Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

BULGARIA- card copiat

Recommended Posts

In vara acestuia an am fost in Bulgaria,de unde am scos bani de la ATM-ul hotelului. Mi s-a parut comod sa scot direct leva, mai ales ca scoteam sume mici.

Acum, cand s-a "incarcat" cardul mai mult, cu salariul si prima, au disparut toti printr-o tranzactie din Bulgaria.Cardul a fost copiat, nu am lasat cardul deloc, nicaieri si au mai fost alte cazuri exact de la acelasi hotel.

Va sfatuiesc sa fiti atenti cu cardurile, mai ales in Bulgaria unde sunt si oferte de Revelion acum.

zepellina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Aceeasi chestie am patit-o si noi in Ro,in 1999.Am scos o suma bani de la automatul BCR(Timisoara) si in vara urmatoare,cind nici macar nu fusesem deloc in tara,ne-am trezit ca s-a efectuat o tranzactie din Ro.Noroc ca nu erau multi numai vreo 200-300dm dar ne-am lecuit.

Am schimbat imediat cardul,cei de la banca de-aici nu s-au prea mirat pt ca ei au mai avut experiente din astea cu Ro [bang].

Alina

Zepellina, mi se pare ciudat ca de asta vara tocmai acum si-au adus aminte sa-ti goleasca cardul. Eu zic ca tot un romanas de-al nostru a facut o mitocanie fo data cind ai scos bani si s-a dus tocmai in Bulgaria sa scaota banii ca sa nu fie prins.

Gindeste-te, daca nu cumva ti s-a intimplat ceva ciudat la vreun bancomat in ultimul timp. Ca sa-ti copieze cardul trebuie sa fi avut vreo incercare de a scoate bani in care ai introdus pinul si nu ti-a scos nici o suma.

Totusi vara a trecut de mult, chiar atita rabdare sa fi avut hotii?

Imi pare tare rau pt. ce ai patit, mai ales ca acum sint si sarbatorile. Nu poti vorbi cu cei de la banca, sa le demonstrezi ca totusi tu n-ai plekat din tara? Hai k te fura din Romania, dar tocmai din Bulgaria !

Atenti trebuie sa fim si in tara, nu numai in strainatate. Ceea ce ti s-a intimplat tie se poate intimpla oricui are un card, indiferent unde-l foloseste. Sint tare curioasa cum ti-au facut-o.

[pup]

Karina [sofer] + Bogdanel [bicla]

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine [:D]

ajutor ptr alexandru

Ajutor pentru Alexandru

Originally posted by Karina

Zepellina, mi se pare ciudat ca de asta vara tocmai acum si-au adus aminte sa-ti goleasca cardul. Eu zic ca tot un romanas de-al nostru a facut o mitocanie fo data cind ai scos bani si s-a dus tocmai in Bulgaria sa scaota banii ca sa nu fie prins.Gindeste-te, daca nu cumva ti s-a intimplat ceva ciudat la vreun bancomat in ultimul timp. Ca sa-ti copieze cardul trebuie sa fi avut vreo incercare de a scoate bani in care ai introdus pinul si nu ti-a scos nici o suma. Totusi vara a trecut de mult, chiar atita rabdare sa fi avut hotii?Imi pare tare rau pt. ce ai patit, mai ales ca acum sint si sarbatorile. Nu poti vorbi cu cei de la banca, sa le demonstrezi ca totusi tu n-ai plekat din tara? Hai k te fura din Romania, dar tocmai din Bulgaria !Atenti trebuie sa fim si in tara, nu numai in strainatate. Ceea ce ti s-a intimplat tie se poate intimpla oricui are un card, indiferent unde-l foloseste. Sint tare curioasa cum ti-au facut-o.

[pup]Eu am deschis subiectul ca sa "cascati" toti ochii mai bine. M-am gandit si eu ca a trecut ceva timp, dar cei de la Politie au sopus ca poate a durat descifrarea lui sau altceva pt ca nu e singurul caz de la HOTEL ORHIDEEA, si au scos acum. M-am gandit si al varianta copierii in tara. Cei de al Politie mi-au mai povestit, m-au sfatuit sa imi iau masuri de siguranta mereu: sa nu platesc cu cardul la benzinarie, restaurant, la magazine cat mai putin si codul pin sa il maschez la tastare.Cei de la politie au dovada ca am mai efectuat operatiuni si nu puteam sa fiu si in Bulgaria, deci nu ma suspecteaza , dar...de unde banii? zepellina

Nashpa zepellina daca-ti copiaza cardul fara sa se intimple nimik deosebit. Eu ma gindeam k daca atm-ul e intr-un hotel e sigur, k nu pot sa-l minareask.

