Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

plange mult!nu se satura sau nu poate papa?ajutor!

Recommended Posts

dragi mamici,nu stiu ce sa ma mai fac.de cateva zile din cauza colicilor cred,se trezeste f des cam la o ora (daca apuca sa doarma e bine)si plange.ii dau san,doar san,si papa un pic apoi nu mai vrea,adoarme dar nu apuca sa doarma destul ca se trezeste urland de durere de burtica(cum face chiar acum)ii dau debridat si espumisan dar pare ca e degeaba.laptele meu e la fel ca inainte ca ma gandeam la un mom .dat ca poat nu se satura.avem aproape o luna si plangem asa de tare!

mi se rupe sufletul de mila lui ca nu stiu ce sa-i mai fac.eu nu mananc nimic nepermis,deci nu stiu de ce ar fi asa de putermice colicile.oare nu se satura sau nu poate papa de durere?parca sunt in ceatza,nu mai pot judeca limpede,nu stiu ce as mai putea face.

voi ce ziceti?orice sfat e binevenit!

va pupam Andreea si Andrei,bebe de 3 sapt si 3 zile

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns
La 3 saptamani nu este nimic rau dc mananca din ora in ora. Te sfatuiesc sa-l stimulezi mai mult sa suga odata(am inteles ca suge putin si adoarme), poti sa-l gadili pe talpi sa-l tragi de degete, de nas. Singurul lucru prin care poti sa vezi dc se satura sau nu este sa-l cantaresti sa vezi dc i-a in greutate. Pt colici nu am gasit nici un remediu nici eu cand a fost cazul, dar ii puneam scutece calde pe burta si ii dadeam debridat care il mai linistea pe loc. Multa bafta! si rabdareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Andreea,

in primul rand sa iti traiasca puiul si sa scapati cat mai repede de colici. Sa stii ca si eu m-am confruntat cua aceasta pb neplacuta. In speranta ca experienta mea iti va fi cat de cat folositoare, iti spun cam cum am procedat eu (la sfaturile dnei dr): ii dadeam sabsimplex si espumisan (alternativ) inainte de supt (mesele principale) si, cd avea crize (tipasi se inrosea) ii puneam un prosopel caldut pe burtica (incalzit cu fierul de calcat). De asemenea, ajuta si sa il tii pe burtica ta sau sa te plimbi cu el in brate prin casa. Cica ar ajuta si sa il infesi de la brau in jos; eu una nu am incercat, dar poti incerca. Cam atat..curaj si o sa vezi ca o sa treaca si totul va ramane doar o amintire....A! si da-i sa suga in continuare; kiar daca cere din ora in ora, o face ptr ca laptele caldut de la tzitzi ii mai calmeaza durerea - asa ne-a zis dna dr. Sanatate!

Sa va traiasca bebelusul!

Sa stii ca aceleasi probleme le-am avut si eu cu primul bebe. Pana la trei luni (fix) a avut foarte des colici, desi, cum spui si tu, eram foarte atenta ce mancam si ce beam. Pana la urma nu stiu daca alimentatia mamei conteaza prea mult, pentru ca la bebe doi nu am mai avut mai deloc probleme cu colicii, iar eu am mancat cam de toate (mai putin fasole uscata si varza) si din cand in cand mai scapam si cate un suc acidulat. Cu toate astea, buburuza mea mica nu a suferit de colici.

Ca sfat, pe langa ce ti-au zis deja fetele, iti mai pot spune cum procedam eu cu Dragos: ii puneam pe burtica o compresa pe care o stropeam cu o mana de spirt medicinal si trei de apa calda (nu fiarta) si il infasuram cu un scutecel mai grosut, fara sa ii strang picioarele. Si sa stii ca se calma foarte repede. Si ii mai dadeam si ceai (o combinatie de musetel, menta, anason, lemn dulce si inca ceva, nu mai stiu ce - gasesti la farmacie) din cand in cand.

