Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

alimentatie sugar

Recommended Posts

[amoras]ceau!sunt pt prima oara pe acest forum.AM un INGERAS [bibe]de fetita pe nume MAYA MARIA si sunt f mandra de ea.A venit f greu pe lume,cu mult chin si durere dar a meritat tot efortul.Acum are 3,3luni si as vrea sa incep cu sucuri de fructe si legume.Medicul a spus sa incep dupa 4luni,dar fetitei mele ai merge f bine cu MILUMIL1,este sanatoasa,creste f bine in greutate asa ca as vrea sa incep cu ce am spus mai sus. Voi cu ce a-ti inceput si daca a-ti inceput asa de devreme.Multumesc pt orice sfat voi primi. [copil]

Laura

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Laura, este inca mult prea devreme pentru diversificare..mai asteapta, stomacelul ei este inca fraged, nu-l incarca cu alte alimente...poti incepe cu 4 luni si jumatate, mai asteapta o luna...evident asta este parerea mea..id="blue">

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Laura draga, tocmai ptr ca ii merge asa bine fetitei tale nu te grabi cu diversificarea...Laptele praf ii ofera fetitei tale tot ce are ea nevoie.Ai timp dupa 4 luni.Si eu am o printesa oe care o cheama Maia (are 7 luni) si noi am inceput diversificarea la 5 luni cu cereale in lapte, pe urma piure-uri de legume, apoi fructe...Am luat-o incet-incet si pina acum (sa bat in lemn) ne-am mers bine.Aici se merge pe metoda americana la diversificare si eu sint f multumita.

Succes si sanatate multa!

Daca vrei sa nu-ti mai fie asa sanatoasa peste ani atunci incepe diversificarea asa devreme!

In ziua de azi toata lumea moderna, civilizata, recomanda diversifcarea la bebe alimentat cu formula de la varsta de 4 luni minim.

In ceea ce priveste ordinea introducerii alimentelor aceasta este urmatoarea:

intre 4 luni si 6 luni, cereale speciale pentru bebelus.

intre 6 si 8 luni cereale, legume fierte (albituri, patrunjel, dovlecel, morcovi fierti, dovleac, cartof), fructe (doar mere, pere, piersici si banane)

dupa 8 luni carnea slaba, branza,iaurtul, galbenusul si restul mai sus mentionate, eventual si cu prudenta fasolea, mazarea, citricele.

Mierea se da PESTE 1 AN.

ZAHARUL rafinat dupa 2 ani..

SAREA se da peste 1 an si jumatate (rinichii bebelusilor nu o pot excreta).

Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Sheannamp ,zaharul rafinat poate fi inlocuit cu ceva? asta dupa 2 ani. cu unul nerafinat? cu miere?

Gonghy, spui ca fetitei ii mere bine cu formula.asa a fost si Ale a mea. numai ca eu nu m-am grabit cu cerealele, pt ca avea la 3 luni 7 kg. am inceput la 6 luni cu supita, apoi piure de radacinoase(din lista postata de sheannamp, suc de fructe stoarse pe loc, dupa 8 luni carnita de pui ficatel, eu i-am dat chiar peste bine gatit, galbenus,apoi la 1 an ou intreg, iaurt ,branzica cu banana(dupa 8 luni banana) etc

dupa 1 an i-am dat exact ce mancam noi in casa, numai ca am restructurat bucataria.adika fara prajeli,fara delikat(a fost moarte de om pana ne-am obisnuit),zilnic o portie de legume si fructe(ca atare sau salate,se gasesc congelate)

sa-ti traiasca puiul!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Si eu zic ca e prea devreme pentru diversificare, mai ales ca ii merge bine fetitei.

Fetita mea are 4 luni si vreau sa incep pe la 5 luni cu cereale ca nu a pus foarte bine in greutate, e alaptata la san exclusiv. Are 6 kg acum, nascuta cu 3300 g.

Am si eu o intrebare, am cumparat cereale milupa cu mar si morcov si as vrea sa-i dau pe la 5 luni...pot sa-i dau aceste cereale daca nu "testez" intai marul si morcovul?

[mamica]Alinaid="purple"> cu id="Trebuchet MS"> Adelinaid="red">[bebic] (31.08.2006) & id="navy">Dragosid="blue">id="Trebuchet MS"> [bonjovi](11.04.2002id="Times New Roman">) id="navy">id="blue"> poze 1, poze 2id="blue">

Si eu am inceput pe la 4 luni si jumatate cu toate insistentele bunicilor...

Se incepe cu suc de morcov sau fructe la copii grasuni si cu cereale speciale fara gluten la copiii mai slabuti.

Alina, bineinteles ca poti, ii testezi toleranta la ambele cu cereale in loc sa o testezi separat cu suc, rezultatul e acelasi. La 5 luni cind este mare sint sanse putine sa faca alergie.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

Spui sa incep de la 4 luni cu cereale dar fara sa-i dau innainte sucuri de fructe sau legume?Maya face 4 luni pe 19 ianuarie de atunci as putea incepe cu ceva sau sa merg doar cu lapte,pana mai incolo? De zahar,miere si sare stiam si eu. Cand ies cu Maya prin parc mai le aud pe mamici ca de pe la 5-6 luni le dau copiilor ardei umpluti,sarmale,chiftele,toate binenteles din carne de porc. Eu stiam ca,carnea de porc si cea de oaie nu se da la bebe decat dupa 2-3 ani.Cand le spun ca eu nici nu am inceput

sa-i dau fetitei mele nici sucuri spun ca,gresesc ca astep asa de mult.Dar sincer nu imi pasa.Au unele medici care le-au spus ca de la 2 luni sa inceapa cu sucuri de morcov,mar si portocala si asa au si facut.

Nu stiu cum au putut sa faca asa ceva.Cred ca daca mergi la 10 pediatrii fiecare are alta parere.

Laura

Originally posted by alina morostes

Am si eu o intrebare, am cumparat cereale milupa cu mar si morcov si as vrea sa-i dau pe la 5 luni...pot sa-i dau aceste cereale daca nu "testez" intai marul si morcovul?Parerea mea este sa incepi intii cu cereale simple, un in combinatii. De obicei se incepe cu cereale de orez sau cornflour, astea-s cele mai bine tolerate de bebei.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...