Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Urmeaza sa fac bebelusului vaccinul de 2 luni dar mi-e tare frica. Merg zilnic la spital la fizioterapie cu el ptr o alta problemuta si am vazut o groaza de copii cu probleme din cauza vaccinurilor prost facute. Am ales sa fac vaccinul din farmacie Infanrix, desi e destul de scump, care am inteles ca e si mai usor de facut si nu da reactii dupa, pe langa alte avantaje, dar tot frica imi este. Mai ales ca desi obligatia de a face vaccinurile este a medicilor, ele sunt facute de asistente, iar asistenta medicului meu pediatru e o tampita si nu stiu ce sa fac? As vrea sa apelez la altcineva sa il faca, dar oare se poate? Se baga cineva la asa ceva, mai ales ca trebuie sa puna si stampilain carnetul de vaccinari din cate stiu.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de tanima_i2002

As vrea sa apelez la altcineva sa il faca, dar oare se poate?

poze

id="quote">id="quote">

De obicei medicul de familie il face. La noi au fost facute de med. de fam. si nu de asistenta.

Dar am vazut la unele cabinete de pediatrie ca se fac si vaccinari.

Dar nu tb. sa-ti fie frica de hexa, e cu o simpla injectare, acul e ft. micut, reactii dupa vaccin nu sunt. Asistenta conteaza mai putin(ea doar face vaccinul - e doar o mica intepatura in piciorus) fiindca bebelusul este consultat de medic inaintea vaccinului si nu se face daca ceva nu este in regula.

Eu stiu ca asistenta sau medicul pediatru face vaccinul, cel putin la noi asa e. Oricum ar fi, n-ai de ce sa te temi, gandeste-te ca asistenta aia "tampita" cum ii zici tu a mai vaccinat ceva copii inainte, nu ramane asistenta la pediatrie daca nu era competenta, zic eu. E o procedura simpla, cat despre reactii, alea sunt sau nu sunt, depinde de copil, nu de vaccin. Bafta!

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 11 luni

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

filmulet aniversar

O, draguta de tine![pup] Ma induioseaza cat de grijulie esti si cum iti faci tu probleme doar pentru un vaccin. Pun pariu ca e primul bebe! Nu-i asa? Linisteste-te, ca nu ai de ce sa iti fie teama (si mai ales, ai grija mai mult ca starea ta o transmiti foarte usor bebelusului). Vaccinul de la doua luni (ca si cel de la patru si sase) poate sa dea reactii dupa, sau nu, asta depinde de copilas, si nu de cine il administreaza sau de unde este (cel gratuit sau cel cumparat). Iar aceste reactii nu sunt altceva decat nitica febra si poate durere la locul intepaturii, nimic mai grav, si nimic de nerezolvat. Pentru febra (doar daca e peste 38,5) se dau antitermice iar pe intepatura o compresa cu apa rece rezolva problema.

Asa ca fii curajoasa si nu te mai ingrijora din orice!

Pupici si sa va faceti mari, sanatosi si frumosi![flo]

Tisina

tanima, da' pe la noi de ce nu mai dai? ne e dor de tine! hai ca te-am certat!acu' sa-ti raspund:noi am facut tot infanrix hexa. si am fost la med pediatru si ni l-a facut! desi ne-a sunat si med de fam sa venim la vaccinare, i-am zis ca mergem la pediatru si n-au fost probl. atat timp cat med este de specialitate nu vad de ce nu s-ar baga sa iti puna stamplia pe canetul de vaccinari.si nu-ti fie frica, nici la noi n-au fost niciun fel de reactii adverse! i-am dat panadol baby, cate 2.5ml, de trei ori pe zi, doua zile dupa vaccin. de fapt asa ne-a recom med, dar noi nu i-am dat decat ziua cu vaccinul ca am vaz ca n-are nimic si am considerat ca nu mai are rost sa-i dau si a doua zi!

ralucaid="green"> mami de alexia-maria id="green"> care creste si tot creste...id="green">o intamplare fericita...id="green">id="Trebuchet MS">id="maroon">

Raluca am trecut si pe la voi dar nu am mai scris, insa sa stii ca citesc aproape zilnic.

Stiu ce reactii pot sa dea vaccinurile dupa, insa frica mea cea mai mare este de cine il face, ca in asistenta nu am incredere, med de familie este medic pediatru, dar ea nu face vaccinurile ca e f aglomerata si in ultimul timp am vazut prea multi copii nenorociti pe viata din cauza unor astfel de vaccinuri facute incorect. Daca nu as fi vazut atatea cazuri in spital acum nu mi-ar fi fost frica, de obicei nu sunt chiar atat de panicoasa, dar Pitestiul e recunoscut ca un oras cu un sistem sanitar la pamant si nu am incredere practic in nimeni: fie asistente fie dr. daca as sti sa fac injectii i l-as face eu insami, dar...Pana la urma cineva va trebui sa i-l faca si nu prea stiu la cine sa apelez.

poze

Diana, de ex era o fetita de 1 an si o luna care de la vaccinul de un an din cauza ca i-l facuse prea repede incepuse sa i se atrofieze muschiul si nu mai misca piciorul, mai era un baietel de 4 ani care tot de la un vaccin devenise practic o leguma, ce sa iti spun, infiorator, situatii la care nici macar nu te poti gandi... Poate daca nu vedeam ceea ce vad zilnic de cateva zile incoace, nu mi-ar fi fost frica, dar de atunci m-a luat o spaima de aceste vaccinuri de nedescris. Conteaza f mult cine il face bineinteles.

poze

da, tanima, cunosc sistemul medical din pitesti!am rude in curtea de arges si in berevoiesti (la 30km de curtea de ag, poate ai auzit). nasa mea a fost "nenorocita" de medicii din pitesti. deci, stiu despre ce vb! au trimis-o sa faca impachetari cu parafina crezand ca are probl cu hernia de disc, iar ea avea de fapt cancer ovarian, care in urma trat rec de acesti "medici", a evoluat f f f repede, iar sfarsitul a fost tragic!cel mai bine, mergi, daca exista in pitesti, la un cab de pediatrie. dai un ban, dar stii ca medicul se ocupa exclusiv de copilul tau si isi da interesul...

ralucaid="green"> mami de alexia-maria id="green"> care creste si tot creste...id="green">o intamplare fericita...id="green">id="Trebuchet MS">id="maroon">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...