Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Integrarea Romaniei- cum ne privesc strainii?

Recommended Posts

Dragii mei,

Am deschis acest subiect din cauza unor stiri de pe BBC World.

Sincer sunt foarte suparata pe acest post de televiziune pentru atitudinea partinitoare cand e vorba de integrarea Romaniei si Bulgariei in UE. Cand ma uit tot timpul ei vorbesc numai despre bulgaria iar despre romani nici macar o singura imagine.

Ma supara ca se vede clar ca ii favorizeaza pe bulgari desi nu au nici o idee despre cine sunt.

Pur si simplu ma simt ca la gradinitza cand copii nu ma placeau pentru ca eram eu diferita. Aceasi atitudine o vad si aici: de ignoranta totala.

Nu ne plac pentru ca nu ne cunosc ci cunosc doar "faima" creata de romani impostori.

Acum sunt in Olanda si m-a mirat lipsa lor de cunostinte legate de romania. Tot ce stiu ei e ca noi traim la limita saraciei, fara educatie si mai ales ca suntem salbatici. Despre parerea lor despre integrarea noastra nu mai are rost sa vorbesc.

In acest subiect vreau ca fiecare sa isi spuna parerea, ce exeriente a avut...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Germanii au dat destul si de Romania, am prins deciteva ori. Au spus si de bune si de rele. De exemplu au laudat stradaniile care se fac pt orfani, Sibiul. S-au luat de coruptie si de problema ecologica (au aratat zona Ploiestiului, de unde vin si eu si pot sa spunca au dreptate cu ecologia in zonele petroliere). Au dat interviu cu ministrul de externe al Romaniei. Ba de Bulgaria au spus mai negati ca de Romania (in genul ca noi ne straduim, da bulgarii nu prea). Acu nestiind cum sta treaba in Bulgaria, nu pot sa spun cit e de adevarata imaginea lor.

Stii de ce englezii se intereseaza mai mult de Bulgaria? Pt ca acolo isi fac multi straini concediu, in conditii de curateni si de servicii bune, pe bani putini...

----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

La francezi saptamana asta au aratat numai reportaje cu un sat de tigan si cam asta e imaginea lor despre Romania.De parca la noi numai asta exista.Eu am aratat cateva poze din tara la niste francezi si mi-au spus ca nu-si imaginau tara noastra asa.Deci No comment.

Cait

Home is where heart is...my heart is far away from here..

Eu am inceput de un an si ceva sa lucrez cu austrieci (multi) si nemti(putini). Am avut foarte des ocazia sa stau la o tacla cu ei. Au o imagine de cacao. La inceput nu prea ma credeau cand le explicam cum este in Romania, se uitau cam ciudat. Intre timp multi dintre ei au avut ocazia sa vina pe aici si sa vada pe viu. Asa ca acum cred.... Dar astia sunt cativa, restul, marea masa au aceeasi parere de cacao data de articolele tembele din ziare si emisiunile la fel de la TV. Unul, mai cu multa minte chiar zicea ca a observat o practica evidenta: daca un strain comite o infractiune in ziar apare "un roman (bulgar etc) a spart o banca" de exemplu. Daca e opera unuia de ai lor nu apare "un austriac a spart o banca", ci "un individ a spart o banca". Corect, nu?

Edit, ca mi-am mai amintit! Primul contact mai serios cu ei a fost cand am fost trimisi la trainig acolo pe cateva luni (multinationala cu filiala noua in Ro, noi primii angajati etc). Prima lor atitudine a fost ceva de genul "sa vedem daca reusim sa invatam maimutele astea ceva". Nu prea puteau crede ca in Ro se poate face inalta tehnologie. Dupa cateva luni de "training" nu a fost deloc clar cine pe cine a invatat mai mult. Bine, la inceput romanii au avut dezavantajul ca nu cunosteau sculele lor de dezvoltare, tipicurile din cadrul firmei etc si au avut multe de invatat. Pe urma, cand a fost vorba de proiectare pe bune si cunostiinte de fond cam veneau cu sarutmana la "maimute" sa le detecteze erorile si sa le corecteze.

Asa ca eu zic ca e doar o problema de timp pana o sa avem suficiente contacte cu suficient de multi dintre ei ca sa isi schimbe parerea. Dar pe moment, asa cum am zis:cacao!

