Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Casa pe langa Bucuresti, un moft?!

Recommended Posts

Stau si ma intreb daca este doar o moda chestia asta cu casa la tara. Preturile la terenuri au crescut ingrozitor (la Copaceni 40E!), auzi in toate partile ca X a facut credit si a luat teren, Y si-a vandut apartamentul din oras si si-a facut conac intr-o zona la moda. Am cunoscuti care muncesc pe branci de dimineata pana noaptea ca sa-si plateasca ratele la vila, la masini, sa plateasca bona, menajera...copiii dorm prin masini in drum spre gradi sau scoala, ei iau masa la semafoare...Luata de val am cautat cu indarjire teren pe langa Bucuresti, m-am noroit pana la urechi prin tot felul de zone date drept pitoresti, am auzit povesti despre aeroporturi, centuri, poduri. Azi am luat o pauza si m-am gandit: oare imi doresc cu adevarat o casa la tara? Merita sa investesti (daca poti spune asta atunci cand banii sunt luati cu credit) ACUM intr-un teren oricum supraevaluat sau mai bine intr-un apartament in oras...

Sunt gandurile mele stranii...uneori am senzatia ca pun ipoteca pe anii tineretii (cati or mai fi), pe sanatatea mea...

Sa visati frumos!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna!

La aceeasi concluzie am ajuns si eu. Adica nu stiu sigur daca chiar i-mi doresc o casa langa Bucuresti, nu cred ca as face fata cu "naveta", atat eu cat si Bianca. Numai ca noi am luat deja pamantul , acum 3 ani, intre timp pretul a crescut foarte mult, cam de 10 ori, asa ca mai bine acum il tinem si il vindem ca sigur scoatem ceva pe el.

Noi mai ne-am gandit ca mai bine ne luam o casuta undeva la tara. Langa o zona de munte, unde sa mergem sa uitam de toti si de toate cateva zile pe luna.Dar asta e un vis deocamdata...

Cata si [copil] Bianca-Maria(2.11.2005)

Bianca si noi2

eu mi-am dorit de cand ma stiu sa stau la casa. visam la asta seara inainte de culcare, si mai visez si acum. dar am ajuns la concluzia ca... nu se poate. sotul meu isi facuse planuri sa vindem tot ce putem si sa ne luam teren, calcula pretul pe metru patrat etc.

DAR, pe langa investitia care nu se potriveste cu socoteala de acasa, am tras urmatoarele concluzii:

- costurile de intretinere mai mari la casa

- drumul mai lung pre oras, cu tot ce presupune asta: departe de piata, departe ce orice sursa de fun, departe de gradinita/scoala si de prieteni pt mari si mici.

plus ca, daca nu ai o suma dubla celei prevazute si un venit constant si maricel, cred ca poti sa-ti blestemi zilele foarte usor!

asa ca... ramane pentru cand vom castiga la loto (lozul al mare, fireste[:D]), mai ales ca la noi pe strada e o casa superba cu o curte imensa care se aude ca ar costa 2 mil euro. pe aia as cumpara-o, ca e in centru!!!

madalina

serban

Nu stiu de unde scoateti voi preturile astea , ca o casa la tara,si prin tara inteleg la 30-35 km de Bucuresti, (ca doar nu ma duc in Dej in fiecare week- end), nu e o avere. Exista terenuri si la 10 si la 15 euro, depinde de zona. Ca unele au cresut enorm, se stie deja, dar exista si alte variante, zone despre care nu s- a facut multa publicitate si care sunt la fel de bune ca si altelel la 20 min de Buc. Numai ca trebuie sa stai destul de mult sa cauti pe net ca sa gasesti ceva convenabil ca raport calitate pret zona si distanta.

Si exista acest raport pret-calitate la momentul asta?

Eu caut de 1/2 an un apartament care sa intruneasca anumite conditii si nu gasesc, iar la terenuri e oarecum asemanator. Ma refer la zonele pe unde am vrut eu, ca sa-mi fie comod, ca nu-mi pot permite chiar oriunde. Trebuie sa tin cont de viata mea cand cumpar o casa nu numai de oportunitati pe moment.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Pai, da-mi un PM si vorbim, ca sa imi dai si detalii si sa-ti povestesc peripetiile mele.

Mie nu mi-a placut nimic din ce avea pretul rezonabil, iar ce-mi placea era un pret impertinent.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Eu si sotul ne-am vandut apartamentul din Ghencea si ne-am mutat "la tara" ( Domnesti, 4 km de Bucuresti, dupa prelungirea Ghencea).Fac pana in drumul Taberei 10 minute cu masina, 5 minute pana la Carrefour, etc

Intretinerea in sine nu ma costa mai mult( 900.000 gazul, ca apa am in putz, curentul e la fel) e mai putin decat intretinerea la bloc la 3 camere in anotimpul asta.Spatiu, aer curat, pisici si caini cati vrem, etc.Si sa nu enumar numai avantajele, dezavantajul ar fi munca multa pe langa casa ca sa intretii cat de cat o gradina, ratele pe 15 ani ( au mai ramas 12 jumate[:D]) si multi bani bagati in finisare, mobila, etc( bani pe care altfel i-am fi cheltuit pe distractii, concedii, etc...

Si nu am facut-o de "moda", ci din dorinta de liniste si aer curat.Ma saturasem sa-mi urle maneaua in creieri la orice ora din zi si din noapte, si sa-mi scuipe vecinii cojile de semintze in cap cand stateam pe balcon.Mi s-a intamplat si asta mi-a pus capac, m-am carat la tzara.

V

Edit: io-te un link cu "motivele" mele: http://pets.webshots.com/album/553673769FrofqE

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Eu am crescut la casa, in Bucuresti, intr-o zona unde datorita lui Dumnezeu casa bunicilor nu a fost demolata de Ceausescu. La un an dupa ce l-am cunoascut pe sotul meu m-am mutat la el, la bloc!!!!!

Eu care crescusem la casa am crezut ca innebunesc. Se auzeau zgomote de peste tot, la etajul situat deasupra lui statea o familie care asculta zilnic manele, chefuri neanuntate in mijlocul noptii, mizerie pe scari, vecini dubiosi care se uitau la tine de dupa perdele, iar daca te vedeau pe strada se prefaceau ca se uita in alta parte, locuri pentru masina-ioc, si pe alea existente bataie mare, masina noastra lovita de 2 ori in parcarea blocului de niste " vecini binevoitori", pe care din intamplare i-am vazut fiindca altfel plecau de la fata locului.

Concluzia a fost una: nu mai stam la bloc!!!! Am vandut apartamentul ( situat intr-o zona buna ) , ne-am mutat la bunicii mei unde casa e destul de mare, si am inceput sa ne facem o casuta a noastra undeva pe langa Popesti- Leordeni!!! Terenul e la 20 de minute de centru.

Asa ca noi suntem pentru casa!!!

Cristinaid="red">id="size2">

noi doi

Viata era frumoasa, eu tanar, gata de lupta, sigur de izbanda.
id="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...