eunice78 Postat Decembrie 12, 2006 Raport Postat Decembrie 12, 2006 Baiatul meu cel mare ( trei ani ) urmarea toate reclamele si programele de teleshoping cand era mic (pana in doi ani). Recunosc, cateodata chiar le cautam deoarece eu nu am nici un ajutor in casa, sotul meu e plecat tot timpul, iar copilul fiind hiperactiv si nedormind decat f putin, era singura modalitate prin care mai aveam si eu un pic de liniste sa fac mancare, etc. sa nu va imaginati insa ca statea cu orele la tv. statea cel mult cat dureaza un program de teleshoping (20 min ). Cert este ca la ora actuala nu il intereseaza deloc tv, insa tipa dupa Donald, Tom si Jery, Alba ca zapada, etc pe care le vede la calculator. Si ca o observatie of topic : nu numai de la tv se invata violenta ci si de la desene pe care noi le consideram inofensive. De ex. la prima vizionare a desenului Alba ca zapada.. Petru a plans la scena in care vanatorul tb sa o omoare pe Alba ca zapada, si nici acum aceste secvente nu le urmareste. Vine si imi spune ca el vrea sa fie ziua in padure ( adica de la scena in care Alba ca Zapada se intalneste cu animalutele si merge la pitici). Pe de alta parte. cand e suparat zice ca ia cutitul ca e vanator si o omoara pe Alba ca zapada. La fel cand e suparat se transforma in mama vitrega din Alba ca zapada sau din Cenusareasa.Ca sa nu mai vb de scenele din Tom si Jery. Dar si noi am urmarit la vremea noastra desenele respective si nu am devenit dezaxati. revenind insa la sb, eu am facut si o greseala cu tv. In bucatarie, unde mananca el, cand nu voia sa manance dadeam drumul la tv si, in timp ce el se uita la reclame, eu il indopam. Total gresit! F greu a inceput ulterior sa manance singur. nu vroia sa se uite la tv ci pur si simplu se invatase comod.la bb nr 2 nu voi mai face la fel. Scuze ca m-am cam intins.
silvi_2005 Postat Decembrie 12, 2006 Autor Raport Postat Decembrie 12, 2006 Mamy_taty,id="red"> Aveti perfecta dreptate cu desenele animate, eu ii caut ceva cu intonatie blanda deaorece la varsta asat pe el asta il impresioneaza, nu cred ca el constientizeaza altceva.Eu ii citesc povesti seara, tot asa cu voce blanda si rade in hohote prapaditul[:D]. Cred ca asa cum ati spun si voi e bine sa face de toate dar cu moderatie, am incercat de mic sa ii fac program si de masa si de somn si ne descurcam f bine, el chiar adoarme de fiecare data singur in patut cu jucaria lui preferata( pentru somn). De asemenea eu il mai las sa se joace si singurel in patut, mai descopera si el lucruri noi si mai am si eu cate ceva de facut si nu pot sa il las singur in alta parte[:D]. Eu mai las si perioade fara nici un zgomot pentru ca am observat ca atunci e mai atent si reactioneaza mai bine, e mai implicat in ceea ce facem, el merge singurel de ceva vreme si imi tot aduce jucarii daca ii cer si ne jucam cu mingea si masina pe covor. Va multumesc inca o data pentru raspunsuri, ma ajuta sa stiu cum procedeaza si alti parinti. Silvi si bebe Alain 19.01.2006 Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.id="blue">
dana_ene Postat Decembrie 12, 2006 Raport Postat Decembrie 12, 2006 Silvi, la noi e imposibil sa nu fie vreun zgomot de fundal: fie de la desene animate (de pe CD-uri in special, pentru ca nu-mi plac cele de la TV) sau de la cantecele, sau chiar de la TV cand mai apucam noi, parintii, sa vedem vreo stire. Dar asta nu inseamna ca Roxanica se uita si ea, pentru ca in general e preocupata de vreun joc. Uneori o mai surprind ca se uita la reclame, dar nu pentru mult timp pentru ca e atrasa de altceva. Apoi mai e zgomotul de fundal pe care-l face Oana, fiindca ea e intr-o permanenta vorba. Liniste ? ... Doar cand dorm amandoua . ________________________ Danielaid="red"> mamica de Oana Mariaid="red"> (2 sept. 2003) si Roxana Elenaid="red"> (7 febr. 2006) SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006 NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003id="Trebuchet MS">
anya Postat Decembrie 12, 2006 Raport Postat Decembrie 12, 2006 Eunice, ma recunosc. Si la bb2 e cam la fel. Doar ca pe el nu prea il intereseaza televizorul - copilul e mai destept ca mama[:D]. La noi televizorul merge seara cam 3-4 ore. Si pe desene de pe dvd, uneori scooby la carton network. Asta pt ca se uita baiatul cel mare. Cel mic - de 1 an si 2 luni- nu este interesat decat de cate o secventa, f rar. In schimb cel mic e fascinat de calculator - unde sta sotul meu in tot acest timp si e fericit daca il ia in brate sa tasteze, sa traga de mouse. Culmea e ca baiatul cel mare nu pune mana pe calculator. De unde rezulta ca exista si o predispozitie, nu numai un "invat". Anya
corsge Postat Decembrie 12, 2006 Raport Postat Decembrie 12, 2006 Nu am televizor in casa. Am renuntat la el, pentru ca imi manca timpul. Asculta CD-uri cu muzica pentru copii,Depeche si radio. Fetita mea are un an si doua luni. Cand va avea 3 ani voi repune televizorul pentru a urmari, alaturi de mine, desenele de pe DVD. Corsge
Postări Recomandate
Arhivat
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.