My life stinks

quote:Originally posted by viorela hoff

la tv vor transmite pe programele arte, n-tv, sarbatoarea in direct din timisoara si bucuresti incepand cu ora 23.La multi ani Romania, romani, si "sa alunecati cu bine in noul an!" cum e o vorba bavareza.Vio

id="quote">id="quote">In "Münchener Merkur"a fost un sondaj sapt asta si 53%din nemti sunt impotriva aderarii Ro si Bulgariei la UE,38%sunt pro si restul indecisi.Vio,asta cu "alunecarea"vine din ebraica.Stiu asta de mai multi ani,de la sotul meu dar o sa caut pe net,sigur gasesc un link cu povestea.La multi ani,dragi romani!id="red">id="size3">Alina

Nu ma mira deloc ca nemtii sunt impotriva aderarii. Asta in conditiile in care, in randul lor, cei proveniti din fosta Germanie de W sunt extrem de suparati ca s-au unit cu Germania de E...ca au fost trasi inapoi, cica. Si e o parere destul de raspandita, chiar daca nu o pozitie oficiala.

...deci daca nici pe cei din neamul lor nu-i prea inghit, din varii interese...ce sa mai vorbim de 2 tarisoare despre care presa internationala tot scrie diverse chestii mai mult sau mai putin halucinante..

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

ce are RO de oferit Europei?

- pozitie strategica

- iesire portuara

- creier

- copii de vanzare

- femei frumoase

- mitul Dracula

asta e ce stiu cei din afara despre noi. poate sunt cruda, dar eu nu am inteles de ce am vut sa intram in UE? cu ce ne ajuta pe noi ca tara? si din ce am spus mai sus nici macar nu stim sa explaotam la maxim pe cele bune si sa le ingropam pe alea rele.

ce are Bulgaria?

- TURISMMMMMM de acolo le vin bani la PIB mancav-as.

s-au cheltuit milioane pe tot felul de tampenii: masini la politie, la agentii guvernamentale, la parlament, la guvern la..la...la, dar bani in orfelinate, spitale, invatamant, turism ZEROOOOOOOO comparativ cu altele.

deci daca ma bucur ca ma intrat? NOPE. de ce? pt ca o sa fie vai de fundu nostru.

ma uitam azi dim pe euronews si analisti eu ropeni spuneau ceva de genu ca e bine, dar procesul de dicie va fi maigreoi acu ca sunt 27 de tari, au zis ca vom adera la moneda unica in 2012, bulgarii mai devreme cu 2 ani, si ungurii dupa noi la 2013.

primul ministru ungur zicea ca acum din rivali vom deveni competitivi (bleah)

preedintele frantei ne ura la amble tzari in numele sua si al poporului francez bine ati venit.

ma opresc aici. as putea vb zile intregi despre asta. ma opresc aici.

LMA DC [flo]

Freia si [copil] http://b3.lilypie.com/ULO3p3/.png"]Alexa

Terapia pentru Ema pe DCid="size1">id="navy">

Cu exceptia ultimelor tari intrate in UE (ma refer la cele ex-comuniste, unde problemele sunt altele, rani adanci, economii mai mult decat subrede, mentalitati, etc) va rog sa-mi spuenti si mie, caror tari membre UE le merge prost? Cum arata Spania inainte de UE? Cum arata acum? Diferenta este uriasa. Clar ca de pe urma aderarii va beneficia generatia urmatoare sau poate abia peste 10 ani vom simtit efecte benefice. Insa trebuie sa fim constienti nu numai de greutati ci si debeneficii. Cat despre adoptarea monedei europene de catre bulgari inaintea noastra, eu una nu cred, nu stiu pe ce baza s-a facut studiul. Cert este ca la ora actuala, Bulgaria este sub Romania (si nu sunt subiectiva, nu sufar de vesnica superioritate a romanului asupra bulgarului)insa am citit niste studii facute cu cap. In plus, si raportul nostru de tara arata mai bine decat al bulgarilor.

Despre cum ne vad europenii....imaginea probabil ca se va schimba in cativa ani, dupa ce se vor obsnui cu noul val si dupa ce se va mai "primeni" si Romania un pic.

"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Eu ma uit in fiecare zi la BBC1, cel putin o ora pe zi. Nu mi s-a parut deloc ca i-ar partini pe bulgari, din contra, aproape niciodata nu-i mentiona si intotdeauna ziuceau Romania si Bulgaria. E adevarat ca nu sint deloc bucurosi de intrarea noastra si a bulgarilor in UE, dar parca cine e? Au si impus tot felul de conditii daca vrei sa te stabilesti si sa muncesti aici, dar ca sa spun sincer nu-i blamez deloc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...