eimotto Publicat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Publicat Decembrie 15, 2006 Buna tuturor, Am si eu o intrebare (ca nu as vrea sa fie o problema!) Duminica 10.12 mi s-a facut cerclaj, luni am fost extrenata si respect indicatia de stat in pat. Seara mi se intareste burtica dar nedureros. Si aseara si alaltaieri seara (deci dupa 3 zile) am avut niste scurgeri rosietice (nici rosu aprins dar nici roz) ca niste "mucisori" (scuze alt termen de comparatie nu am gasit). Peste zi mai sunt cateva picaturi dar maronele. A mai avut cineva asa ceva?id="red"> In aceasta seara ma duc la dr dar ma gandesc ca poate ati mai trecut prin asa ceva. Mentionez ca bb misca corespunzator si mai ales in fiecare seara si ma loveste jos (in col spun eu...) si ca tratament am gynipral nospa si utrogestan. Multumesc mult pentru orice raspuns aveti Mamica de Iulia (06.02.2004) si [gravi]20(cred) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
elyy2003 Postat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 Si eu am cerclaj de la 14 saptamani.Lainceput afost bine, iar dupa o saptamana au inceput durerile si de la 16 saptamani stau la pat. Sangerari nu am avut. Mai bine mergi la medic si stai o perioada la pat. Ca medicatie si eu iau no-spa la dureri, dar acum am 27 de saptamani si nu mai am dureri. Nu mai stau in pat dar dain casa nu am iesit, nu am voie sa fac efort deloc, iar pentru mine marsul este efort.Ai grija de tine si aculta ce-ti recomanda medicul.Oricum o sangerare maronie la 20 de saptamini nu cred ca ar trebui sa te ingrijoreze, sarcina e suficernt de mare, poate sa sangereze colul sau sa ai un chist mic. [gravi]27+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anis Postat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 Eu sunt la al doilea cerclaj.La primul am avut unee scurgeri rozalii, dar imediat si au tinut vreo 3 z.La al doilea nu am m-ai avut decat cateva picaturi in ziua aia. Eu zic sa ii pui o intrebare dr. Pt intarirea burtici ia no spa. AniS [gravi] 34+ [fetita] Iarina-Elisa si [bibe] Ingrid-Alexia id="purple">*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** id="red">id="size1">(2 august 2005)***id="red">[foto]INGRIDid="red">id="size1">id="purple">id="size1"> "Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RAMONELLA Postat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 Fetelor ce e cerclajul???Eu inca nu sunt graviduta,dar tot aud vorbindu-se de cerclaj. Va multumesc[pup] NUNTA 28.05.2005 http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel in asteptarea gemenilor http://tt.lilypie.com/E-35p2.png Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eimotto Postat Decembrie 15, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 Ramonella - cerclajul inseamna "legarea" colului uterin cu un fir in scopul mentinerii colului inchis. Acest lucru este necesar in cazul in care ai colul scurt sau deschis. Acest lucru se depisteaza atat ecografic cat si la control pe "calul balan". Cerclajul se face pana la max 22 sapt desi am auzit si cazuri la 26 sapt. Deschiderea colului este f periculoasa deoarece poate detemina avortul spontan sau nasterea prematura. Eu am avut colul deschis si scurtat la 0.8 (normal este in jur de 3). Asta s-a intamplat pe parcursul unei luni (la controlul anterior totul era ok) si fara absolut nici un simptom... Mamica de Iulia (06.02.2004) si [gravi]20(cred) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RAMONELLA Postat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 Mersi mult draga[pup].E cam nasol ce spui tu acolo.Cred ca e si dureros.Sper sa nu trec prin asa ceva. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos! Pupici! NUNTA 28.05.2005 http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel in asteptarea gemenilor http://tt.lilypie.com/E-35p2.png Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marina Postat Decembrie 15, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 15, 2006 se face sub anestezie, asa ca nu e chiar asa dureros Marinaid="Arial">id="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aliana Postat Decembrie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 16, 2006 si eu am facut cerclaj acum 3 saptamani (la 24 sapt).doctora mi-a spus de aceste scurgeri ca sunt normale, sa nu ma ingrijorez.de atunci stau in casa (2 saptamani aproape numai in pat, iar cea de-a treia am iesit un pic si pe afara).de saptamana viitoare merg si la birou de proba, sa vad cum ma simt... burtica si mie mi se intarea (imediat dupa cerclaj)dar acum totul a revenit la normal. cand ti se intareste ia no spa si intinde-te.acorda-ti 2 sapt de stat in pat (eu am facut depresie de atata stat, am plans din lipsa de activitate, dar m-am obisnuit si acum pot sa spun ca imi cam place starea asta de leneveala si de alint din partea familiei). si stii ce am mai observat ca se intampla? cand se intareste burtica, imi pun mana pe locul respectiv, mangai si vorbesc cu bebe, il intreb daca s-a intamplat ceva, il intreb daca l-am suparat cu ceva si il asigur de toata dragostea mea si ca voi fi alaturi de el.ii spun tot timpul:"mami e cu tine". sa nu razi, chiar functioneaza si burtica se calmeaza. totul e sa stai linistita si calma.pupici Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eimotto Postat Decembrie 17, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 17, 2006 Multumesc fetelor pentru raspunsuri. aliana id="red"> nu stiu cat de normale sunt la mine scurgerile astea mai ales ca au aparut dupa 3 zile... Am fost la dr si mi-a zis ca pana la col totul e ok sa nu fie ceva mai sus (o mica dezlipire de placenta). O sa incerc sa ma programez luni sau marti la un ecografist bun ca sa vad care e situatia. va pup Mamica de Iulia (06.02.2004) si [gravi]20(cred) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherbi Postat Februarie 22, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 22, 2007 eu mi-am facut un cerclaj in saptamana 22 de sarcina. am avut scurgeri in ziua cu pricina, de forma unor mucisori rozalii-maronii, si atat. am sunat medicul, mi-a spus sa nu ma ingrijorez pt. ca sunt scurgeri normale care pot dura si 2-3 zile. la mine au fost doar in prima zi si in cantitate fff mica. acum sunt in saptamana 34 si imi voi scoate firul in saptamana 38. am avut contractii nedureroase in tot acest timp, dar nu m-am omorat prea tare sa iau no-spa. cat despre alte medicamente, nici vorba. in schimb, am stat doar 3 zile in pat, bine cu mers la baie, la frigider etc., dupa care am avut un ritm de viata absolut normal, adica toata ziua pe strazi, in masina, la munte etc. si nu mai spun ca am carat bagaje, pungulitze si alte cumparaturi zilnic, nu exagerez cu nimic. am fost poate mult prea inconstienta, cand ma gandesc in urma ca nu m-am menajat absolut deloc. sper sa trec cu bine si de astea 4 saptamani, cat mi-au mai ramas pana la indepartarea firului si apoi sa nasc fara probleme. de retinut: nu faceti ca mine, mamici cu cerclaj, pt. ca sunt sigura 100% ca nu am procedat cum trebuie. dar nu am stare, ce sa-i faci? bafat multa! violeta patrichi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.