Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Planificarea timpului

Recommended Posts

Mai sunt vreo 2-3 zile pana la minunatul Revelion. Dimineata am scos kupilul la plimbare si am fost la ceva cumparaturi. Acum bb doarme, io stau pe DC [alcool] si ma-ntreb cum sa fac sa le rezolv pe toate pana la Revelion si sa reusesc sa apuc si ora 0.00 treaza?

Mentionez ca:

- mai sunt cumparaturi de facut

- in bucatarie zace o spata de purcel inghetata bocna care ma priveste reprobator dintr-o cratita enorma (am luat-o saptamana trecuta si in loc s-o transez si s-o bag in congeltor ordonat am aruncat-o intreaga, cu plasa cu tot in congelator si am sperat ca au uitat toti de ea...teapa, a scos-o barbata-miu si a pus-o in cratita sa astepta Rev-ul!!!)

- curatenie ioc

- ordine..mai la majoratu' lu bb

Din cand in cand mai pip cate-o tigara pe balcon alene si ma gandesc cum o sa le fac eu pe toate muuult mai bine si mai din timp si mai organizat la anu'.

..apoi ma trezesc [bang][bang][bang] si-mi spun ca trebuie sa supravietuim si pana atunci si ca ar fi cazul sa fac ceva. Dar ce?

..cum va organizati voi timpul in perioada asta?..niciodata n-am avut pretentia ca sunt gospodina lu' peshte si nici nu figureaza in perspectivele de dezvoltare personala in urmatoarea 100 de ani, dar ceva trebuie miscat.

...poate mai invatam una de la alta

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daniela, fata mea nu mai e asa micuta si deja pot face multe.

Cumparaturile le-am facut, dar nu pe toate. Maine mai mergem o tura.

Eu mi-am facut un orar ca sa zic asa. Azi fac o tura de fursecuri si una de saratele si mi-am scos carnea din congelator ca sa se dezghete pana maine.

Maine o sa fac chiftele, snitele, salata beuf, supa, ceva rulouri de sunca cu branza, oua umplute....chestii care merg repede.

Maine seara o sa fac un tort f rapid cu piscoturi si o crema de vanilie cu branza de vaci.

Duminica dimineata curatenie (aspirat, sters praf si pe jos) iar dupa amiaza toata lumea dus si pus la punct.

Cam atat.

Spor la treaba si un an nou fericit!

P.S. acuma am observat ca avem copiii aproape de o seama.

tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

Caramel, nu sunt o eroina iti spun sigur. Nu ma ajuta nimeni nici nu m-a aujtat vreodata. De aia am incercat mereu sa imi impart timpul cat mai eficient.

Fac cate putin din fiecare ca vom fi doar noi trei si de aia imi ia si mai putin timp.De exemplu fierb carnea si legumele impreuna pt salata beuf. Din zeama ce ramane fac supa. Chiftelele si snitelul le prajesc repede dimineata. Poate pregatesc carnea chiar din seara asta, nu cred ca mai apuc.

Ouale nu cred ca imi iau mai mult de 30 min sa le fac ca de fiert fierb singure, rulourile de sunca si mai putin ca le umplu cu almette...

Acum am o tura de saratele in cuptor. Cat le fac Elisa papa iaurt in bucatarie, sau "ma ajuta" si ea.

In general imi aleg chestii simple de facut ca nu ma pricep foarte bine la gatit.

Spor la treaba va urez.

tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

quote:Initial creeata de daniella4

Mai sunt vreo 2-3 zile pana la minunatul Revelion. Dimineata am scos kupilul la plimbare si am fost la ceva cumparaturi. Acum bb doarme, io stau pe DC [alcool] si ma-ntreb cum sa fac sa le rezolv pe toate pana la Revelion si sa reusesc sa apuc si ora 0.00 treaza?Mentionez ca:- mai sunt cumparaturi de facutcare-s alea? sa stii ca poti deveni "europeana" pe sistemul "mai putin, inseamna mai mult!" Oricum, scrie-le si sa reduci totul la minim (cheltuiala mai mica) si sa nu mergi la hypermarket, ca e isterie generala!- in bucatarie zace o spata de purcel inghetata bocna care ma priveste reprobator dintr-o cratita enorma (am luat-o saptamana trecuta si in loc s-o transez si s-o bag in congeltor ordonat am aruncat-o intreaga, cu plasa cu tot in congelator si am sperat ca au uitat toti de ea...teapa, a scos-o barbata-miu si a pus-o in cratita sa astepta Rev-ul!!!)decit 500 de feluri la masa de revelion, eu prefer o mare spata la cuptor cu sos de vin[:D], daca se uita urit la tine, da-i una in cap intii, pe urma sufleca-ti minecile si ia-o la transat si gatit, felul 1 ciorbita dreasa cu smintina, felul 2 friptura innecata in sos de vin, felul 3...sa mai astepte...oricum nu recongela carnea, mai bine te stresezi sa gatesti mai multe feluri ( eu cind am de gestionat situatii de astea, beau un ceai negru energizant si ma apuc sa fac si snitele si chiftelute si gulas, numai sa nu trebuiasca sa recongelez, prefer sa dau mincarea prin vecini de multa ce e, insa acum nu e cazul...de Revelion se maninca bine, avem si invitati, nu?)- curatenie ioc daca-ti pui mintea, faci curatenie in doi timpi si trei miscari dar secretul e sa te apuci...enerveaza-te, stringe ce e de aruncat ( daca ai curaj arunca si ce ti-ai dorit dintotdeauna, gen colectia de poze cu fotbalisti a sotului[:D]..), stringe covoarele, sterge peretii de praf, aspira, sterge podeaua, sterge mobila si gataAsa o sa fac si eu, in afara de aruncat colectia lu' barbata-miu de ziare cu il calcio, asta am facut-o anul trecut![hot]- ordine..mai la majoratu' lu bbtu ai zis-o...inseamna ca mai e pina atunci!Din cand in cand mai pip cate-o tigara pe balcon alene si ma gandesc cum o sa le fac eu pe toate muuult mai bine si mai din timp si mai organizat la anu'.Si eu planuiesc cam la fel, doar ca am observat ca daca fumez mai putin spre deloc, economisesc cam o ora zilnic, 7 pe saptamina, wow...cit o zi de munca!!!!..apoi ma trezesc [bang][bang][bang] si-mi spun ca trebuie sa supravietuim si pana atunci si ca ar fi cazul sa fac ceva. Dar ce?Iaca, ti-am scris mai sus, ca sugestie.....cum va organizati voi timpul in perioada asta?..niciodata n-am avut pretentia ca sunt gospodina lu' peshte si nici nu figureaza in perspectivele de dezvoltare personala in urmatoarea 100 de ani, dar ceva trebuie miscat....poate mai invatam una de la altaAsa sper si eu!Un an nou FERICIT!!!!!Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

id="quote">id="quote">Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Uite ce am observat eu: daca lucrezi de una singura si cu bebe pe cap nu ai nici un spor. Asta stii si tu.

Eu as pregati de azi numai mancarea speciala pentru bebe, ceva ce se poate folosi mai multe zile, un orez cu lapte, cateva craticioare sa ajunga pana pe 2-3.01 cand se deschid magazinele.

Intre timp as face o lista detaliata pe care i-as pune-o in brate sotului cand vine de la lucru.

Mancarea ramane pe maine, dupa lista exacta facuta in seara asta. Daca maine stii exact ce vrei sa faci si te apuci de dimineata, o sa ti se para mai clara problema. In general o solutie rapida sunt mancarurile "stir fry", icrele se fac repede, ouale umplute la fel. Daca ai niste si vinete la congelator poti sa zici ca ai rezolvat aperitivele.

Anul asta o sa inlocuiesc tortul cu un tiramisu direct intr-un bol si vom scoate cu lingura.

Esential este sa lucrati amandoi cu voie buna si "un intaritor" la indemana sa descreteasca fruntea si sa dezlege limba ca altfel piere entuziasmul. [cheers]

Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=550146097&ran=6628

In general am observat ca cu cat ma plang mai mult si cu cat prelungesc mai mult odihna din pat cu atat imi e mai greu sa ma apuc si sa fac ceva...

Eu am cam urmatoarele planuri de actiune :

1. Nu las niciodata vase in chiuveta, dupa ce mancam le spal imediat ca nu-mi place sa miroasa si sa stea toate gramada. Ordine si curatenie 100% este doar la bucatarie si la baie, restul conteaza mai putin, si la o adica in 5 minute se strange totul.

