Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Copilul meu are 1 an si 3 luni si nu vrea deloc sa stea pe olita. Am tot incercat, ce e drept, nu in fiecare zi, cam de la 8 luni sa il asez. De-a lungul timpului a avut diferite reactii, dar acum refuza cu desavarsire sa stea si plange cand vrei sa il asezi. Daca il tii fortat deja e o tragedie de proportii.

Am inteles ca nu e bine sa il fortezi, ca fiecare copil are mometul lui cand va consimti "sa fie curat", dar chiar nu stiu cum sa procedez.

Mi s-a spus sa astept primavara si sa il las fara Pampers si atunci se va invata, dar pana atunci astept parerile voastre.

Voi cum ati procedat cu puii vostri?

Multumesc anticipat.

Numai bine tuturor si un an nou mai bun![:X]

mamitza lui Papitza[baietel]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si fetita mea are tot un an si trei luni...pana acum eu nu m-am agitat la aceasta problema, pt ca mi s-a parut totusi micuta...insa acum ca stam la mama(care e si zgarcita si ambitioasa) olita este prioritara.

Primul lucru dupa ce se trezeste fata este pusa pe olita ...de vre-o doua zile dimineata face kk la olita si azi a reusit cand s-a trezit dupaamiaza sa faca si un pishu. Nici Noelia nu prea e deacord sa stea pe olita, insa ii facem de lucru cu o jucarie...sau ii dam ceva de papat..

De ce nu te inscrii si tu la Piticodrom? Noi te asteptam cu toata inima! Pupici!

[biz]Mami si [zz] Buburuzaid="orange"> lui mamiid="orange">

Tino,daca plange nu trebuie fortat! Incearca sa-l atragi cu jucaria preferata.Pune-l pe olita cand se trezeste din somn,ei cam au aceeasi ora de facut kk,trebuie sa insisti,dar fara sa-l "superi". Nici Matei nu a acceptat de la inceput,dar acum e foarte linistit pe olita si il tin pana cand "produce" ceva.Eu ii pun olita in pat si ii dau drumul pe Kiss Tv,ii place foarte mult!

Irinaid="red"> si [copil] Matei-Cristianid="blue"> (1.sept.2005)

baietelul meu are 1 an si 8 luni si avem o prob la fel c-a avoastra

noi ne luptam sil-a baie sa stea in fundulet defapt nu sta deloc in baie in fundulet si trebuie sa-i pun dusul pe el non stop, ceeea ce nu-i place

mai ales cu olita va dati seama ca e graznic eu tot asa astept vara sa-l las fara panpers si sper caci in april. va face 2 anisori

sanatate si succes

ionelaa

Stefan are 1 an si 2 luni apropae si il pun dimineata pe olita si face pishu si kk uneori. Nu este o regula dar ce e important este ca sta colo...cum il tin acolo ? cu jucariiii si muzica.[:D]

eu zic ca nu trebuie sa fie un stres pentreu tine si copil mai ales....este vreme si de olita.Fiecare copil cu ritmul lui de evolutie.

Inca n-am intalnit copii care sa nu fi facut la un moment dat pe olita de bunavoie. Stai linistita zic eu.

Numai bine.

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 1 luna

Tino ,fetita mea are aproape doi ani ,nu am fortat-o ptr.nimimic in lume sa se aseze pe olita daca nu a vrut.Am ajuns la un an si opt luni si tot pampersul era la putere, cind intr-o zi eram prin magazine si mi-a venit ideea sa-i cumpar colacel ptr. wc(din ala mititel care se pune peste colacul mare).A functionaaaaaat! Da,a functionat ptr. ca imediat ce am pus-o pe colacel a spus :ca mami pe wc.Vreau sa mai spun ca dupa ce a facut prima data la wc noi am batut din palme si acum vrei nu vrei cind "face" trebuie sa batem din palme si sa spunem ,bravo.INcearca metoda asta poate merge.

Ingrid amore di mama

multumesc mult fetelor pt. raspunsuri.

si eu ma gandisem la solutia cu un colacel pt. wc.

am incercat si pe wc sa il pun pt. ca era curios, am incercat sa ii aratam cum stam noi pe olita si pe wc si ... neam sa vrea.

am o prietena si la ei a functionat perfect colacelul pt. ca ii placea copilului sa traga apa[:)]

o sa cumpar colacel si va tin la curent.

pana atunci[:X]

mamitza lui Papitza[baietel]

Sa sti, Tino, ca de abia in jurul varstei de 2 ani se instaleaza controlul sfincterian. la fetite, uneori mai repede. sub 2 ani, e DRESAJ! si poti sa ai neplacuta surpriza ca, atunci cand toti ceilalti au stapanit problema,dupa doi jumate, sa te trezesti ca incepe din nou sa faca in pantaloni. asta daca s-a inceput prea devreme operatiunea olita.

eu am asteptat pana a facut doi ani si o luna, atunci am pus-o la oala(era si mai inspre vara) am lasat-o fara pampi pe-afara, si in 2 zile gata!!

de noapte nu am incercat niciodata. acum trei patru zile, Alexia a inceput sa se foiasca si sa planga urat in somn..ce sa aiba oare? am incercat de toate, i-am dat apa,i-o fi sete,luat in brate(o fi visat urat). din 3 in trei ore se trezea plangand si foindu-se.

pana la urma, am trezit-o de tot si a reusit sa spuna printre lacrimi"pisu mami,fac pisu"

si uite asa am rezolvat si misterul plansului si problema pampersului definitiv! fetita mea are 2 ani si 8 luni.

nu cred ca daca nu face la oala la 1 an jumate -doi e mai putin destept decat cei care fac. iar la replici auzite prin parc de genul(vaaai,are pampi? asa de mare? noi am scapat la 1 an de el) insotite de priviri compatimitoare,le raspundeam sec"daca are mami bani de pampi la ce sa se streseze?"-ca o paranteza,asta numai cand mi se parea ca resppectiva tanti bate cumva apropo cum ca al meu plod ii mai..incet la minte decat al ei care face!!

eu zic ca,daca nu motivele financiare te imping la renuntarea la pampi ci altele,cum ar fi dorinta de a-l vedea cat mai curand facand cutare si cutare lucru(am mai vazut mamici chinuindu-se cu copii de 7 luni in ham sa faca pasi) e mai comod atat pt tine cat si pt copil sa-l lasi sa se obisnuiasca cu olita atunci cand e pregatit..nu la un anisor!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Tino, poti sa-l lasi fara scutece, dar pe riscul tau. Da, sunt copii care fac la olita, dar sunt stresati tot timpul cu intrebari gen"faci pishu? Stam pe olita?" etc. Un copil de varsta asta are lucruri mai importante de facut.

Ai mei stateau de la 1,5 ani fortat pe olita ca erau la cresa, insa tot nu am scapat de pampers mai repede de 2 ani jumate. Da, e bine ca piciul sa cunoasca olita, wc-ul, sa vada ce fac oamenii mari acolo. Dar nu trebuie fortati sau grabiti.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...