Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pe ce fond sonor va cresteti copilasii?

Recommended Posts

Buna tuturor si Sarbatori fericite!!!!

Sunt mamica unui bebelasi de 10 luni care e fascinat de tv, reclamele il hipnotizeaza de-a dreptul.Eu il las sa se uite la desene animate dimineata si dupa aceea opresc televizorul si ii pun muzica pe calculator, colinde, muzica de copii, muzica claside...de toate genurile.Am observat ca mai nou se uita si la calculator sa vada de unde vine cantecelul[:D].Am tot citit in diverse carti tot felul de pareri incat nici nu mai stiu cum e bine sa procedez, nu e bine sa-i lasam la tv dar nu e bine nici sa nu-i lasam, ca ii ajuta sa se socializeze...etc.Eu una am decis sa ii fac program de tv, de muzica si de linsie....macar 2-3 ore/zi sa ne mai auzim si noi gandurile si sa invatam sa vorbim.Am incercat sa pun la tv si pe alte programe dar se pare ca-l intereseaza orice....chiar si discutiile politice[:D]

M-ar ajuta f mult sa stiu cum procedati voi sau cum ati procedat cand ati copilasii mici.Va multumesc tuturor.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.id="blue">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

silvi - televizorul nu ajuta cu nimic, ba chiar este daunator copiilor sub 2 ani. s-a demonstrat deja ca urmarirea programelor tv de catre cei mici poate duce la mari probleme (deficit de atentie, performante scolare reduse).

fetita mea are 2 ani si cateva luni. in primul an de viata nu s-a uitat la televizor (daca voia sotul sa vada vreo emisiune/stirile seta televizorul pe alb negru, cu contrast redus, asa ca nu ii atragea atentia). din al doilea an de viata a inceput sa se uite la desene animate pe dvd (tocmai pentru a evita reclamele), aprox 10-15 min pe zi. acum se uita la winnie pooh si goofy cateodata, dar nu depasim o ora pe zi.

sa cresteti mari si frumosi!

cele mai frumoase

reclamele au toate elementele atragatoare pentru un bb mic, culoare, miscare, sunet..dar nu cred ca e sanatos. in acelasi timp nu-l poti priva in totalitate de tv, cand va creste si se va intalni cu alti copii de varsta lui si nu va stii despre ce este vorba se va simti in inferioritate.. eu i-am luat Baby Einstien. mai tarziu o sa-i pun desene animate de la Disney

Al meu copil are 2 ani jumatate si nu este absolut deloc interesat de TV; de altfel, nici noi, cei mari, nu stam la televizor. Lui Vlad ii place sa-i citesti-isi aduce singurel cartea si cere:dodo! asa zice el la citit! Este mult mai interesat de desenat(nu vreti sa stiti ce''opere'' pune pe hartie!), de ''puzzelit''(adica de imbinat piese de puzzle)si de raliuri prin hol, cu multe masinute deodata!!!!

Iar muzica asculta noaptea, cand doarme,si peste zi, la somn: noaptea merge radioul, pe ''Romantic'', iar ziua are el CD-ul lui, cu muzica clasica orchestrata special pentru copii....

La TV va avea timp sa se uite, cand o fi la gradi si ceilalti copii vor vorbi despre personajele din desenele animate.

madalina

Baiatul meu de 1 an si 5 luni e Foarte interesat de televizor[:D]cum vede ca i-am dat drumul ,repede il si opreste..am fost nevoiti sa fcaem improvizatii si sa lipim si scoth peste butoane ca il stinge domne!In schimb daca este vorba de muzica,il da tare si incepe sa danseze[:D]la 2 ani sa tea sa urmareasca la televizor?Chiar si desene?alta activitate nu gasesti?

http://community.weshots.com/users/mamy_taty

draga silvi,

uite ca ai primit o gramada de pareri si explicatii de la mamici grijulii si atente la ultimele studii occidentale. dar mai sunt si mamici care nu considera ca a creste copilul ca la carte pentru a-l trimite intr-o lume care nu-i catusi de putin ca la carte este benefic pentru el.

