Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

insarcinata, la 3 saptamani(fatul) radiografie

Recommended Posts

Prietena mea,Ramona,a aflat duminica aceasta ca este insarcinata cu cel de-al doilea copil. Dar,saptama trecuta, a facut radiografie la mana. Dupa calculele ultime menstruatii,fatul avea atunci 3 saptamani,acum avand 4 saptamii si 1 zi.

Vrea sa stie daca sa-l tina sau nu. E periculos? E sau nu afectat fatul? Doi doctori(un ginecolog si un radiolog)au sfatuit-o sa avorteze,alti doi(tot pereche de ginecolog si radiolog)sa-l pastreze.

Daria[hippi] si tigrutul vesel, Brien [hc]

Poze frumoase cu noi

foto si filmulete dragute

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

uite ce tocmai am citi pe desprecopii la articole, Intrebare des intilnita la desprecopii.com!

Este permisa radiografia dentara in timpul sarcini?

Efecturea oricarui tip de radiografie, chiar si dentara, este CONTRAINDICATA in timpul sarcinii - mai ales in primele 3 luni, cand embrionul este in formare. Se pot face radiografii doar in situatii de urgenta si cu protejarea abdomenului cu un sort special de plumb. Ai purtat un astfel de sort in timpul efectuarii raduigrafiei? Daca esti in a doua jumatate a sarcinii, riscul este mai mic. Oricum, indiferent de varsta fatului, este bine sa te sfatuiesti cu medicul ginecolog - care are in evaluatie sarcina. / desprecopii.com

parerea mea este sa nu se grabeasca sa avorteze copilul, nu tot timpul apar malformatii, sa stea sa vada, si pe urma sa ia decizia, ar fi mare pacat sa-l omoare pe micut si el sa fie sanatos.

Flavia [gravi]+14, mama lui Dominic 17 mai 2004

http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Am o prietena care a patit la fel si acum are o dulceata de fetita .A vorbit la acea ora chiar cu un radiolog care a sfatuit-o sa stea linistita .Pe de alta parte avea 3 saptamani cand a facut radiografia , adica maxim o saptamana de la data conceptiei , nu?Eu zic sa mai intrebe sau mai bine sa caute pe net si sa nu se grabeasca .In plus cred ca multi doctori inca au ramas cu ideea ca ca avortul e unica solutie dar uite ca intre timp s-au mai descoperit una alta .Plus ca s-au mai schimbat si aparatele .id="Comic Sans MS">id="brown">

ALIA si bb Maya

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alia_savin/album?.dir=/7a8fre2

la varsta gestationala atat de mica functioneaza legea "totul sau nimic" - in traducere - daca exista afectare cromozomiala in urma expunerii la radiatii sarcina se va elimina de la sine. intotdeauna parerile vor fi impartite dar exista destule cazuri de expunere la radiatii la varste gestationale mici care nu s-au soldat cu malformatii.

Roxana

Ceea ce a scris Roxana m-a determinat si pe mine sa stau linistita ca voi avea un copil sanatos. Oricum, nu l-as fi putut ucide, dar asta e alta poveste. Eu am facut o radiografie dentara fara sort de protectie, la 11 zile de la conceptie. Multi medici au fost de parere ca trebuie sa intrerup sarcina. Am mers la ginecologi, radiologi si stomatologi si fiecare era cu parerea lui. Drept pt care am hotarat ca Dumnezeu e sus si El stie cat de mult mi-am dorit copilul, iar dincolo de asta, ca argument stiintific, am mers si eu pe principiul: daca embrionul este afectat, organismul il va elimina. Azi am un baietel sanatos si absolut minunat, de 3 ani si 5 luni [il].

Prietena ta a facut o radiografie la mana, ma gandesc ca expunerea nu a fost la fel de directa ca in situatia in care ar fi facut o radiografie pulmonara, de ex. Oricum, sanatate si sa ia cea mai inteleapta decizie pt. ea. Pt. ca in asemenea situatii delicate tot singur trebuie sa iei hotararea, in functie de ce-ti spun sufletul si ratiunea.

ALINA

Eu aveam cam 6 sapt. de sarcina cand am facut vreo 3-4 radiografii dentare,dar cu sortul de plumb pe mine.Nu mi-a afectat bebele cu nimic.Fetita mea are acum 5,5 luni ,e sanatoasa si frumoasa.Adevarul e ca 9 luni de zile ma rugam zilnic la Doamne Doamne sa am un bebe sanatos.Cu aceeasi teama am stat si eu dar totul a fost bine.

Alina,mami de fetita tare dragalasa,Delia Amalia (5,5 luni)

http://http://new.photos.yahoo.com/cireaseaf/albums/

am trait si eu cosmarul asta si inca nu-mi vine sa cred cu ce lejeritate recomanda doctorii avort fara nici o baza. Eu am facut radiografii pulmonare in prima luna de sarcina si multi nebuni mi-au spus sa renunt , am facut toate analizele inclusiv amniocenteza d'aiurea. Mitzu are 2 ani jumate e un copil sanatos si zburdalnic si inca imi amintesc un mare dr zicandu-mi "chiar asa mult va doriti copilul asta?"

Marinaid="Arial">id="blue">

Si eu trecut prin spaima asta la prima sarcina din care a rezultat baietel zdravan si sanatos care taman ce a implinit 2 ani.

Am facut radiografie la mana cred ca in 2-3 saptamani de sarcina cu sort de protectie de plumb. Dar mi s-a spus ca si fara acel sort nu ar fi fost mari probleme.Eu stiu ca sunt periculoase care presupun expunere directa a abdomenului la raze...

Multa sanatate!

Surioara mea a facut o radiografie la plamani in primele saptamani de sarcina! Un singur medic ginecolog a sfatuit-o sa faca avort, iar altul a spus sa nici nu se gandeasca la una ca asta...Ea a hotarat sa pastreze copilasul si acum nepoteleul meu are 9 luni, e un baietel extrem de dulce si foarte sanatos!

Sanatate multa! [flo]

Oanaid="red"> [gravi]38+ cu [baietel] Denis Cristianid="red">

Disney bbid="blue">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...