Si daca numai pot plati cu cardul (dupa cum te sfatuiesc politistii) ma intreb, la ce sa ma mai incurc cu el?

Edit: ca sa nu-ti spun k ma sperii, k asta-vara am fost si eu in Bulgaria si am scos bani de la ATM. Hotel Orhideea din Albena cumva?

Si cardul poti sa-mi spui la ce banca e?

[pup]

ajutor ptr alexandru

Ajutor pentru Alexandru

quote:Originally posted by zepellina

Alina, dar ai recuperat ceva din bani?La mine au fost destul de multi, asa ca am ramas de Sarbatori...fara nimic.zepellina

id="quote">id="quote">Nu,nu am recuperat nimic.Trebuia sa fac reclamatie in tara si nu am putut sa vin.Banca de-aici(Sparkasse)ne-a zis ca problema trebuie rezolvata acolo si banii scosi erau mai putini decit ne-ar fi costat pe noi transportul.Tipa de la banca zicea ca de obicei,indivizii care se ocupa cu chestiile astea se limiteaza la sume mici,sa nu bata la ochi si sa nu te mai obosesti cu reclamatul.Am inteles ca ar exista ceva smekerii sa fie posibila retinerea pinului,am vazut la televizor,mai demult,cum ii prinsesera pe unii din Arad care s-au ocupat cu asta [bang].Zepelina draga,Eu iti doresc succes,poate tu esti mai norocoasa si iti recuperezi banii.Alina

quote:Originally posted by Karina

Nashpa zepellina daca-ti copiaza cardul fara sa se intimple nimik deosebit. Eu ma gindeam k daca atm-ul e intr-un hotel e sigur, k nu pot sa-l minareask.Si daca numai pot plati cu cardul (dupa cum te sfatuiesc politistii) ma intreb, la ce sa ma mai incurc cu el?Edit: ca sa nu-ti spun k ma sperii, k asta-vara am fost si eu in Bulgaria si am scos bani de la ATM. Hotel Orhideea din Albena cumva?Si cardul poti sa-mi spui la ce banca e?

id="quote">id="quote">HOTEL ORHIDEEA ALBENA, sunt mai multe cazuri cu carduri de la diferite banci. daca ai scos de aici, pentru siguranta, schimba-l.M-au sfatuit sa fiu atenta pt ca poate exista u dispozitiv de copiere. banii se scot de la atm-urile bancilor dar cu atentie.zepellina

Noi am fost cindva in Italia,am folosit carul la bancomat numai, si asta numai de doua ori. Cind ne-am intors in germania, deja ne disparusera 2000 euro, tranzactii din Bulgaria. Am blocat cardul imediat, am anuntat politia (care nu a putut face nimic, dar a fost necesar ca banca sa ne dea banii inapoi). Fiindca am putut dovedii imediat ca nu am fost in Bulgaria in acel timp si ca nu am pierdut cardul, am primit toti banii inapoi.

Atunci si de abia atunci ne-au invatat cei de la banca urmatoarele: cind bagi pinul, acopera mina cu care apesi tastele cu alta, fiindca sunt camere video f mici care pot sa il inregistreze . Exista aparate care pot fi bagate in deschiderea pt card de la automate si care copiaza banda magnetica a cardului. De aceea trebuie studiat automatul daca arata ok, cel mai bine folosit numai automate din incinta bancilor. Acolo e eventualitatea mult mai mare sa existe camere video de la banci, iar hotii sa nu aiba curaj sa manipuleze cardul.

In orice caz e bine sa va faceti extract de cont cit mai des, daca nu va costa (o data pe saptamina de exemplu) si imediat sa reclamati neregularitatile.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Stii vorba aia: "buna ziua ti-am dat, belea ti-am capatat"?

Poti sa-mi spui pe unde e hotel Orhideea? Noi am stat la hotel Albena, dar n-avea ATM, asa ca am scos de prin alte parti, folosin chiar 2 carduri. Unul din fericire l-am schimbat, dar celalalt nu si am si deskoperire pe el. Am scos de mai multe ori, o data de la dobrudja, alta data chiar de la sucursala BRD, o data la un ATM din Balcic (ala chiar mi-a pus semne de intrebare, ca era intr-un complex de magazinute). Asa ca sint confuza rau.

[pup]

ajutor ptr alexandru

Ajutor pentru Alexandru

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...