Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De Craciun cu familia!

alus

Recommended Posts

Poate vreti sa povestiti cum va petreceti Craciunul cu familia. Aceasta zi este pentru fiecare unica. Chiar daca in fiecare limba se spune altfel, si asa este o zi mare.

Eu prima am sa va povestesc.Noi in acea zi ne asezam cam 10 persoane la capul mesei se aseza bunica iar in jur copii ei cu nepoti si stranepoti. Din pacate bunica nu mai este. Deobiciei cu toata familia ne asezam cam pe la ora 16.00 la masa. Luam fiecare de pe masa ostie apoi se duce cu eal al fiecare membru al familiei care rup din ostie iar tu le urezi ce vrei, aici multi iti ureaza bani, copii daca nu ai, viata lunga imbelsugata.....Dar toti la inceput se asezau la coada sai ureze la inceput bunici, fiind cea mai invarsta.Dupa acea ne asezam la masa si incepem cina. La inceput se mananca supa de sfecla rosie cu urechiuse ceva asemanator cu coltunas, sunt mai mici si au alta forma, dar din aceasi familie.Aceasta supa este traditionala mai ales in aceasta zi. Si asa cu toata familia petrecem o seara placuta, in care uitam de toate necazurile.

Anul acesta Craciunul il vom face in Romania doar cu parinti mei, dar vom merge si la alti prieteni si vom petrece pe romaneste. Am uitat sa va spun ca eu sunt catolica, dar nu asta conteaza Dumnezeu este unulsingur!!!

Alus [zana] + Julia [copil] Poze Julia

Cum sau nascut Sylwia si Julia

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Didi- noi vom face Craciunul in Romania nu am fost de mult, dar daca l-as face aici nu ar mai fi Craciun cum a fost pana acum, unchi si matusile mele de fapt veneau pentru ca era bunica, acum cand nu este vor veni doar pentru o clipa, daca vor veni. Cateodata este bine sa faci craciunul numai cu persoana iubita nici cu familia care vine la masa numai sa nu o supere pe batrina si bolnava mama. Ar fi mult de scris dece cred asa, este o poveste cam trista, despre mama mea.

Noi o sa mergem la parintzi, la rude, chiar si la cimitir.Bunica mea a murit anul trecut de Craciun si insist sa merg sa i aprind o lumanare.Mergem si la impartit cadouri.Nu foarte costisitoare, dar cam la fiecare cate ceva:cate ceva pt mama, tata, mama soacra, tata socru, bunica(pentru ca inca mai am o bunica si o rasfat cat pot mai ales de Sarbatori:).

Pentru mine totusi, Craciunul are si un sens al reculegerii.Imi place sa stau seara pe langa brad, si sa ma gandesc la anul ce trece, ce m a marcat, care au fost realizarile, ce pot face mai bine.

De asemenea imi place ca de Sarbatori sa simt ca pot ajuta un suflet necajit.La noi la firma se strang donatzii pentru batrani si bolnavi in faza terminala, si mie mi se pare un lucru extraordinar.E foarte important sa faci o fapta buna inainte de Sarbatori.

In noaptea de Ajun de obicei ma rog pentru mine, sotzul meu, familiile noastre, pentru sanatate, bunastare si asa mai departe.

Iar in ziua de Craciun urmeaza masa mare de la pranz, unde sunt prezenti cei mai multi dintre membrii familiei, apoi mersul la nasi mai pe seara.E cam obositor, dar cred ca merita, mai ales ca de Sarbatori ne simtim mai buni, ne revedem prieteni vechi , avem ocazia sa recuperam din timpul irosit in graba de peste an.

De fapt, cred ca nimeni nu ar trebui sa fie singur de Craciun.Sunt atatea fundatzii care abia asteapta voluntari pentru actiuni de caritate.Si ce poate fi mai frumos decat sa te simti util.Fundatia cu care colaboreaza firma mea, ne a facut si o invitatie sa participam la distribuirea de cadouri pentru cei bolnavi.Sincera sa fiu mi se pare un lucru extrem de curajos.Eu una nu as putea sa particip,desi poate imi doresc, pentru simplu fapt ca am suferit cumplit langa bunica mea,a murit bolnava de cancer, si mi se face mila sa vad oameni bolnavi incurabil.Dar uite o alternativa pentru cei care sunt singuri de Craciun.

Numai bine va doresc, si fie ca aceste sarbatori sa va aduca multa liniste si caldura sufleteasca,pace si multa dragostea , fiecaruia dintre voi![bis]

Maiotra- asa cum a spus Claucia ai prieteni aici si asta este important.

Falcute- ai dreptate, nu trebuie sa fie nimeni singur de craciun. Dar din pacate sunt si asa triste situati. Sa ne rugam in Ajun pentru acesti oameni, au nevoie de rugaciunea noatra[ruga]

alus.. pe noi ne apuca nostalgia cand se apropie sarbatorile...nu zic ca-i rau sa-ti petreci craciunul alaturi de persoana iubita, dar ne este tare greu...noi suntem in israel si aici nu se sarbatoreste craciunul si nici revelionul. de-aia ne este tare greu...sotul nu are liber si stam acasa...nu putem merge in romania. nici nu simtim ca sunt sarbatori..nici de pasti...asta este...

in romania faceam bradul,mergeam cu colinda la cei din familie si la prieteni..toate magazinele sunt pline cu obiecte traditionale de craciun...toate strazile sunt inundate de beculete...simti ca este sarbatoare...aici...nimic...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...