Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sfat ORTOPED - merge cu piciorul bagat inauntru!

Recommended Posts

Hello! Am o fetitza de un an si 2 luni care merge bine de tot in picioare. Luna trecuta am fost la Bistritza si acolo am tinut-o f mult timp incaltzata - adica si in casa, ca era frig.[xx(]

De atuncea mai ales - si inainte, dar mult mai putin - merge cu piciorul drept bagat inauntru. Dar rau de tot. Si cu celalalt picior are o tendintza de a pasi inauntru, dar cu dreptul devine chiar ingrijorator. Ata afara, cand e incaltzata. In casa mai putin se vede, dar tot este aceasta tendinta.

Ar trebui s-o duc la un ortoped??? Io tare as vrea sa o duc. Intrebarea e la cine????id="red"> Eventual la un cabinet particular, ceva, sa nu stau pe la cozi la spitale pline de copilasi bolnavi.

Ceva sfaturi din experienta voastra????

Poze cu Sarah si mami [mamica]

Filmuletze poznase id="blue">1 2 3 si 4

Varsta Sarah

Everything matures...eventually!id="purple">id="size1">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Noki, din pacate nu stiu nici un ortoped bun. Stiu ca la Budimex ar fi, poate te ajuta fetele in privinta asta. DAr pot sa iti spun ca problema asta poate sa fi aparut si din cauza incaltarilor nepotrivite. Neaparat sa consulti pe cineva care sa vada piciorusul fetei sa nu paseasca intr-o pozitie defectuoasa si din cauza unei laxitati ligamentare. E important sa aiba niste ghetute inalte, peste glezna, cat mai rigide lateral si cu talpa cat mai plata (in exterior, ca in interior majoritatea au talonete), pentru o suprafata de sprijin cat mai mare. Astea au fost sfaturile pe care noi le-am primit de la kinetoterapeut. Noi i-am facut ghetute ortopedice (si din motivele astea, dar si din alte motive), dar inca eu una n-am reusit sa i le bag in picior. Acum fata mea merge cu niste minibocancei pe care i-am gasit in Carrfour si merge binisor, n-am vazut-o calcand in interior.

Atentie mare ca problemele de genul asta la mers, pot duce in timp la probleme de coloana (lordoza), asta e auzita tot de la kinetoterapeutul la care mergem noi (din pacate nu e particular).

Si doctorii au tendinta de a trata cu superficialitate genul asta de probleme "minore".

Bee

si Ana Teodora (22.12.2005)

http://www.dropshots.com/dochia

Dr Jianu este un ortoped bun in Bucuresti. Eu am fost la el aici la noi, vine odata pe luna si mi s-a parut bun. Din spital eu am avut trimitere si la un cabinet medical la Kinetoterapie, chiar o sa caut trimiterea si o sa iti scriu daca te intereseaza nr de tel al doctoritei. Mergi neaparat sa o vada un dr ca e din ce in ce mai greu de recuperat cu trecerea timpului

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze

Botez

Noki si eu tot la Dr. Jianu am fost cu Miruna, eu il consider cel mai bun, era la Medicover Plevnei, insa am inteles ca a plecat de acolo, si in afara de Gr. Alexandrescu il mai gasesti la policlinica Dorobanti.

Bafta!

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 1 anisor, Revelion 2006

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

filmulet aniversar

Noki-Lara, pana ajungi cu fetita la ortoped, incearca sa o incalti cu ghetutele schimbate. Ghetuta stanga in piciorul drept si invers. Poate da rezultate. Am cunoscut o fetita, avea 10 luni atunci cand am observat ca merge cu picioarele in interior. I-am atras atentia mamei, a fost cu ea la doctor si asa a sfatuit-o pentru inceput. Am reintalnit-o dupa doi ani si totul era ok. Poate a mai facut si altceva intre timp. Sanatate multa!

Lucia

Draga mea ,eu am tot o fetita de 2,6 ani si mergea la fel ca a ta ,dar cu ambele picioare,rau de tot ,nici nu putea sa alerge bine,am fost la dr ,a consultat-o si a zis ca nu pare sa aiba nici o problema ,dar daca trece de 3 ani si nu se recupereaza sa ma duc din nou la el . Asta a fost pe cand avea vreo 1 an si ceva ,acum merge f bine ,mai are un pic un picior care ii mai fuge inauntru ,dar a zis ca se recupereaza singura fara nimic.Am incercat cu ghetuta invers ,dar se impiedica .Asa ca am lasat-o in pace,dar acum ca intelege ii fac observatie si isi modifica mersul. Ghetutele ortopedice ii fac mersul mai dificil si nu o ajuta cu nimic in aceasta problema si nu sunt indicate . Poti consulta linistita un ortoped ca sa stai fara griji !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...