Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

medicamente compensate gravide

Recommended Posts

Fetelor, este adevarat ca din noiembrie gravidele nu mai primesc medicamente compensate decat daca nu au venituri sau au salariul sub cel de baza minim brut pe tara?! Pana acum am luat medicamente compensate dar acum, uitanadu-ma pe site-ul CNAS vad ca este un Ordin nou din 16 nov iar titulatura listelor 2A si 2B s-a schimbat. Pana acum era "...si femeile gravide si lauze" ( deci fara a se face distincie in functie de venituri) iar in prezent "...art 213 alin 1 lit a) si f) din Legea 95/96". Lit f) se refera la gravidele care nu au venituri sau au salariul sub cel de baza minim brut pe tara.[bang]

Mai luam sau nu medicamente compensate?!

http://www.casan.ro/default.asp?id=154

[gravi] [fetita] 20w

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eseeaid="red">:in primul rand vreau sa te felicit pt k eti din nou [gravi]..Din cate imi amintesc eu, ai fost la noi la mami de nov-dec...dar din pacate nu ai ramas mult timp.....Gresesc?Dc da, imi cer scuze pt confuzie, dar oricum te felicit pt k esti[gravi].

Nu stiu care este legea privind compensarea medicamentelor pt gravi, dar eu de multe luni nu le mai iau compensate....Si dr de fam mi-a spus k dc nu aveam salariu, le luam gratuit...Acum nu stiu dc se aplica tuturor medicamentelor pt mamici, dar pt materna, no-spa, tardiferon, duphaston....s-a aplicat deja....

Madalina [gravi]39+,[baietel]Darius

poze,

Madalutaid="blue">, da, nu ma confunzi...am ramas gravi la al doilea ciclu dupa chiuretaj..sper sa fie bine de data asta...multumesc de urari![pup] Va mai citesc si pe voi din cand in cand si va tin pumnii la nastere!

Cu compensatele...s-a schimbat in nov, dupa cum rezulta de pe site-ul lor, eu pana acum am luat compensate : utrogestan, pregnyl, gynipral, Duphalac. Am mai avut de luat si alte medicamente, care nu erau compensate, le-am platit integral... Listele 2A si 2B erau pt toate femeile gravide iar lista 3 pt cele fara venituri sau venituri mici.

Speram sa ne lamureasca cineva mai clar daca asa e, daca nu vom mai lua compensate...

Moniqueid="blue">, am trimis intrebarea, oare vor raspunde?!

[gravi] [fetita] 20w

ar fi culmea!! io am luat luna trecuta gratuit utrogestan, gravibinon si no-spa; maine merg din nou la medicul de familie pt. reteta pe luna decembrie. sper din suflet sa-mi dea tot gratuit si de data asta! nu de alta, da m-ar costa in jur de 2 mil/luna tratamentul...care este a la long.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Olguttza, conform listelor ( titlul lor) afisate imediat dupa Ordinul din 16 nov, de pe site-ul CNAS, e clar!! [:(!] Acum probabil va depinde de cat de informat e medicul de familie, de noroc adica...Eu iau medicamente de vreo 4 milioane lunar...

[gravi] [fetita] 20w

Eseea, citii din nou legea 95/2006, si acolo scrie asa:

"Art. 213. – (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:

a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;

f) femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara."

Deci, cred ca este vorba de o cu totul alta categorie de persoane, nu despre cele care efectueaza plata contributiei, adica noi, care platim 7% CAS si 6,5% CASS (sau invers).

Io asa inteleg chestia asta...

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Olgitza, inteleg la ce te referi dar........probl este titulatura noilor liste de medicamente 2A si 2B unde mai nou scrie clar ca sunt aplicabile "...art 213 alin 1 lit a) si f) din Legea 95/96". Lit f) se refera la gravidele care nu au venituri sau au salariul sub cel de baza minim brut pe tara, cum ai pus si tu art mai sus. Deci, nu numai ca ele beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei ci sunt si singurele care iau medic compensate conform titulaturii noilor liste.

http://www.casan.ro/pdf/medicamente/ANEXA_2A.pdf

eu asa inteleg din titlul listei....

[gravi] [fetita] 20w

Mie ieri mi-a dat medicul de fam o reteta compensata cu No Spa, Elevit si Utrogestan.Si pana acum n-am gasit nici o farmacie care sa mi le dea!Toti zic:Nu mai dam compensat!

Deci...mai am sanse sa le iau compensat?Sau mai bine le cumpar si gata?

Pana acum le-am luat compensat!

Astept lamuriri ca nu mai inteleg nimik!

Multam mult, mamicilor cu burtici!

[gravi]18+

Alyna

http://new.photos.yahoo.com/alinafobl

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...