gabdyd Publicat Ianuarie 2, 2007 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2007 Cum se poate evita epiziotomia? Trebuie sa recunosc ca in afara de nasterea in apa si o buna conditie fizica inaintea nasterii, nu cunosc alte metode. Iar in cazul meu conditia fizica lipseste total iar nasterea in apa ... nu stiu cat de posibila va fi. Pana unde se poate merge cu gimnastica in timpul sarcinii? Cat de sigur este? Pe mine si 100 m de mers pe jos ma obosesc si imi dau dureri de burtica. Daca la prima nastere am avut epiziotoie (cinci copci) este obligatoriu sa se faca si la a doua? Si daca nu se face, exista riscul sa ramana vaginul prea "larg" dupa nastere? Se pot face exercitii kegel pentru asta, ajuta cu ceva sau fac rau in perioada sarcinii? Exista creme care ar putea fi folosite in scopul asta? As aprecia foarte mult niste sfaturi bune pe tema asta si sunt sigura ca nu sunt singura care are nevoie de ele. Diana 24 s cde Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maraki Postat Ianuarie 2, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 2, 2007 Fara ea sant riscuri sa te rupi, te faci franjuri si ajungi oricum la sutura. Daca ai elasticitate buna si nu e prea mare bb atunci poti fi norocoasa sa nu te rupi. Monica http://community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) http://www.dropshots.com/maraki http://www.dropshots.com/maraki1 http://www.dropshots.com/maraki2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
doula Postat Ianuarie 3, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 3, 2007 Sunt cateva metode care pot ajuta. 1id="red">Masajul perineulului(muschiul care desparte iesirea din vagin si anus,locul unde se face epiziotomia)cu ulei de masline si vitamina E(la o lingura de ulei de masline o capsula de vit E lichida - se gaseste in farmacii)Cum se procedeazaid="red">. Se pune uleiul intr-un vas mic de sticla si se incalzeste usor(poti pune vasul cu ulei intr-un alt vas cu apa calda,pana ce uleiul este caldut). Se adauga vit E. Stai intinsa pe pat cu cateva perne sub spate si piciorele desfacute. Pune cateva picaturi de ulei pe perineu si cateva picaturi in vagin. Baga degetul aratator in vagin si cu degetul mare apasa usor pe perineu ca si cum ai incerca sa pisti muschiul. Masajul se face intai cu degetul mare in cerculete, aratatorul doar sustine. Pe urma si degetul mare si aratatorul se misca dar fiecare in sens invers (ca si cum ai incerca sa storci muschiul intre degete).Dupa cateva minute de masaj baga si degetul mare in vagin si incearca sa deschizi cele doua degete in timp ce invarti degetele in vagin( deshide degetele pentru cateva secunde, inchide si invarte - ca un ceas). Si iar masaj...Si iar incearca sa deschizi...In fiecare zi ar trebui sa reusesti sa deschizi degetele in vagin tot mai mult. Masajul se face incepand cu saptamana 35, o data pe zi. La inceput cate 10 minute si se prelungeste treptat pana la 30 de minute (pana cand incepi sa simti ca te ustura\frige\amorteste) Este foarte important sa fii relaxata, sa respiri adanc si incet. Incearca sa stingi luminile in camera sa aprinzi cateva lumanari si si sa asculti muzica linistita. Sotul te poate ajuta, dar s-ar putea ca faptul ca esti singura sa te ajute sa te relaxezi. 2id="red">Bai cu aburi.Amesteca parti egale iarba Sf Ion (Salvia Sclarea), rozmarin si levantica. Pune trei linguri din acest amestec intr-un lighean. Se toarna apa clocotita peste plante. Pune ligheanul in WC si aseaza-te pe WC (ai grija ca aburii sa nu fie prea fierbinti ca sa nu te oparesti. poti sa pui capucul de la WC peste lighean si sa astepti sa se raceasca)pt 10-15 minute de trei ori pe saptamana. Cu o saptamana inainte de data prevazuta pt nastere inceteaza cu baile de aburi. In schimb poti sa aplici in fiecare zi pt 10 minute comprese calde (nu fierbinti) cu ceai facut din aceleasi plante (la o lingura de plante ocana de apa clocotita). 3 id="red">Pe tot parcusul sarcinii, exercitii pe gymball (minge gonflabila) de 2 ori pe zi ajuta sa relaxezi si sa intaresti muschii pelvisului si a spatelui si mareste flexibilitate. Si daca nu iti place sa faci sport, incearca sa dansezi. Dansul din buric este foarte eficient.Daca ti se da voie, poti lua mingea cu tine in sala de nastere sau macar in salon inainte de sala de nastere. Te va ajuta sa treci mai usor prin contractii si va ajuta si pe bebelus sa coboare. Pentru cele mai bune rezultate te sfatuiesc sa folosesti metodele de mai sus impreuna. Incepe cu exercitiile si cu dansul de la inceputul sarcinii. Din saptamana 35 incepe sa faci masaj al perineului. De doua-trei ori pe saptama fa intai baia cu aburi si pe urma masajul. In ultimele zile de sarcina inlocuieste baile cu comprese calde zilnice urmate de masaj.Si nu uita sa continui cu exercitiile\dansul. Succes.[flo] PS. O alta varianta a masajului o gasiti aici: http://www.umich.edu/~umperl/massage.htmid="blue"> Andreea. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Idaira Postat Ianuarie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 4, 2007 Doar in ultimul trimestru de sarcina se recomanda infuzia de frunze de zmeur,care are efect relaxant muscular,evitind contractiile. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabdyd Postat Ianuarie 5, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 5, 2007 Multumesc de sfaturi, m/au last cu gura cascata, cred ca am sa le printez, ca sa le studiez mai bine. Am si o intrebare "nevinovata": dupa faza cu masajul, daca a participat si sotul, se poate continua cu ... , macar putin asa? diana cde Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
doula Postat Ianuarie 7, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 7, 2007 Draga Diana in legatura cu sotul ...cam asta era ideea. Ca ar fi pacat daca nu ai "exploata" aceasta tehnica cat mai bine. [cool] Distractie placuta. Si poate vei dori sa imi povestesti cum te simti (cu masajul...restul poti pastra pt tine ) Andreea. P.S. In momentul in care ti se rup membranele inainte de nastere, nu mai continua nici cu masajul si nici cu sotul [;)] - ai timp pana atunci dar ca sa nu uit... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.