Ca sa pape mai mult inainte de a adormi, pe Elena o gadilam cu un deget pe obraz, si o faceam sa mai traga de cateva ori (plus ca mai si zambea cand faceam asta, asa ca aveam si premiu).

Oricum, inarmeaza-te cu multa rabdare, ca va mai trece ceva timp pana vor disparea colicii, insa fii sigura ca la un moment dat o sa scapati de ei.

Pupici si sa va faceti mari!

Tisina

Imi aduci aminte de fetita mea care trei luni a facut la fel. Acum am un baietel care din fericire nu are colici. Ceea ce m-a ajutat prima data dupa ce nu au avut nici un efect toate siropelele din comert a fost sa ii fac masaj pe stomacel la maxim 5 minute de cand incepe sa suga ca pe www.babycolic.com Ea tacea doar in masina sau in carucior. Poate ar avea efect si un leagan care se leagana automat...

fetelor,multumesc mult!sa va traiasca puiutzii si sa creasca mari si sanatosi!o sa incerc cu ce mi-ati spus,cu scutec calcat cu fierul doar ca pana ii fac eu asta el plange de nu mai are aer saracul.ii dau alternativ deja Debridat si Espumisan si ciudat e ca seara se mai linisteste un pic si reuseste sa doarme ceva mai bine.rabdarea nu imi lipseste,stau noaptea la alaptat si cate o ora si doua si il tot trezesc cand adoarme(cand nu adorm si eu langa el)

va pup dulce din partea puiului mic cu multumirile de rigoare

Andreea si Andrei-bebe mic si dragalas[bibe]

Ce mai poti incerca este sa-l culci pe burta, ajuta la colici. Chiar am intrebat pediatrul si mi-a spus ca este tare bine daca vrea sa doarma pe burtica, mai ales cand are colici.

Pipici la bebe si multa rabdare tie, ca toate-s trecatoare.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga

http://community.webshots.com/user/mcrmiki

Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Andrea poti sa mai incerci cu feonul (uscatorul de par) sa-i incalzesti burtica, am auzit ca merge si asa pt ca el da tot timpul caldura constanta, dar sa nu-i dai pe pozitia a doua (cea fierbinte).

Noi nu pre am avut colici, doar cateodata si ii rezolvam cu sab simplex.

Multa rabdare si trece!id="Trebuchet MS">id="size2">id="teal">

Scumpik, mamica de [copil] Luca (17.10.2006)id="green">id="size2">id="Trebuchet MS">

Poze Lucaid="size2">id="orange">id="Trebuchet MS">

Cresc pe zi ce treceid="purple">id="Trebuchet MS">

Filmuletz Lucaid="size2">id="red">id="Trebuchet MS">

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte"id="size2">id="Trebuchet MS">

Eu am mancat orice si bebe nu a avut si nu are colici decat f putin seara. De dat ii dau preventiv siropeluri de colici iar cand il apuca crizele il iau in brate si il tin cu burtica lipita de a mea, ii pun ceva cald sau mai simplu cu feonul pe burtica sau il frec pe burtica in sensul acelor de ceasornic. Chiar si un pic de gimnastica cu piciorusele ajuta. Multa rabdare ca trec ei pana la urma si colicii astia. Trebuie sa ii invingem noi pe ei nu ei pe noi, nu!!!...

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze

Multumesc frumos si ultimelor fete care mi-au raspuns si as mai avea o problema :de cateva zile ii tot apar pe fatza niste pete mici rosii cu un punctuletz in mijloc ca un cos.ii dispar destul de repede,cam in cateva ore dar ramane cosuletzul.dr a zis ca e foliculita,dar nu a zis mai mult.voi stiti ceva de astea?de ce apar?inca nu am apucat sa vb cu dr dar o voi intreba si pe ea.poate il irita ceva?folosim acelasi sapun si sampon ca la inceput.

Va multumesc din nou si va trimitem pupici Andreea si bebe Andrei.[pup]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...