Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Magistratura - se merita ??

riana

Recommended Posts

As ramane recunoscatoare celor care stiu si vor sa impartaseasca experientele lor vis a vis de acest subiect.

La anul termin facultatea si "obsesia" mea e sa dau apoi examenul pt magistratura. De ce ? Probabil ca va va apuca rasul. Cu ani in urma cand am intrat la facultate , in primul an, nu am promovat civilul si am renuntat la facultate crezand ca nu sunt in stare. Dupa ani, cand mi-a venit mintea la cap, am reluat facultatea, cu ambitie, am invatat bine, a inceput sa-mi placa....si m-am hotarat sa devin magistrat apoi. E ca o provocare pentru mine...mi se pare o culme de atins, e o ambitie deja...un pariu cu mine..ca ACUM sunt in stare.

Asa...care e problema...toti colegii mei imi zic ca nu se merita, e munca fff multa ca sa reusesti- nu mi-e frica, examen ff greu - nu mi-e frica, pile fff multe - aici da, mi-e frica, apoi daca "ai norocul" sa intri e o mancatorie cumplita etc. Toti vorbesc/vorbim din auzite.

E cineva trecut prin asta, poate chiar intrat la colegiul de magistratura care imi poate spune ceva la obiect ? Sa stiu la ce sa ma astept.

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata

lumea vrea sa stea la umbra.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

peste tot e ,,mancatorie,, ,nu cred ca e mai multa intre magistrati ca in alte parti

eu zic ca merita efortul,salariile sunt foarte bune

Irina si [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04)id="Comic Sans MS">id="red">

"Traim intr-un paradis al nebunilor."

Serafim Rose

id="purple">id="Comic Sans MS">

Drga mea, am colegi care au reusit sa intre la institutul de magistratura si foarte multi prieteni care au si reusit sa termine. Sincera sa fiu, nu i-am auzit niciodata plangandu-se de ceva pana acum, ba chiar mi s-au parut foarte incantati, in special de salarii. Nu e o munca deloc usoara, dar e deosebita. De mancatorie si pile se plang doar cei care n-au reusit sa intre sau care n-au curajul sa sustina examenul de admitere. Stii si tu ca vulpea daca n-ajunge la struguri, zice ca sunt acri. Eu sunt convinsa ca daca te-apuci serios de studiat si-ti place dreptul, ai toate sansele sa intri acolo. Multa bafta!

mariavlad

sora mea da acum definitivatul dupa 2 ani de insitut si 2 ani de stagiatura. Nu a fost vorba de nici o pila ci doar de foarte multa munca, atat la admitere cat si in timpul stagiaturii. Asta cu pilele e atat de relativa...pe vremea cand dadea sora mea admitere erau 100 de locuri la institut , hai sa zicem ca 10 erau pile si restul de 90 erau pe concurs . In sesiunea cand a intrat ea s-au ocupat 35 de locuri pentru ca numai atatia concurenti au trecut barmul de 7 sau 8 nu mai tin minte cat era minim.

Marinaid="Arial">id="blue">

am dat o sngura data la institut,imediat dupa ce am terminat facultatea. am picat pentru ca nu eram destul de bine pregatita. in anul in care am dat eu (2001) nu s-au ocupat toate locurile. concluzia o tragi singura. m-am angajat, mi-a convenit salariul, mi-a fost mai comod asa, decat sa ma apuc din nou de "toceala" (pentru ca e foarte multa). si nu pot spune ca nu regret[bang]. din pacate e prea tarziu. daca iti doresti si iti place, insista. ai un cu totul alt statut si satisfactii materiale [comoara]. dar nimic fara munca.

Riana ma bucur ca ai deschis acest subiect. In aceeasi situatie a aflu si eu. Vreau sa promovez acest examen si sunt constienta ca este multa munca. Colegii mei ma descurajeaza deoarece, considera ei, se intra numai pe pile. O spun cu foarta multa convingere si spun si anumite "preturi". Raspunsul meu este: vreau sa cred ca nu este adevarat. Spor la treaba si multa bafta!

mama lu' Claudiu

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...