Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

examene de dat plus grija de copil

Recommended Posts

exista mamici pe forum care au de dat examene ,si incealsi timp trebuie sa aiba si grija de bebe?

as vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi,sau cum va descurcati voi,pentru ca eu simt ca nu mai pot.

am incercat sa duc copilul la cresa program lung,ca sa pot sa invat ,insa s-a imbolnavit f rau,ca am tras mai apoi cu el mai rau decat ar fi stat acasa(nopti nedormite,febra etc).l-am dus la program scurt,ca sa am si eu 3 ore sa invat,iar s-a imbolnavit.

singurul timp care il am acum,este cand doarme la pranz 2 ore,si eu deja sant obosita,nu mai ma pot concentra sa invat dupa ce am alergat toata ziua dupa el,papi,spalat,jucat,mers afara,...si culcat ,ca nu adoarme singur.

Astept cu nerabdare sfaturile voastre.

Multumesc.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Greu de dat sfaturi in cazuri de genul asta... Fara un alt ajutor nici nu stiu cum ai putea sa mai ai energie si pentru invatat... Mult succes si probabil ca mamicile care au avut experiente de genul asta te vor putea ajuta.

Ioana si [zana] Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Si eu sunt la fel...in aceeasi oala! a mea ii un pic mai mare dar oricum nu ma lasa sa invat..am licenta anul asta.vai de capul meu.

Eu mai plasez pe fi-mea lui taica-su, dupa ora 7 seara, mai invat pe zi alea doua ore cand doarme,mai in week end il trimit tot pe tati cu ea..pe la rude.

Sa va povestesc ca de regula cand intru in sesiune mancarea gatita o comand la un super dragut restaurant, hanul domnesc ?

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Si eu am examene si doi copii ( Ruty 5 ani si Thea aproape 3 luni ). Anul asta termin facultatea si deci am de invatat licenta + de facut lucrarea de diploma. Cum ma descurc ? Ruty e la gradi ( cand e sanatoasa, dar de 2 saptamani e bolnava si mi-a facut capul calendar ) la program de opt ore, iar Thea este un copil tare cuminte care doarme 6-7 ore pe noapte. Am marele noroc ca-mi ajung 5-6 ore de somn pe noapte. Asa ca fetele mele merg la culcare la 9-10 seara si pana la 2-3 am cateva ore bune de somn ( nu m-am mai culcat inainte de 2 noaptea de cand am nascut-o pe Thea ). Daca mai prind cate 2-3 ore de invatat si in timpul zilei e super ok. In rest incerc sa fac mai multe lucruri odata de exemplu cand ma duc s-o iau pe Ruty de la gradi ies si cu Thea afara si in drum spre casa ne oprim o ora in parc sau cand ii dau lui Thea de mancare seara ii spun si povestea de culcare Ruticai ( sau mai trisez si-i pun casete cu povesti [:D]) . Se intampla sa mai invat si cu Thea in brate.

Nu stiu daca te ajuta intr-un fel ce ti-am spus pt ca nu stiu ce varsta are copilasul tau. Dar iti doresc multa putere si rabdare si sunt sigura ca vei reusi sa te descurci.[pup]

Alexxia [iepu] Ruty ( 25.07.2001 ) si [fetita] Thea ( 28.09.2006 )

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"

PERLELE RUTICAIid="red">

RUTY SI THEA AU PAGINUTAid="red">

POZEid="red">

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

si eu tocesc si am galusca de 4 ani in casa.. cand e el la scoala 4 ore pe zi incerc atunci, sau cand doarme de amiaza vreo 2 ore mai incerc.

Aveam si alta metoda dar ma oboseam rau si a doua zi nu eram buna de nimic... ziua il plimbam si il oboseam, nu il puneam la amiaza la somn si seara pe la 6 PM era in pat.. si eu invatam atunci vreo 4 - 5 ore... a fost greu si acuma aleg varianta cu el sa doarma la amiaza. id="purple">

Sanatate si numai bine [flo]id="purple">

Nicole mami lui Julian

[foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1">

id="right">id="size1">id="right">id="purple">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple">

eu sunt de 4 ani in aceeasi situatie.

anul 5 plus Licenta cu bebe mic de tot, apoi master, dupa aia doctoratul....

Poti sa alternezi invatatul noaptea cu ziua. Adica in unele zile inveti noaptea, dar dormi odata cu copilul la pranz, obligatoriu.

In altele inveti cand doarme plus 2, 3 ore seara.

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

laurabb, eu nu am sfaturi dar te inteleg ca sunt in aceeasi situatie numai ca bebele meu are abia 2 luni. Chiar ma gandeam sa deschid un subiect pe tema asta ca sa invat si eu din experienta altora. Eu mai invat cand alaptez (ca alaptez in pozitie culcat): cu o mana mangai bebele si intr-una tin cursurile dar oboseala e enorma si cateodata mai inchid ochii si las cursurile. Hai sa ne incurajam una pe alta si poate o sa o scoatem la capat cu bine.

Ia ca ma bag si eu in seama desi n-am bebe [:D]

Vroiam sa va intreb pe cele care ati nascut in timpul facultatii cum v-ati descurcat in primele luni?

V-ati luat concediu jumatate de an, ati dus copilul la cresa ... ? Adica ma gandesc ca nu poti merge la cursuri si sa si alaptezi in pauza, nu? [;)]

Parca ar fi mai usor sa nasti dupa incheierea semestrului, inainte de vacanta de vara, ca asa ai lunile de vara la dispozitie ;)id="Comic Sans MS">

Eu tocmai ma pregatesc sa inchei un an deosebit de greu, cu copila nascuta anul trecut in septembrie, job nou, tara straina si concursuri peste concursuri.

A fost nu greu, ci foarte greu. Pe Ilinca am dat-o la cresa de la 5 luni si bineinteles ca a stat destul de mult si acasa, fiindca a prins toti virusii care circula in colectivitate. Dupa ce am terminat concediul de maternitate am reinceput serviciul 8 ore pe zi.

Norocul meu a fost ca a putut sta sotul cu ea cand era bolnavioara acasa si de asemenea ca, exceptand situatiile cand a fost bolnava, a dormit destul de bine noaptea.

Dar pot spune ca totul este chestiune de organizare mai ceva ca la armata, de la prima ora a zilei si pana dupa ora de culcare a fetitei. Si am mai rupt din timp sa invat in WE cand am trimis-o peste vara cu tati la plimbare.

Ina

Si eu sunt in aceeasi situatie. Rares are 1,6 ani, iar eu am avut de pregatit referate pt. doctorat. De cand s-a nascut si pana acum am reusit sa mi le dau pe toate trei. Il crestem singuri, fara niciun ajutor din afara, deci se poate. Trebuie sa recunosc insa ca este foarte cuminte si are programul lui de la care nu se abate. Doarme 3 ore in cursul zilei, si de la 9 seara la 8 dimineata.In cele trei ore am timp sa studiez. Secretul consta in perseverenta; nicio zi fara sa lucrezi ceva.

P.S. poti sa lucrezi si cand vine sotul de la serviciu si te inlocuieste.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...