2. Cand am plecat la treaba inchid calculatorul/laptopul, din 2 motive : 1 - consuma energie degeaba pe banii mei, si 2 - daca il las deschis ma tenteza sa ma duc sa mai verific vreo pagina, si atunci e sigur ca, avand atentia distrasa de la treaba, cel putin 1/2 ora e pierduta. La fel si cu TV-ul. Il deschidem doar cand ne uitam, nu e normal sa mearga non stop, zgomotele auziliare sunt f stresante pt. toate persoanele, iar lipsa linistii scade imunitatea si augmenteaza starile nervoase. E dovedit prin studii medicale.

3. Copilul are program. Nu mananca de 7 ori pe zi, daca refuza sa manance la 12 - cu atat mai rau pentru ea, atunci asteapta pana la 4 jumate cand avem gustare (nu moare de foame, si nici nu are voie sa se planga), stie f bine ca nu are voie sa intre in bucatarie si sa-mi mozoleasca non stop masa si frigiderul. Cand nu am gatit ii dau legume proaspete (telina, ardei, morcovi, broccoli - taiati in farfuriuta) cu cascaval taiat, sau o paine cu miere, sau biscuiti cu lapte, nimic complicat.

4. Nu gatesc complicat. Sotul ma ajuta si niciodata nu mi-a reprosat ca nu fac sarmale sau nu-s ce fazani impanati, ne descurcam cum putem ca nu e timp si cand avem chef de o cina super mergem la restaurant. Si el gateste, ba chiar si Sofia ma ajuta de acum, taie legume cu cutitul de plastic sau orneaza pizza.

5. Am creeat un regulament al casei si toata lumea il respecta. Am impartit sarcinile (care sunt realiste si adaptate la potentialul fiecaruia) si toti stim ce-avem de facut. In principiu se respecta, exista si exceptii, bineinteles.

6. Am un calendar mare pe care-mi planific de sarbatori, nu fac tot dintr-odata - ar fi mult prea stresant, azi frigiderul, maine aragazul, poimaine gatesc o supa pt. toata saptamana, etc. Ceva de genul...poate te ajuta.

Bafta la treburi si sarbatori fericite !

Eu scap de cumparaturi ca pe alea le face sotul[:D], asa ca o grija in minus....

Maine am de gand sa fac chiftele(dureaza f putin sa le fac si de prajit le prajesc cand dorm piticii), un tort Diplomat si o prajitura Snickers(se fac f rapid), dimineata pun ciorba la fiert, iar duminica fac ouale umplute si friptura....si atat cu mancarea pentru Revelion....

Curatenie si ordine fac zilnic si am si ajutor de nadejde[:D], pe gongolinul mare....

Norocul meu e ca bebe e cumintel si doarme destul de mult(inca[:D])...id="orange">

Ioana[mamica]id="orange"> de[hagi] Alesio Andrei(08.10.2004)id="green">&id="maroon">[bibe]Nicolas Mihai(17.09.2006)id="limegreen">

Tyaid="red">, jos palaria! Incerc sa fac si eu ca tine.

...las adica curatenia pe duminica si incerc sa mai bucataresc azi.

Danielaid="red">, nu vreau sa fac 500 de feluri de mancare, dar stand la un pahar de vorba de Craciun cu niste prieteni am auzit ca prin Bucovina o gospodina trebuie sa aiba 10 feluri de prajituri pe masa [bis]...asta ca sa nu mai vorbim de alte alea.

..apropos...ai scris ceva de spata cu vin alb...ai cumva vreo reteta? Animalul e tot cratita, i-am scos pielea si grasimea si l-am lasat sa se decongeleze in pace. Sa-l transez? Sa-l fac intreg?

...sugestia cu redusul tigarilor e taaare buna, dar...

Magdaid="red">, bb e marisor asa ca papa cam ce mancam si noi, macar am scapat de mancare separat. Ideea cu lista e geniala, ma apuc acum de ea!

Ce ma exaspereaza la mesele astea festive e ca in general toate bucatele trebuie sa fie ca-n poveste cand le pui pe masa: nici prea calde, nici prea reci. Cu antreurile, piftia, prajiturile etc e ok, dar mancarurile calde? Salata boeuf trebuie sa fie si ea cat mai proaspata, friptura si garnitura la fel, tortul idem

Va pupam pe toate

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...