Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Mare problema mare si la noi in casa. Deli are 6 luni si o saptamana si sunt in pragul disperarii. Mereu a dormit ziua destul de mult si s-a trezit noaptea si, recunosc, am sarit din pat la fiecare miscare de-a ei ca sa nu-l trezeasca pe baiat(2 ani si 8 luni, desi el doarme in alta camera. Si de vreo luna si ceva, a inceput sa se trezeasca de 5-7 ori pe noapte, indiferent cat a mancat seara sau cat a supt, cat a dormit in timpul zilei( asta se intampla si cand doarme cate 6-7 ore ziua si cand doarme numai 3).Am incercat sa o tin treaza de pe la 17 pana seara la 21,22..nici un rezultat! Si cum nu reusesc sa dorm nici macar 3 ore pe noapte(ma amuzam ca se plangea cineva ca nu doarme numai 4 ore...eu am dormit o singura data 3,5 ore si m-am trezit satula de somn ..asta se intampla pe la 2,30 noaptea), am zis sa fac si eu ca mamele din jurul meu care mi-au zis cat de rapid au scapat de cosmarul noptilor nedormite cu romergan. Zic ca am epuizat tot ce putea fi metoda nemedicamentoasa de reglat somnul de noapte ( cu cel mare am patit la fel si l-am lasat, spartan, sa planga in doua nopti, dupa care a dormit fara trezire pana in ziua de azi). Sa-i dau romergan sau nu?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,

Eu i-am dat romergan numai atunci cand a fost foarte racit (cu reteta de la medic) si nu putea dormi noptea din cauza mucisorilor.

Mai avem si noi probleme de genul asta cand apar dintisorii ( ca doar avem un anisor si 3 luni) si o rezolvam imediat cu Peritol.

Multa bafta.

Liliana mama lui Calinut

NUUUUU! Cauta cauza pentru care se trezeste atat de des, cere parerea unui medic, a pediatrului, dar nu ii da asa ceva. Asta inseamna sa sedezi copilul, poate avea efecte negative asupra dezvoltarii cereierului, nu face asta...

Incearca sa dormiti impreuna in acelasi pat, o vreme, poate daca te va vedea va adormi la loc. Soate-o la plimbare seara inainte de baita (obligatorie), creati-va un ritual inainte de a adormi.

Nu ai spus ce vrea noaptea cand se trezeste: apa, lapte, suzi, vrea sa se joace, plange, ce vrea????

Claudiaid="size2">

IN NICI UN CAZ SA NU-I DAI ROMERGAN!!! Nici solutia cu balamucul nu e valabila , desi , asa simti acum , ca acolo vei ajunge!!!! Teoretic , ( dar doar teoretic , din pacate ) sotul tau ar trebui sa te ajute , dar , din proprie experienta , stiu ca nu e asa , ca doar sotul , ce-si spune?" De aia sta ea acasa pe maternitate , sa se chinuie singura cu copilu ' , ca io-s barbat si -i destul ca aduc bani in casa - ea si asa nu are altceva de lucru' toata ziua decat sa se uite la telenovele in timp ce cu o mana invarte in mancare , cu cealalta schimba copchilu' si cu cealalta face curat , in timp ce cu cealalta se mai ocupa si de cel mare , iar cu cealalta face cumparaturi , in timp ce cu cealalta ma mangaie si pe mine dupa ce vin de la serviciu!~" * Cum , v-a iesit un numar prea mare de maini la numaratoare? Pai , dragelor , asa suntem percepute , noi , femeile , in aceasta tara : ca in India , zeita Shiva. * Imi pare rau ca am pus si eu paie pe foc , dar , daca n-o fac eu , fiti sigure ca se gaseste cineva din familie sa o faca , totusi , eu nu am dat niciodata medicamente copiilor (2 am) , chiar daca de sfaturi binevoitoare am fost asaltata , dar de ajutor efectiv-BA!- e drept ca sunt incaruntita inainte de vreme , ridurile imi curg pana la barbie si arat cu cel putin 10 ani in plus , dar , ce credeti ca scrie al meu , cel mare , in prima lui compunere din clasa 1( anul trecut)? * " Mama mea este persoana cea mai minunata din lume , si ma iubeste foarte mult! Si eu o iubesc pe ea foarte mult>" * Daca vreti sa credeti , el nu vede firele mele albe din par , nici ridurile , nici tristetea din ochii mei , el vede doar dragostea mea pentru el , si , credeti-ma , copiii vad mai multe decat ne dam noi seama...

