Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Progesteronul?

monali

Recommended Posts

In primul rand ma bucur ca am descoperit site-ul de fata. Am mai multe probleme arzatoare legate de conceptie, pentru ca eu nu pot sa "concep".Sufar de metroanexita cronica, ovare polichistice si un ciclu foarte neregulat.Cel putin era inainte de tratamentul cu Diane 35(timp de 4 luni dupa care nu am mai luat pt ca imi era foarte rau, mi-au aparut si nodului la sani) in urma cu un an de cand menstruatia nu se mai instaleaza. Medicul imi tot prescria progesteron si inainte de episodul cu Diane 35 ca sa imi vina, dar intr-un an am luat doar o repriza de medroxiprogestern pastile si am avut menstruatie. De 3 luni fac tratament naturist dar tot nimic. Am 22 de ani si imi doresc foarte mult sa raman insarcinata. Nu stiu ce sa fac. Progesteronul induce ovulatia? Va rog ajutati-ma.

Multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Amenoree secundara si ovare polichistice am avut eu. Ginecologul mi-a recomandat Diane 35 opentru reglarea ciclului si ca sa dispara chisturile. Intr-adevar, atata timp cat luam, se regla si chisturile se micsorau si chiar dispareau. Dar, cum nu mai luam , treceau luni in sir fara sa-mi vina - odata au trecut 9 luni!!. In timpul asta reapareau si chisturile. De la Diane aveam niste migrene teribile, de aceea le-am schimbat cu Mycroginon. Tot cu progesteron (injectii sau pastile) mi se declansa ciclul. Si apoi, cercul vicios: anticonceptionale si, cand intrerupeam, o luam de la capat. Cand faceam pauza de anticonceptionale si nici ciclu n-aveam n-am ramas niciodata gravida. Asta m-a pus serios pe ganduri. Toata povestea a fost de la 20 la 25 de ani.

Culmea e ca niciodata nu mi s-au facut dozari hormonale! Ginecologul nu considera ca trebuie. Pana cand, in cele din urma, am ajuns la endocrinolog unde am facut toate analizele hormonale si mi-a iesit deficit de progesteron. Si mi s-a prescris o cura de progesteron: 6 luni am luat cate o pastila de Medroxiprogesteron parca din a 16-a in a 25- a zi a lunii. Intre timp am plecat in Germania si, dupa tratamentul dat de endocrinologul de la Parhon, ciclul mi s-a reglat oarecum - la vreo luna si jumatate. Am fost la ginecolog aici de am repetat analizele si totul era in ordine. Iar la control, la echo, nici urma de chist. Dupa cateva luni am ramas gravida, fara nici o stimulare ovariana!

Multa sanatate!

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

quote:Originally posted by Cristina_C

Intre timp am plecat in Germania si, dupa tratamentul dat de endocrinologul de la Parhon, ciclul mi s-a reglat oarecum - la vreo luna si jumatate. Am fost la ginecolog aici de am repetat analizele si totul era in ordine. Iar la control, la echo, nici urma de chist. Dupa cateva luni am ramas gravida, fara nici o stimulare ovariana!

Multa sanatate!

Cristina,

mama lui

Cresc...

id="quote">id="quote">

Poti detalia mai exact ce tratament ai urmat la Parhon??? Multumesc![flo][flo]

Mami si Ioana nasturica

Cristina, multumesc mult pentru informatii.Ma simt mai bine acum. Am crezut ca exista foarte putine femei care sa nu aiba ciclu atatea luni de zile.Mi-e si jena sa le spun prietenelor mele ca eu nu folosesc absorbante de 6 luni.Dar nu e atat asta problema cat teama de a nu putea ramane insarcinata.

Deci la tine s-a reglat cat de cat ciclul dupa 6 luni de progesteron? Dar sa stii ca la noi nu se mai fabrica Medroxiprogesteron pastile si mie mi s-a terminat stocul :).Am cerut la farmacie un substituent, dar dupa ce am citit prospectul, parca nu e acelasi lucru. Dar urmatorul lucru pe care o sa il fac va fi sa merg la endocrinolog.

Multumesc din nou pt. informatii!

Ai un baietel adorabil! Va doresc multa sanatate!

Tschuess! :)

Nu stiu daca te ajuta sa citesti povestea mea dar totusi eu ti-o spun. Mamei mele i-a venit ciclul cu tratament. Din pacate si eu am mostenit-o si asa ca mi s-a administrat Progesteron pe la 15 ani. Doctora mi-a dat 5 fiole si mi-a zis sa fac o zi da, una nu si la a cata imi vine ciclul sa ma opresc. Cam la a 3-a fiola mi-a venit si nu am mai facut pentru ca am inteles ca este pericol de a creste in exces par pe corp sau poti avea noduli.

Dupa asta niciodata nu am avut ciclul regulat pana pe la 23 de ani. Aveam ameteli si greturi de fiecare data cand trebuia sa-mi vina, venea cu intarziere de cateva luni cateodata. Tot luam pastile si doctorul mi le mai schmba cateodata cand imi dadeau reactii secundare. Imi ieseau niste noduli pe la sani de nu puteam sa ridic bratele in masina sa ma tin de bara. Mai aveam si un ulcer care tot de la aceeasi varsta ma chinuia pe sistem nervos. Pe scurt eram un car de nervi. Mi-a cazut la un anumit moment dat cartea Mariei Treben in brate Sanatate din farmacia Domnului parca si am inceput sa citesc despre plantele medicinale de acolo si iata ca intr-o buna zi m-am apucat de ceaiul de coada soricelului sa beau. 10 zile pe luna in perioada cand stiam eu ca trebuie sa vina ciclul beam cam 1 litru pe zi daca nu si mai mult. Am tinut-o asa cam un an de zile si crede-ma ca a facut minuni. Si acum cand vad ca e ceva cu mine (ameteli, greata inainte de ciclu) mai iau doua zile coada soricelului si totul e ok. Fac si spalaturi cu coada soricelului cand e necesar. Practic planta nu trebuie sa lipseasca din casa nici unei femei.

Incearca tratamente naturiste mai bine. Orice tratament hormonal iti poate debusola viata. Incearca sa faci miscare sau gaseste un mod ca sa te descarci de tensiunile nervoase pe care le ai.Prin tensiunile nervoase se blocheaza toate glandele. Gandeste pozitiv!Iti doresc multa sanatate si mult noroc.Mihaela[canada]

mihaela

[flo]Monali, o sa faci si tu un copilas frumos, o sa vezi! O sa merite asteptarea. Totul e sa gasesti tratamentul potrivit dat de medicul potrivit.

Cat despre absorbante, mi-am amintit de o faza comica: in perioada aceea mi-a sunat odata la usa o tipa care facea reclama la absorbante Always si a vrut sa-mi faca o oferta speciala. Cand i-am spus "Multumesc, dar nu folosesc absorbante de nici un fel" a facut ochii maaari si-a ramas fara replica[:D]. Astfel am scapat de ea, ca astfel de persoane pot fi foarte insistente cand vor sa-ti vanda ceva.

Iti urez multa sanatate si succes in cautarea unui medic bun care sa-ti rezolve problemele!

Cristina,

mama lui

Cresc...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...