Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum scade productia de tzitzi?

Recommended Posts

Buna.

Fetelor "bebe" a mea are 2,3 ani si inca mai papa tzitzi. As dori sa scapam de ea dar dragostea de tzitzi este atat de mare ca a devenit imposibila despartirea de ea prin metode de convingere. As dori daca stiti metode de scadere a secretiei lactate netraumatice pentru ca stiu cum este intarcarea brusca cu medicamente. As dori retete naturiste.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cea mai blanda si naturista reteta o va oferi chiar bebe [:D]

Incearca discret sa raresti alaptatul, adica de ex. daca ai un loc preferat- un fotoliu, etc, unde preferai sa te asezi sa alaptezi, evita acel loc, daca vrea sa suga pt ca se plictiseste, incearca sa-i gasesti ceva interesant, etc. Sa nu o refuzi pt ca va avea impresia ca nu o iubesti. Si stai linistita ca va renunta cand va fi pregatita. Pana atunci va trebui sa duci o lupta dura cu toti cei din jur care te cred nebuna pt ca mai alaptezi. Gandeste-te un pic, daca ei ii face placere si pe tine nu te deranjeaza, nu forta intarcarea.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Din ce stiu, patrunjelul scatde lactatia. Dac vrei iti faci ceai concentrat(sa nu fie nici prea mult lichid) si il bei. Alta metoda ar fi sa-tzi faci un ceai concentrat de pelin(este super amar) si sa tedai pe sfarcuri. Cand copilul va pune gura pe sfarc va realiza ca nu mai este bun si gata. Te dai inainte sa-i dai sa suga, pana se convinge. Metoda asta s-ar putea sa fie cam dintr-odata, dar atat stiu.

Gabi,

sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie si chiar ma bucur ca ai deschis acest subiect; o sa urmaresc sa vad ce sfaturi mai primesti. Pitica mea are 1,8 anisori si am zis ca ii ajunge asa ca sunt in plin proces de intzarcare. Iata cum am procedat eu si cam ce stiu si sper sa te ajute cat de cat experienta mea. La inceputul lunii, cd am hotarat sa incep operatiunea intzarcat, pitica mea avea cam 5 mese pe zi (dimineata cd se trezea, cd veneam de la plimbare- ora 13, cd ne intorceam de la plimbarea de seara - 18, 19, seara dupa baita si noaptea). Am inceput prin eliminarea mesei de ora 13: ti[pete, plansete, jale mare, dar, in vreo 3 zile a acceptat situatia si acum nu mai cere. Apoi, saptamana urmatoare, i-am scos masa de ora 19 si, in prezent suge odata dimineata si apoi abea seara dupa baita si peste noapte. Am observat ca mie mi s-a mai diminuat lactatia, dar nu a disparut (logic, caci ea inca mai suge). Oricum, nu mai am sanii asa de umflati si grei ca inainte. Acum, am de gand sa trec la masuri si mai drastice si sa iau Dostinex, asta la recomandarea dnei dr. Sper sa nu imi fie prea rau si, dk te intereseaza si aceasta metoda, o sa iti spun cum este. alte metode ar fi sa te legi strans cu o fasa peste sani, sa bei putine lichide, ceai de salvie si...rabdare! Mult succes si, dk mai aflu ceva, iti spun.

si fetita mea are 1.3 ani si ma gandesc cu groaza cum o sa o intarc,pt ca ii place f mult tzitza.eu as vrea sa o intarc la primavara cand pitica va avea 1.6-1.7 ani.

si ea suge cand are chef,diminetza,pranz seara ,nu are ore.cand are chef trage de bluza si gata.uneori simt ca nu mai pot.credeam ca atunci cand mai cresc nu se mai trezesc asa des sa suga,dar se pare ca m-am inselat.inca ma trezesc de "n" ori pe noapte sa o alaptez.

problema este ca nu stiu cum o sa ma indur sa o intarc[bibe]

am incercat sa-i dau lapte praf,lapte de vaca dar nu vrea si nu vrea.

ege si[zana] arzu ege (30.09.2005)id="red">

http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos

Eu am pus piciorul in prag si i-am dat lapte de vaca, ca peste doua ore sa constat ca are febra, asa ca inapoi la tzitzeala. A mea nu mai suge demult decit de doua ori pe zi, dimineaa si seara. Si citind postarile voastre ma intreb daca am facut bine. Daca tot sugea trebuia sa o las sa suga in continuare de cel putin trei ori pe zi. Am avut perioade in care a supt si de patru ori pe zi. Acum o luna a fost racita si cerea cind voia sa adoarma in timpul zilei. Apoi, cind era sanatoasa, nu cerea decit dimineata si seara. Acum vad ca desi e inca bolnavioara, pentru ca i-am dat lapte de vaca, nu mai trage cu atita spor, desi de cerut imi cere. Parca ar vrea doar sa se asigure ca tzitzarnicul mai e acolo. Succes, mgabi![copil] Smaranda, 3.11.2005