Culmea e ca nu e dependenta de mine! Adoarme fara leganat, chiar treaza.Asa am obisnuit-o. O pun in pat si adoarme singura. Acum, nu stiu ce vrea ea, dar eu o pun la san ca sa nu-l trezeasca pe celalalt. Suge foarte putin si apoi se calmeaza. Si culmea e ca ziua are somn foarte lung. Daca o las, doarme si 4-5 ore. Medicul n-a dat nici un verdict. Dar asa mi-a facut si celalalt. Sincer, nu mai pot. Nu stiu daca intelege cineva cum ma simt.Sunt 6 luni in care am dormit de doua ori cate 3, respectiv 3,5 ore. In rest, cat apuc intre reprizele ei care apar la maxim o ora. Am incercat cu iesit afara, cu mers in vizita, cu baie prelungita, cu tinut treaza mult timp, putin timp, cu mancat mai consistent. Daca o las sa urle, urla la nesfarsit. Am lasat-o o data de proba, dupa 30 de minute n-am mai rezistat. Toate mamicile cu care am vorbit mi-au zis ca dupa 2-3 seri in care le-au administrat, n-am mai avut probleme. Stie si doctorita, n-a comentat nimic cand i-am cerut reteta.

quote:Originally posted by magnolia

IN NICI UN CAZ SA NU-I DAI ROMERGAN!!! Nici solutia cu balamucul nu e valabila , desi , asa simti acum , ca acolo vei ajunge!!!! Teoretic , ( dar doar teoretic , din pacate ) sotul tau ar trebui sa te ajute , dar , din proprie experienta , stiu ca nu e asa , ca doar sotul , ce-si spune?" De aia sta ea acasa pe maternitate , sa se chinuie singura cu copilu ' , ca io-s barbat si -i destul ca aduc bani in casa - ea si asa nu are altceva de lucru' toata ziua decat sa se uite la telenovele in timp ce cu o mana invarte in mancare , cu cealalta schimba copchilu' si cu cealalta face curat , in timp ce cu cealalta se mai ocupa si de cel mare , iar cu cealalta face cumparaturi , in timp ce cu cealalta ma mangaie si pe mine dupa ce vin de la serviciu!~" * Cum , v-a iesit un numar prea mare de maini la numaratoare? Pai , dragelor , asa suntem percepute , noi , femeile , in aceasta tara : ca in India , zeita Shiva. * Imi pare rau ca am pus si eu paie pe foc , dar , daca n-o fac eu , fiti sigure ca se gaseste cineva din familie sa o faca , totusi , eu nu am dat niciodata medicamente copiilor (2 am) , chiar daca de sfaturi binevoitoare am fost asaltata , dar de ajutor efectiv-BA!- e drept ca sunt incaruntita inainte de vreme , ridurile imi curg pana la barbie si arat cu cel putin 10 ani in plus , dar , ce credeti ca scrie al meu , cel mare , in prima lui compunere din clasa 1( anul trecut)? * " Mama mea este persoana cea mai minunata din lume , si ma iubeste foarte mult! Si eu o iubesc pe ea foarte mult>" * Daca vreti sa credeti , el nu vede firele mele albe din par , nici ridurile , nici tristetea din ochii mei , el vede doar dragostea mea pentru el , si , credeti-ma , copiii vad mai multe decat ne dam noi seama...

id="quote">id="quote">acum, scuza-ma ca te intreb, dar care era solutia ta?

nu!

daca baiatul doarme in alta camera, nu cred ca il va trezi asa usor... tudor al meu plangea in hohote/ urla si frate-sau dormea bine-mercic in continuare...

eu ii dadeam sa bea pa din bibe, sau ceai, si se mai linistea. cu suzeta, alta belea ca o tot pierdea noaptea.

dar in general nu am avut probleme cu somnul de noapte, bieinteles ca am avut nopti nedormite destule, dar de fiecare data m-am lamurit ca aveau o cauza... ori erau raciti, ori ii dureau dintzii, ori burtica, ceva trebuie sa fie... daca are gingiile oarecum inflamate, este probabil de la dintzi si ai putea sa-i dai panadol/ nurofen pt calmarea durerilor.

daca nu e ceva de genul asta, ii este poate sete/ foame/ prea frig/ prea cald. incearca sa-i dai sa bea, sa pape mai consistent seara, sa nu ii fie prea cald/ frig.

si eu mai aveam un truc, citit inmtr-o carte: daca plange, iei bebele in barate, il potolesti, dupa care il culci si ii pui langa el - sau il invelesti cu un tricou al tau pe care l-ai purtat 1 data- de 2 ori si nu l-ai spalat, ca sa pastreze mirosul tau. eu am incercat si a mers pacaleala de cateva ori.

oricum, in mod sigur nu ii da somnifere! si nici nu incerca sa maresti intervalul de timp cat este bebe treaz, pt ca cu cat este mai obosit, cu atata e mai marait si doarme mai greu/ mai agitat!

seara ar trebui sa aiba un ritual, un program fix, la ore pe cat posibil aceleasi mereu: baia, putina joaca, masa, nani.

si in final, rabdare, nu dispera! pana la urma se va rezolva, cu timpul...

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?id="teal">id="size1">

[hot]hihihihi... magnolia cred ca are ceva probleme si se descarca pe topicul tau, carmen!

in fine, citind postul ei, ideea ar fi ca te poate ajuta cineva, sotul de ex, sa se trezeasca el din 50 in 50 de min vineri si sambata noaptea, ca nu merge (probabil) a doua zi la serviciu. trebuie sa reusesti sa te odihnesti si tu, pt ca avand doi copii stiu din experientza proprie ca nu reusesti sa dormi ziua, in timp ce bebe face nani... [bang]

incearca sa iei niste vitamine, magne B6, sa te mai 'vitalizezi' si sa scapi de stress si oboseala...

sa auzim de bine!

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?id="teal">id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...