Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Oare e gras bebelusul meu?

Recommended Posts

Buna dragi mamici!

Fiul meu are 5 luni si o saptamana, cantareste 9,3 kg si are 68 cm lungime. E cumva gras pentru varsta lui? Pana in decembrie a papat doar tzitzi.

Din 1 decembrie mananca morcov piure la pranz. La inceput a primit o lingurita, a doua zi doua...iar de ieri mananca un borcanel de la Hipp de 125 g, dupa care tzitzi. Seara( ora 21) primeste de 3 zile 5 linguri de gris dizolvate in 150 ml apa dupa care tzitzi si doarme cu 1-2-3 treziri( pentru tzitzi) pana dimineata pe la 9 -10 cand primeste iar tzitzi. Pe zi primeste de 5 ori tzitzi.

Voi ce parere aveti? Mananca mult?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Uite aici era un "club" al bebeilor cu greutate (dar in general a celor cu greutate mare la nastere) http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57098.

Bebelul tau cu cat s-a nascut?

Mie nu mi se pare ca manaca mult. Ai mei la varsta bebelului tau papau , pe langa lapte, o masa de fructe dimineta si piure de legume la pranz. Atat!

Claudia

e dolofan bb tau, oricum mie imi plac bb grasani.(doar cind sint mici) Am citit acum un grafic de inaltime si pt.5 luni se incadreaza cu inaltimea pe care o are, dar la greutate limita maxima este de 7.900 kg, nu trebuie acum sa-l pui la cura de slabire doar ca nu e in grafice, daca e sanatos, f. bine, o sa mai slabeasca cind o sa mai creasca si o sa faca miscare, Asa ca sa-ti traiasca dolofanul.

Teoretic dupa datele pe care le-ai dat este intr-adevar peste grafice. In Franta in carnetul de sanatate avem niste curbe pt a urmari cresterea copiilor pana la 20 de ani. Cel mai relevant pt cat de "gras" e un copil este indicele de masa corporala (sau cum s-o chema in romana) care coreleaza greutatea cu inaltimea (kg/m²).

Pe la 5 luni limita superioara ar fii pe la 19 si bebele tau este la 20,1. Pt 68 de cm ar trebui sa cantareasca max 8,800. De fapt noua ni se spune ca atunci cand sar peste grafic trebuie sa fim atenti la cum evolueaza. S-ar putea ca atunci cand va incepe sa se miste un pic sa cresca mai repede decat se ingrasa.

Acum mai e o posibilitate ... la varsta asta e greu de masurat exact lungimea

Mama Zmeilor

Al meu la 1 an si apropape 4 luni are 84 cm si 11 kg. Nu stiu daca e gras, cand te uiti la el il vezi ca e rotujor si mainile si picioarele sunt ca pâinicile[:D]. Cred ca o sa aiba niste cazmale in loc de maini, de cand l-am nascut am vazut ca sunt zdravene.

In orice caz, eu nu vreau sa se ingrase si pentru asta trebuie sa ma lupt cu soacra-mea care ar baga il el orice, sub pretextul ca "n-are cu cine sa semene gras". Argument de medic![bang] care gandeste ca o aprozarita.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.

If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...