu o las. Poate daca as fi stat aproape de munte si eram experta era altceva , dar asa sa faca din an in paste, cum se zice, nu vreau.

Dar el e un incapatanat, n-ai cu cine vorbi cand vrea sa faca ceva, tre' sa faca. Vrea sa o dea la tot ce se poate , el fiind un atlet de mic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...