Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

HVB - abuz sau nu?!

Elise

Recommended Posts

Pe zi ce trece ma minunez de frumusetea si corectitudinea sistemului bancar din Ro...:)

Recent, niste prieteni au avut urmatoarea surpriza: au intirziat cu ultimele rate la HVB.

De la HVB, pe neanuntate, creditul lor s-a transferat la Alliantz. Alliantz i-a somat sa plateasca toata suma de la inceput.

Nu conteaza ca erau unele dintre ULTIMELE rate.

Si ca au platit creditul catre HVB aproape integral.

Nu. Acu' trebe sa o ia de la inceput.

Si, mai frumos, urmeaza sa plateasca in doua (!) zile jumatate din tot creditul luat (citeva mii de EURO) si apoi ratele ramase pina la finalizare.

In prima faza am crezut ca n-au inteles ei bine... dar am stat linga ei cind au sunat din nou la Alliantz - si sfatul a fost "noi am achitat toata suma catre HVB, dati HBV in judecata daca nu vreti sa platiti de doua ori".

Mi se pare scandalos - mai ales ca am si eu un credit tot la HVB, tot spre final, si n-am chef sa ma trezesc intr-o zi cu el evergreen, sa-l mai achit de 15 ori. Inteleg, daca ai intirziat, sa platesti dobinda, dobinda la dobinda, da' nu de la inceput, TOATA suma!!

Am recitit contractul (al meu) si nu e specificat nicaieri asa ceva!

Poate ma lamureste cineva mai in tema cum e cu logica asta.... achiti 95% si dupa aia mai achiti 100%... in transe de 50%...

Elise

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pot doar sa iti zic ca HVB a fuzionat cu Alliantz. Banca noua se cheama HVB-Alliantz.

Ce e cu ratele, astea se lamuresc la fata locului cu chitantele in mana.

Nu cred sa-i puna sa mai plateasca. Poate in baza lor de date figura cu asa ceva dar cu dovezile de plata nici nu se pune problema sa mai plateasca odata creditul.

Bafta multa si nervi de otel!

Monica

Din ce am inteles, ei au intirziat cu plata uneia sau mai multor rate, si creditul s-a "transferat" catre Alliantz Asigurari, unde e asigurata HVB si care a preluat riscul.

Alliantz sustine ca ea a despagubit HBV cu suma integrala, deci pretinde sa primeasca suma integrala inapoi de la creditat- si daca nu primeste 50% din suma totala imprumutata in 2 zile trece la executare silita.

Faptul ca prietenul meu mai avea de dat doar 5% din suma catre HVB cica n-are nici o importanta. Acum sisteaza platile care mai erau de facut catre HVB si trebuie sa reia plata de la inceput, catre Alliantz Asigurari.

E vorba de credit de consum, ca si al meu, luat anul trecut.

Elise

quote:Originally posted by Moniland

Pot doar sa iti zic ca HVB a fuzionat cu Alliantz. Banca noua se cheama HVB-Alliantz.Ce e cu ratele, astea se lamuresc la fata locului cu chitantele in mana. Nu cred sa-i puna sa mai plateasca. Poate in baza lor de date figura cu asa ceva dar cu dovezile de plata nici nu se pune problema sa mai plateasca odata creditul.Bafta multa si nervi de otel!Monica

id="quote">id="quote">HVB a fuzionat cu Banca Tiriac!Allianz Tiriac se ocupa de asigurari!

Da Lorentza ai dreptate [^]. M-am incurcat.

Oricum trebuia specificat ceva de genul acesta in contract. Obligatoriu. Atunci poti sa spui ca tu nu ai nici o treaba cu Alliantz pentru ca tu ai de rambursat un credit la HVB. Si atunci care e treaba lor? Tu nu ai nici o legatura cu ei. De aceea eu zic ca apare o clauza in contract.

Eu lucrez foarte mult cu contracte si cu banci dar nu am luat pana acum nici un credit. Probabil cei care au luat credit si au contractul in fata iti pot spune mai multe.

Monica

Eu i-as sfatui sa faca URGENT o reclamatie la OPC.

..apoi ar trebui sa existe o institutie care supravegheaza activitatile bancilor, eu nu stiu ca pana acum m-am ferit de credite.

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

ce inteleg eu: au luat un credit de nevoi personale si au avut incheiata o polita de risc financiar in caz de neplata a datoriilor. Dupa 31 de zile de neplata intra la Biroul de credit si la riscul bancar, dupa 90 de zile se incearca recuperarea datoriilor de catre cei la care au incheiat riscul. Acestia platesc ce a ramas de plata bancii si apoi se incearca recuperarea datoriei la cel care a luat creditul. Societatile de asigurari nu sunt banci sa-ti dea in rate, deci i-a somat sa isi achite datoria catre ei la care s-au adunat tot felul de dobanzi, eventual comisoane de intarziere si tot felul de penalizari sau cheltuieli de urmarie. Nu ii pune nimeni sa plateasca de 2 ori un credit ci doar datoriile pe care le au si datoriile la datorii.

6 ani si ...

Cristina, ai dreptate: asa ar trebui procedat teoretic: numai ca din conversatie (purtata pe speaker de fata cu mine, ca si eu am zis ca inteleg ei gresit, si inregistrata) reiese clar ca trebuie sa plateasca TOT creditul initial, pentru ca asigurarile au platit bancii TOT creditul - si trebuie sa si-l recupereze pe tot.

Asta mi s-a parut foarte aiurea. In rest, bineinteles ca se platesc dobinzi, dobinzi la dobinzi, penalizari samd.

Elise

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...