Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

A pregatiti cineva piftii?

cornelush

Recommended Posts

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si eu am cautat reteta pentru piftie de pasare si nu am gasit nimik sunt[mariaj]

deocamdata am pus piept de pui si gheare de pui la fiert plus niste oase(de la ciocanele de pui)ca am dezosat niste pulpite.

cred ca mai trebuie pus niste morov si ceapa la fiert impreuna cu ele(morcovul pentru ornament), sare, piper

dar astept si eu cu nerabdare retete de la fete experimentate[:D]

multumesc anticipat

monica

Distribuie pe alte site-uri

Uite reteta mea pentru piftie de porc, am postat-o si la meniul de Craciun pentru mamagiuliei:

eu fac cam din 1 jum kg carne macra, 4 picioare, se pune si 1/2 cap - dar eu nu pun, mai pun niste bucati de sorici, ca ajuta la inchegare- si mai pun si vreo 2 cepe, vreo 2 morcovi mari taiati rondele, foaie dafin, sare, piper boabe, usturoi pisat. Cam astea ar fi ingredientele.

Carnea se spala bine, se taie pentru pus la fiert cu ceapa taiata in 2 la foc mic. Apa eu pun sa treaca cu o palma deasupra carnii. Iau spuma, adaug sare, piperul, dafinul, si mai las sa fiarba incet, fara clocote mari. adaug si morcovul mai tarziu, sa nu se zobeasca. Cand carnea se desface de pe oase si zeama a scazut si daca pun palma deasupra oalei, lipeste aburul, inseamna ca e gata - dar asta cam dupa vreo 3-4 ore. scot carnea, o desfac de pe toate oasele, o tai bucatele mai mici si o asez in diferite castronele, printre bucatile de carne pun si rondele de morcov - sunt aspectuoase la servit, cand se rastoarna piftia. Strecor zeama, sa fie limpede, o amestec cu usturoiul pisat si o vantur dintr-un vas in altul de cateva ori, sa prinda un gust placut de usturoi. apoi poti s-o degresezi, cand se raceste putin, daca nu, o mai strecori - de usturoi (dar sotului meu ii place asa, deci nu o mai strecor), o las sa se limpezeasca si o torn peste carne - sa treaca cu vreo 2 degete mai sus. apoi dau formele la rece - eu le scot in balcon peste noapte, de obicei fac piftia catre seara si a doua zi le mut in frigider. mi s-a intarit intotdeauna, fara sa adaug gelatina la fiert.

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] "Ayla" si [copil] "Nunutz"

Fetelor,la piftia de porc trebuie sa aveti 2 picioare de porc,exact partea cu copita ,si ceva ureche, coada ,o parte de cap ,caci din astea iese gelatina ,se fierbe totul ,si carnea ,pana cade carnea de pe oase.Eu am citit ca e bine sa nu mai adaugi apa pe parcurs ,dar fierbe destul de mult ,va spun ca eu mai adaug apa .Ce iese de la cap,picioare,coada, nu pun in farfurie ,decat carnea ,morcovul il scot.Bucatile de carne ,un mujdei de usturoi pe care il pun in farfuria respectiva crud,nu-l fierb cu toate si apoi zeama de la fiertura ,strecurata sa nu cada vreun os.Una lume o vantura ca sa se mai raceasca si sa poata aduna grasimea,altfel dupa ce o pui in farfurie si se incheaga se formeaza un strat de grasime deasupra ,poti s-o aduni si atunci.Eu mujdeiul il amestec cu mai multa sare ,oricum trebuie sa gustati sa aiba sare zeama aceea.Cine are rabdare ,fierbe oua tari si pune in farfurie si cate o jumatate de ou,o felie de castravete acru ,un ficatel de pui ,fiert,carnea si zeama .

Eu le-am facut ieri si au iesit tare bune.

Am pus 4 picioare si capul de porc la fiert la foc mic. Dupa vreo ora am adaugat 3 morcovi, 2 cepe intregi, o bucata de telina. Am lasat sa fiarba foarte bine pana s-a dus carnea de pe oase foarte usor, si spre sfarsit am adaugat si niste boabe de piper.

In vase am pus usturoiul, apoi bucatile de carne si la sfarsit zeama.

Pt a testa daca se prind, sau mai trebuie adaugata gelatina, puteti pune un pic de zeama la frigider, intr-un pahar.

Se servesc impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si Craciun Fericit!!!

*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">

"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."id="Comic Sans MS">id="limegreen">

[*]Noi[*]id="size1">id="red">

[aho]Numaratoare[aho]id="size1">id="green">

Vai ce pofta mi-ati facut de piftie (desi eu in mea nu adaug usturoi ca nu-l diger crud). Cred ca maine voi merge si eu la magazin sa vad daca gasesc niste picioare de purcel. Eventual mai adaug niste gelatina daca nu e suficient.

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."

Charles Baudelaire

eu am facut de pui, am pus-o in pahare de unica folosinta si vad ca deja s-a inchegat foarte bine...nu am pus deloc gelatina artificiala

am avut vreo 20 de oase de la ciocanele de pui(carnita de pe ele o fac friptura) un pachet mic de gheare de pui(cred ca nu mai mult de 10 bucati) am dezosat si doua bucati de piept de pui si le-am pus si pe astea la fiert, am pus si carnita de pe piept tot acolo dar am zis sa o pot scoate mai devreme sa nu se sfarame.

am pus la fiert si 4 morcovi, 2 de ceapa, boabe de piper, foi de dafin

si le-am lasat sa fiarba la foc mic cred ca vreo 4 ore.

morcovul si ceapa le-am scos dupa vreo ora jumate sau doua.

apoi am strecurat, am pus o "capatana" de usturoi trecut prin aparat, am vanturat de vreo 5 ori dintr-o oala in alta.

am pus pe "fundul" paharelor morcov taiat rondele si cate o frunzulita de patrunjel si o felie de ou fiert, apoi am taiat pieptul de pui si l-am pus in pahare in mod egal si peste am turnat zeama(dupa ce am strecurat usturoiul)

nah...ca am ajuns eu sa dau lectii[:D]

eu am luat de la fiecare dintre voi cate putin ce am crezut eu ca o sa-mi placa mie si a fost super bine...va multumesc tuturor

sa aveti un Craciun Fericit alaturi de familiie voastre

monica

Din aripi sau copanele de curcan iese piftie buna, ptr ca oasele contin gelatina, eu adaug un pachetel de gelatina ptr siguranta.

Le fac ca si Monica pe cele de pasare.

Astazi am facut o "mancare rece de copanele (de fapt copanoaie) de curcan", si cand am dezosat carnita era numa gelatina, deci mergeau super la o piftie, pe aia insa o fac le revelion.

spor la treburi!

aime

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...