Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

tort diplomat- o reteta simpla ?!


danavasile

Recommended Posts

  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul răspuns

uite aici reteta:

-e explicat aici si cum se procedeaza cu gelatina

-reteta e luata de pe culinar

 

TORT DIPLOMAT I

 

Ingrediente:

 

20 g gelatina

5 oua

capsuni -1/2 kg

1/2 l lapte

1 lingura faina

300 g zahar

400-500 g frisca HOPLA SAU HULALA

piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana lapte caldut( sa stea 30 min).

Galbenusurile se amesteca cu zaharul

Laptele cu galbenusurile si zaharul se pun la fiert

Se adauga 1 lingura faina

Se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc.

Se pune in crema luata de pe foc gelatina.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Batem frisca si albusurile spuma

Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.

 

Cum se procedeaza mai departe:

 

Piscoturile se scufunda intr-un suc(de ex. suc de ananas...sau suc prigat). Practic doar le intorc pe o parte si pe alta in suc, altfel se inmoaie prea tare. Se imbraca cu ele peretii cratitei.

Se aseaza pe fundul cratitei fructe (eu am pus capsuni) dupa imaginatia fiecareia su dupa ce ai in casa. Se toarna jumatate din crema si se mai pun fructe

Se pune si restul de crema si se aseaza piscoturile care vor fi "fundul" tortului.

Se da la frigider. Se intoarce a doua zi. Deci daca vreti sa-l faceti pentru duminica, vineri seara puneti gelatina la inmuiat si sambata il preparati, iar duminica se poate rasturna.

A doua zi se ia un platou care sa fie suficient de mare cat sa stea bine tortul pe el si se aseaza deasupra cratitei. Eu nu am asa mare si folosesc o tava.

Am pus pus tava pe fundul tortului

Cu mainile tinand toartele cratitei si degetele mari tinand tava, printr-o miscare brusca se rastoarna. (am explicat asa pentru ca asta a fost unul din momentele de care m-am temut cand l-am facut prima data)

Se ridica cratita

Se inlatura celofanul

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 1 luna

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dana, reteta diplomatului pe care il fac eu este de aici, sigur o sa-ti placa si o sa-ti iasa, sunt imagini la fiecare pas.

 

Hildegard, inteleg ca si tu te-ai temut, ca si autoarea, cand ai rasturnat tortul, si nu ai un platou asa mare si folosesti o tava, nu? [;)]

 

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] "Ayla" si [copil] "Nunutz"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Este intr-adevar reteta aissei, de pe culinar, si iese extraordinar de bun tortul. Si pe mine m-a facut sa zambesc faptul ca veronica a avut aceleasi temeri ca aissa,in ceea ce priveste rasturnarea edificiului, am studiat reteta atat, ba i-am scris si aissei, ca o stiam pe de rost .

Dar reteta e excelenta, o recomand si eu.

 

aime

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...