Povestea nasterii

Alaptati, alaptati, alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Gabi, io nu stiu ce sfat sa-ti dau (fetitza mea are 1,1 ani si suge de rupe, insa nu ma deranjeaza absolut deloc). Sunt de acord cu ceea ce a spus Gabi_K: inarmeaza-te cu rabdare si nervi tari pt. mistocari. Eu sunt de parere ca micutzul trebuie intzarcat prin metode cat mai ne-traumatizante, adica lasat sa renuntze singur-singurel. Eu asha voi proceda.

Sunt sigura ca pan'la urma vei gasi o metoda care sa convina ambelor partzi, fara sa lase urme dureroase (poate ca si distrasul atentiei atunci cand suge din plictiseala si canalizarea ei spre o activitate anume, cum preciza o ante-scriitoare, ar fi un pas inainte)

Ca plante nimicitoare ale laptelui: salvia cica este una dintre plantele care scad serios lactatzia, asha ca potzi incerca niste ceaiuri. Am auzit si de varianta foilor de varza asezate pe sâni.

Bafta multa si sincere FELICITARI! pt. faptul ca ai alaptat atat de mult.[pup]

Lordra & Dara (30 Nov. 2005)

In primul rand felicitari ca ai alaptat atat de mult, pupitul tau iti va multumi toata viata pentru asta prin sanatatea pe care o va avea[floare3]

Eu am intarcat-o pe Ana la 2 ani si un pic, dar nu as fi facut-o daca nu voriam neaparat sa il fac si pe bebe 2. Am vrut sa ma refac cateva luni, fiindca alaptatul asta atata timp e o incercare si pentru organismul mamicii, dar si pentru psihicul ei. Eu de la un an jumate nu i-am mai dat decat dimineata la sculare si seara la culcare, iar in ultimele 2,3 luni inainte de intarcare nu ii mai dedeam decat seara la culcare, asa incat productia de lapte a scazut progresiv si nu am avut nici o problema cand am inchis cantina. Ana afost foarte intelegatoare, contrar comportamentului ei normal, si practic in 5,6 zile nu a mai intrebat de tzitzi. Mergeam tot eu sa o culc, ma intindeam langa ea, ea soptea "tzitzi", eu ii spuneam ca au ramas la Constanta (fusesem pentru 2 zile plecata la Constanta fara ea), o luam cu alte alea, cantecele de leagan etc si gata. Intr-o saptamana nici nu a mai intrebat, spre marea mea nefericire....Evident, pentru ea a fost bine asa. Eu am suferit mai mult decat ea.

Maruca are 3 luni si sper sa o pot alapta cel putin la fel de mult ca si pe Ana, daca nu si mai mult, fiindca e cel mai frumos DAR pe care il putem face copiilor nostri. Mai spunea o mamica ca ii va da pana nu va mai vrea bebe. Si eu spun la fel, cata vreme voi avea lapte iar Maruca va vrea sa suga....o voi face cu cea mai mare dragoste.

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Felicitari!

Hai sa-ti zic cum am reusit eu. La 1 an si 10 luni devenise foartemarait in prezenta mea si era si f. cald, asa ca am hotarat sa incerc sa-l intarc.

Am redus incet incet cate o repriza de supt, intai cea de sera cand veneam de la serviciu, apoi cea de la prima ora dimineata apoi cea de la culcare si marea incercare a fost cea din timpul noptii... La mine a functionat:

- sa-i dau in schimb biscuiti (chiar pot zice ca l-am intarcat cu biscuiti) pt ca la noi nu prea sunt dati biscuiti fiind considerati mancare fara folos;

- sa ma feresc de locurile unde alaptam de obicei, tragandu-l la joaca sau pur si simplu distragandu-i atentia;

- seara ne jucam pana adormea, iar cand devenea f. marait ii dadeam biscuiti si adormea cu ei in mana.

Cam asa.

Cel mai greu a fost noaptea. Ca plangea in somn. Dar nu m-am lasat. Oricum, toata operatiunea a durat cateva saptamani bune. Nu l-am grabit, ca n-am putut intinde coarda prea mult, ca mi-era si mie mila. Unde mai pui ca trebuia sa-mi reglez si mie lactatia. A functionat si nici eu n-am avut probleme.

Iti urez mult noroc si rabdare. Sa fi atenta si la semnalele lui. Instinctul o sa te ajute, increde-te in el!

Lumi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...