Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

nu a luat in greutate suficient

Recommended Posts

Dragi parinti, prietena mea e foarte suparata pentru ca bb-ul ei de 6 luni nu a luat in greutate in ultima luna decat 200 gr. Spune ca ii cresc si dintii, desi inca nu a aparut nici unul. Din aceste putine detalii, puteti spune daca e normal? Ca noi n-am avut probleme de astea cu mandarina. Ea e suparata ca nu i-a recomandat dr diversificarea mai devreme. Eu stiu ca e bine sa inceapa diversificarea dupa 6 luni.

Pe de alta parte doctorita nu i-a prescris vigantol ca cica a nascut prin cezariana, avea fontanela mica si ramanea cu capul mic. Ulterior i-a dat calciu,pentru rahitism. Ati mai auzit povestea cu fontanela?

Multumesc,

Nadina-mama lu` mandarina

poze

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

DA, am auzit povestea cu fontanela. si a mea a avut fontanela mica, ceea ce inseamna ca statea bine cu calciul. nu a luat vigantol. pt ca daca lua, se inchidea mult prea repede(ceea ce, in unele cazuri poate duce la microcefalie).

problema greutatii nu e o..problema. daca a luat doar 200 grame la 6 luni nu e o tragedie. poate luna viitoare va lua mai mult.diversificarea intr-adevar dupa 6 luni e recomandata,mai ales daca suge la san.

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Hello Nadina,

nu trebuie sa se sperie.

al nostri bebelin tot de 6 luni are aceeasi evolutie din punctul de vedere al greutatii/dentitiei. Este in perioada in care i-au dat 2 dintisori jos si urmeaza, foarte probabil si de sus ceva caci este cam miriit. De cind am inceput diversificarea maninca cam tot la fel, insa nu a prea luat nici el in greutate. este si normal caci sint alimente noi si incepe si dezvoltarea psihica in acelasi timp cu dezvoltarea dentitiei (fara nici o legatura directa totusi una cu alta). Daca insa evolutia nu se modifica in urmatoarea luna, sau urmatoarele 2 luni, atunci poate ar trebui sa verifice si alte aspecte, insa eu zic ca nu va fi cazul.

Poti intreba pls daca al ei piticut sta in poponet? daca-i place, etc. Al nostru se pare ca-i mai puturos si inca nu se simte deloc confortabil cind este tinut sezut (putin timp stam in pozitia asta).

sanatate voua si sarbatori fericite!

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Leov am sa o intreb in legatura cu statul in fundulet, eu am vazut ca sta sprijint de perne si mai ales ca vrea sa plece.Deja a cazut odata din pat, se rostogoleste mult.

Din cate imi amintesc eu, Carina cand avea 6 luni, statea tot rezemata, dar se plictisea destul de repede.

Nadina

poze

Daca a crescut in greutate, indiferent cit, inseamna ca nu e nici o problema.

Nu cred ca are legatura cezariana cu fontanela dar intr-adevar daca e fontanela mica nu se da vigantol.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

Cresterea in greutate e variabila.Sie u m-am stresat ca n-a luat decat 400 de grame de la 5 la 6 luni, desi are niste picioare cat niste gogosari.In privinta diversificarii, bine a facut ca a ascultat medicul.Dar era interesant de stiut ce greutate si ce inaltime are la 6 luni si cu cat s-a nascut. Medicii calculeaza si pe ansamblu cat a luat in 6 luni.

Cat despre statul in fundulet, a mea sta bine de vreo 4-5 zile, azi chiar am avut surpriza sa o vad ridicandu-se singura dupa ce se aplecase destul de mult in lateral, dar dupa 15-20 de minute se lasa pe spate. Insa, fetita prietenilor mei nu statea bine nici la 7 luni si ceva, asa ca...Daca are celelalte achizitii specifice varstei, eu zic sa nu te ingrijorezi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...