Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Branzica- cat sa ii dau si cat are valabilitate?

Recommended Posts

Buna, fetita mea are 6 luni si o saptamana, si vreau sa incep sa ii dau mar cu branzica facuta de mine. Doctora mi-a spus ca pot sa ii fac din orice fel de lapte si la 1 kg sa ii pun 7 pastile da calciu lactic, dar am uitat sa o intreb cat trebuie sa ii dau pe zi, si daca fac dintr-un kg de lapte cat pot sa o tin la frigider fara sa se strice. Voi cum ati procedat?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Asa am facut noi:

lapte Fulga cu 3,5 % grasime, fierbeam jumatate de litru intr-o oala mai mica in care ii faceam numai lui, si cand laptele fierbea puneam 4 pastile de calciu lactic si mai lasam pana incepea sa se lege branzica. Stingeam focul, mai lasam cateva minte apoi strecuram in tifon. Eu ma dadeam in vant dupa zerul ala caldut. Ce rezulta din 1/2 lapte cu 3,5% grasime ii dadeam in 2 zile, deci cam jumate/jumate.

Cu cat e lapicul mai gras cu atat iasa mai multa branzica si e mai dulceaga. Am incercat cu lapte din piata de la tarani si nu i-a placut gustul, dar a iesit si foarte sfaramicioasa. Eu ii puneam in piure de cartof cu unt, sau in piure de fructt de la Hipp.

Branzica ii poti da si de la Milli, din acea la pachet, ca si pachetul de unt, dar cea grasa, cu hartie albatru inchis. este naturala, de asta si are termen de valabilitate asa de mic.

Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui sã te îndrume mereu.id="size1">

Eu faceam tot din 500 ml lapte (integral, cu grasime 3,5%)+ 4 pastile de calciu lactic si ii dadeam 2 zile din ea, jumatate in ziua cand o faceam, jumatate a doua zi si o pastram intr-un borcanel cu capac la frigider.

Cel mai bine e sa fierbi un litru de lapte, din jumate ii faci branzica si cealalta jumatate o bei tu si tati, cate un pahar fiecare! [cheers]

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Oana, Fulga la cutie odata deschis se poate pastra la frigider, nu e nevoie sa "iroseasca" cealalata jumatate. eu de ex beau numai lapte cu max 1,8% grasime, la noi cealalta jumatate chiar nu avea cine sa o bea. [alcool]

Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui sã te îndrume mereu.id="size1">

Inca nu am ajuns la branzica, urmeaza zilele acestea.

Pediatra mi-a spus sa o prepar din 250 ml lapte - asta este o portie. Tot ea ne-a rec. sa o facem din formula(oricum este pe formula de mica) chiar daca se poate si din lapte de vaca(cu toate explicatiile de rigoare) - e de preferat formula.

O sa-i fac branzica zilnic, oricum nu necesita mult timp.

Din lapte de vaca stiu ca se poate tine la frigider max. 3 zile(portionata pt. fiecare zi).

Da, asa am gasit si eu(dar nu mai retin unde) ca se da maxim. 30 gr/zi.

Buna,

Eu i fac in fiecare doar cat mananca la o masa. Nu e greu de facut, nu iti ia timp mult sa o prepari. Eu i fac cu zeama de lamaie. In lapte 3.5% grasime (de obicei ZUZU, dar mai nou MILI, foarte rar DORNA!) pe care il pun la fiert i stor jumate de lamaie, pan ase imbranzeste. Il pun la stors si iata branza.

mary si gogoasa mica

Eu ii fac doua portii odata din 500ml lapte cu 4 pastile de calciu, o ambalez in folie de aluminiu -individual fiecare portie-si o pastrez la frigider. Noua ne-a recomandat 50g de branza (avem fontanela cam mare) si 30g de carnita.

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...