Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Candidoza in sarcina

voinea

Recommended Posts

Sunt insarcinata in 7 sapt si de la antibiotice am facut candidoza. Doctorul mi-a zis ca sunt permise numai clotrimazol (pe care nu il suport) si Nistatin desi am citit in ambele prospecte ca se dau in sarcina decat daca e absolut nevoie si nu in primul trimestru de sarcina. Si atunci ce fac? Spalaturi vaginale nu am voie. Bai locale ci ceai de musetel nu sunt de ajuns.

Ce ma fac? Ca tare rau ma simt (ma intelegeti voi)

Mamica de Alex (3,9 luni) si graviduta de 7+

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu am avut candida in timpul sarcii-asta fiind acum 6 ani.

Doctorita mi-a prescris spalaturi cu ceai de musetel in care sa adaug cate un pliculet de septovag- timp de 5 zile si niste supozitoare sau ovule -nu mai retin numele dar erau albastre -tot 5 zile (intereseaza-te la farmacie, caci ele trebuie sa stie), iar dupa aceea ma bagam in pat pana dimineata.Si am fost ok.

Septovagul e foarte bun, chiar imi pare rau ca aici nu se gaseste.

[il]

"Se spune mereu ca timpul schimba lucrurile, dar, de fapt, tu esti cel care trebuie sa le schimbe."

Andy Warhol

Mie de nistatin mi-a zis ca nu e voie in sarcina... ca la mine candida e sensibila la nistatin...Eu am luat dupa sapt. 14 (asa a spus dr. ca e mai bine ... sa treaca primul trimestru) Canesten (care are ca subst. activa clotrimazol) - 1/ovul seara, 3 zile la rand, si am mai luat Lomexin - 2 ovule, 1 ovul la 3 zile.De scapat, n-am scapat... dar s-a mai ameliorat situatia pentru o perioda de fiecare data...Probabil pana la sf. sarcinii mai o sa iau o tura de ovule... La prima sarcina am avut aceiasi problema cu candida... si n-a trecut in timpul sarcinii... la fel am dus-o pana la final... Dar atunci am avut voie si spalaturi vaginale cu ceai de pelin sau galbenele... dar cu f. mare grija si nu f. adanc.Acum n-am voie spalaturi... din cauza colului care s-a deschis si apoi cerclaj...Dar toate astea numai la indicatia medicului... n-am afcut nimic de capul meu... Si in prospectul de la Lomexin scrie ca nu e indicat in sarcina, dar daca dr. a spus ca e voie, am luat. Insa nu in primul trim.

id="right">id="size1">

in sarcina majoritatea femeilor fac candida din cauza schimbarii ph-ului

am avut si eu...dar a fost un usor discomfort, cam prin saptamana 9...am mai asteptat inca 3 ca sa pot lua GINOZOL ovule.Mie mi-a zis dr. sa fac spalaturi cu bicarbonat

sarcina usora si un bb sanatos!

Candidoza apare frecvent in timpul sarcinii. Eu am tratat-o deja de cateva ori, dar mi-a reaparut dupa cateva saptamani, Medicul meu mi-a prescris ovule Polyginax sau Canesten, timp de 6 zile, spalaturi (dar nu in interior) cu apa cu bicarbonat de sodiu si mi-a spus ca dupa sarcina o sa-mi dea si Nistatin , dar acum nu pot lua. Tu decizi daca iei sau nu Nistatin la recomandarea medicului tau.

Mie deja mi s-a urat de cate ori am incercat s-o tratez, fara nici un rezultat de durata. Sper sa mai rezist cateva zile.

mariavlad

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...