noi ne uitem la televizor; ascultam stirile, vedem filme la tv, emisiuni mai mult sau mai putin reusite, si toate acestea cu garnitura generoasa de reclame. pe care luca le adora. sunt singurele care ii atrag atentia. si ii mai plac vocile alea tampite care traduc personajele de desene pe cartoon si celelalte posturi.

muzica ascultam rar, si aia tot la tv. ii place mai ales aia populara, danseaza o gramada.

din punctul meu de vedere, orice inseamna stimul, este bun pentru el; nu vreau sa cresc o leguma de sera. lumea asta in care traim e agitata, iar eu vreau ca el sa tina pasul cand va fi cazul.

cateodata mai trag de el, daca vad ca sta aproape de televizor, dar in rest, ce e ok pentru noi este ok si pentru el. noi nu prea am schimbat multe de cand a aparut el in viata noastra. asa ca luca a facut multe pana acum, si eu zic ca i-a prins taaare bine ...

poze

dienuta si bebe-luca

Va multumesc pestru raspunsuri.

Mamy_taty id="red">a doua parte a postarii n-am prea inteles-o, nu stiu daca imi era adresata mie.....

Eu am inteles ca mai multi copii sunt interesati in special dereclame deoarece au o alta intonatie si ii atrage asta.

Personal nu cred ca ii face rau sa se uite putin la desene cand se trezeste ca sunt tare dragute si pasnice[:D] ca o poveste. Eu nu prea ma uit la tv asa ca filme si alte chestii nu prea vizioneaza, cateodata stirile seara, dar nu-l intereseaza in toatalitate[:D]. Ma interesa sa stiu daca in afara tv-ului sunt alte zgomote in casa, daca merge muzica mai multa vreme sau radio. Muzica ii pun si eu cat mai diversificata si nu o la nici pe aceasta prea multa vreme, mai dansam pe muzica sau daca e din cea clasica o lasam ca fundal sonor.

Multumesc inca o data,vroiam sa stiu practic cam care e perceptia legata de stimulii auditivi.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.id="blue">

Fetelor, eu cred ca voi incurcati putin borcanele aici...si nu-mi sariti in cap ca nu am intentia de a supara sau jigni pe nimeni.Fiecare mamica isi creste puiul asa cum considera ea mai bine si respect fiecare parere a voastra ca stiu ca e bine intentionata...Insa chestia cu TV-ul, zic eu, sta altfel...Un copil de 10 luni, de ex nu stie ca "se uita la TV".El vede o cutie mare cu imagini colorate, sunete, voci, chipuri care ii plac si il atrag.E normal. E un gen de stimulare audio-vizuala. De ex, fiica mea (6 luni si o sapt) e fascinata de acvarii - tot o cutie cu miscare si lumina.Cind mergem in vizita la niste prieteni care au acvariu musai sa stau cu ea in fata acvariului sa privim pestii. M-am gindit intial sa cumpar un acvariu ptr ea - deh, ce nu face un parinte...insa am ajuns la concluzia ca nu as avea timp sa ma ocup de pesti...asa ca am descarcat de pe net un fel de filmulet cu un acvariu- natural, cu pesti vii care in plus are si fundal de muzica. Si cind fata mea are chef de acvariu, ne uitam la pestii nostri virtuali. La TV, evident...

Problema cu tv-ul vine abia mai tirziu, cind copilul se uita la tv in loc sa faca alte chestii, lectii, citit, joaca...atunci cind intervine violenta, limbajul etc...Dar o ora, doua pe zi, desene animate, programe educative...de ce nu?Exista n progr si filme educative ptr copii - baby/little einstein, little genius, dora the explorer etc etc care-s facute sa-i ajute pe copii sa se dezvolte...

Acelasi lucru si cu PC-ul, zic eu...Sau orice lucru facut fara masura...

In ce priveste muzica...la noi in casa e mereu un "zgomot" de fond, ceva...cintam impreuna...si progr de liniste e bun, cind stai doar cu copilul tau...mie imi place sa ma intind cu Maia pe patul mare din dormitor, sa stam face to face, ea ma trage de nas, par, imi baga degetele in ochi, nari iar eu stau si ma pierd in imensitatea albastra a ochilor ei...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...