Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

somon?


ege

Recommended Posts

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

nu e chiar o reteta, dar eu aici il fac la grill si langa el pun cartofi fierti taiati cubulete.

peste ei, dupa ce s-au fiert si i-am pus in farfurie, pun bucatele mici de unt care se topesc instant...

si tot peste ei mai pun apoi partrunjel maruntit...

pe somon pun felii de lamaie...

se serveste cu vin alb rece....

eu aici cumpar pestele intreg si pun la grill bucati, insa nu cred ca nu iese si cu file...

nu e foarte deosebit, dar e bun, simplu si de efect...

parerea mea, care este...

na, ca scriseii si la bucarie...

 

[papica]

 

INDEX SUBIECTE LA KNOW HOW ON LINEid="red">

 

 

IN MEMORIAM LAURA STOICAid="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau si eu o reteta foarte simpla.Se acopera o tava cu folie de aluminiu si se unge folia cu putin ulei.Se aseaza bucatile de peste in tava.Se acopera fiecare buc.de peste cu un strat de mustar dupa care se pune un strat de maioneza(eu pun in loc de maioneza Yogurt Creme,se gaseste in comert).Nu se sareza si nu se condimenteaza cu nimic.

Se pune tava in cuptorul incins si se tine cam 30-40 min.

Eu fac mereu si ne place foarte mult.

 

p.s. :Straturile de mustar si maioneza sa fie mai consistente.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O alta modalitate de preparare a somonului este urmatoarea:

 

 

Se condimenteaza feliile de peste cu sare, piper( exista si un piper special pt peste, nu stiu daca este si in Ro), se aseaza intr-un vas jena si se stropesc cu putin ulei de masline. Somonul fiind un peste gras, nu are nevoie de mult ulei extra. Se incinge cuptorul la 200 grade si se introduce vasul pt. ca 15- 20 min, neuitand ca la jumatatea timpului sa intorci pestele. Se serveste de preferinta cu cartifi fierti, iar ca mancarea sa nu fie prea uscata eu iti recomand un sos pe care il pregatesc de fiecare data cand mancam peste: pui intr-un castronel smantana sau iaurt mai gras, tip iaurt turcesc, adaugi putina zeama de lamaie, un praf de sare si un pic de marar tocat. Amesteci ingredientele si sosul obtinut il poti servi pe peste si pe cartofii fierti. E o nebunie!

 

Pofta buna!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mie cel mai mult imi place somonul asa simplu, taiat bucati cam de 10 cm, pus pe grill asa pe pielitza si lasat pe o parte si pe alta numai putin sa ramana inca roz pestele, deci sa nu iasa tot din el.

nu se mai pune nici un condiment, nici macar sare, somonul are atata savoare si aroma incat nu necesita nimic pe el.

langa se pot face niste cartofi copti, o salata de cruditati, cui ii place mujdeiul se poate face un mujdei...deja imi lasa gura apa.

dar astea sunt gusturile mele [:D] in general mie nu-mi plac mancarurile complicate cu multe ingrediente amnestecate de-a valma ca nu mai intelegi nimic din gustul de baza.

in loc de cartofi copti se poarte face un puree de cartofi fara unt sau lapte acestea fiind inlocuite cu o idee de ulei de masline.

somonul este un peste cu un gust minunat, si f satios, dar destula vorbarie, mai bine il mancam [il] decat dscutam despre el.[:D]

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...