Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutoooooooorrr! - constipatia

Recommended Posts

Am fost cu fetita la un control de rutina, ca se apropie un anisor, si m-am gandit sa-i fac un control mai amanuntit. dr. a palpat-o si a zis ca nu-i place ce simte la burtica, si i-am zis ca nu a iesit cu scaunul de vreo 20 de ore; am fost la ecograf si se vedeau fecaloamele, si gaze; mi-a dat tratament cu debridat " a la long" adik o luna pana se regleaza tranzitul. specific ca fetita mea iese cam de 2 ori pe zi, dar tare, cateodata chiar bilute multe, mai mici mai mari...

Problema noastra e ca nici nu bea lichide deloc, nu-i place ceaiul, apa ii dau cu lingurita, dar putin, suc de fructe nu vrea; astefl ca intr-o zi beau numai 500 ml lapte, jumate dimineata jumate seara.

Acum as vrea de la voi niste informatii:

1) ce fruce au efect laxativ?

2) ce ceaiuri stiti ca le plac bb-ilor si merg la cei cu tendinta la constipatie? si daca pot sa il indulcesc cu miere? (bb are 1 an)

3) alte remedii impotriva constipatiei, si ce este interzis (ca alimentatie)

Multumim anticipat pt raspunsuri bb selwa[consti] si mami

salma

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dintre fructe stiu ca prunele si perele au efect laxativ.

Miere poti sa-i dai dupa ce implineste 1 an.

Multa miscare sa faca si s-o convingi cumva sa manance fructe si legume si sa bea mai mult.

Cam atat pot sa-ti spun.

Sper s-o rezolvati! Multa sanatate!

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

id="Comic Sans MS">id="size4">

mie mi-a zis doctorita de familie sa-i dau fie Debridat, fie prune uscate compot, fructe crude cat mai multe, lichide binenteles, si tarate! Stiam si eu ca tartele sunt bune la tranzitul intestinal si totusi uitasem de ele.

Succes.

Cerealele sunt foarte bune, ca tarate nu stiu daca reusesti sa o faci sa manance. dar nu cele din orez. Cele din ovaz, secara, grau. Eventual si cu fructe (cele cu musli) daca stii ca fetita stie sa mestece bine mancarea.

Pe stomacul gol o lingurita de miere si apoi bauta apa. Prunele uscate sunt foarte bune(se pun in apa si se bea apa). Mar ras cu miere e iarasi bun si la gust si il va manca cu placere, dar tot asa dimineata pe stomacul gol. Iaurturi si lapte batut.

Cam atata imi aduc aminte acum.

Sa evite fainoasele (orez, paste).

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze

Botez

Noi am rezolvat constipatia la bebelina ( 3 luni ) cu Debridat si ceai de musetel.

Cum fetita ta este mai mare poti sa-i dai sa bea mai multa apa si sa faca miscare ( am inteles ca daca faci bicicleta cu piciorusele ei ar ajuta la accelerarea tranzitului ).

Alimente care ar ajuta-o sunt mere, pere, piersici, struguri, prune proaspete sau mai ales uscate, curmale, smochine; salata verde, sfecla ro#351;ie, varza, fasolea, maz#259;rea.

Ce alimente stiu ca ar constipa: orezul, bananele, cascavalul

Alexxia [iepu] Ruty ( 25.07.2001 ) si [fetita] Thea ( 28.09.2006 )

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"

PERLELE RUTICAIid="red">

RUTY SI THEA AU PAGINUTAid="red">

POZEid="red">

Ca fructe cu efect laxativ: prune, piersici,caise, pere, struguri.

Legume: suc demorcov crud, morcovul fiert constipa.

Lass baby, din farmacii-este natural 100% si ii poti da linistita, eu ia-m dat la fetita mea cand avea 2 luni.

In farmacii mai sunt piureurile alea la borcanas de caise si pere, care si ele au un elect laxativ.

DORY & ALEXANDRA DENISA

http://photos.yahoo.com/dory232002

FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002

Dupa o zi de tratament cu Debridat a avut azi 3 scaune primul mai tare, dar oricum nu bobite si celelalte doua pastoase; acum nu stiu daca e de la Debridat, ca i-am dat si ceai de musetel cu miere, si i-am scos complet banana si marul , pe care oricum nu prea il manca, dar am inteles (din Capraru) ca sunt cele care se evita la constipatie.

Cereale cu musli chiar mananca cate 5 masuri dimineata si 5 seara in biberoanele cu lapte.

Miscare face ca o scot afara cu hamul si o las sa mearga in voie, si in casa nu are stare; problema cred ca este numai de la lichide. nici un ceai si nici un suc pe care le-am incercat nu le bea cu biberonul[bang], nici cu canita[bang], nici cu cea cu cioc[bang], singura mea sansa este sa-i dau lichidele cu lingurita, inclusiv apa[bang].mor de disperare la capitolul asta, mai ales cand vad cum beau alti copii, cate un biberon cu suc de portocale, asa pe nerasuflate. Probabil ca imi seamana mie din punctul asta de vedere, ca si eu, trece ziua si nu beau nimic.

Dory232002id="red">stiam si eu de Lass baby; am folosit la fetita Imuno Baby de aceeasi firma si sunt foarte multumita. Intrebarea mea este daca pot sa i-l dau concomitent cu Debridat si daca are efect si in timp, adica nu are efect cat ii dau siropelul si dupa gata, nu? si cat timp trebuie sa-i fac tratament cu Lass Baby, ca Debridat mi-a zis dr. sa-i dau cam o luna?

salma

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...