Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum ii "antrenam" pt. olitza???

Recommended Posts

Buna fetelor...

am si eu o mare problema cu fetiza mea...nu vrea la olitza...tot cu pampersi. Nu pot spune ca asta ma deranjeaza in mod deosebit dar cred ca e vremea sa invete ...are 2 ani si aproape 4 luni si cand o intreb daca vrea sa stea pe olita imi raspunde "nu inca" ....ba chiar o apuca plansu' daca insist.

Pe de alta parte (ca si cu alaptatul...a mea a alaptat aproape 1 an si jumatate) ...din Romania primesc "maciuci si rosii" ..."copilu e mare,cand ai de gand sa o inveti la olitza"..."te faci de rusine"...bla bla bla..."tu si frati-tu stateati pe olita de la 1 an si jumate"...in fine, as vrea sa imi spuneti cum ati facut voi sa-i dezvatati de pampersi si sa-i obisnuiti sa faca la olitza. Doctorul mi-a zis sa incep deja, sa urmaresc daca fetiza da semne ca ar fi interesata...nu vad niciun semn...i-am luat un DVD despre acest subiect...il urmareste cu atentie...apoi o intreb daca vrea sa incerce...imi raspunde ..Prudence (numele fetitzei din DVD) face la olita...Mara ..not yet...[bang]...sunt disperata...please help!

Andreea

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Incearca sa-i pui pampers de antrenament... cool up... cand face pipi simte rece... cel putin asa zice reclama...a mea Mara are tot aceiasi varsta si din cand in cand o las fara pampers si se cere la olita. Daca are pampers nu spune nimic. Are olita de la 8 luni n-am pus-o niciodata eu.. o face ea in joaca. Eu zic ca trebuie sa fie pregatia... oricum este super haioasa... stiu multi care s-au invatat la olita in doua sapamani dupa 2 ani jumate....poate trebuie sa mai ai rabdare.

Succes si pupici:)

Timea si Mara 10 sept. 2004 ,Iza 28 fev.2006

http://community.webshots.com/user/iza2006

Andreea, relaxeaza-te! uite, iti scriu pt ca sunt convinsa ca suntem multe mame in situatia ta, dar nu toate avem curajul sa recunoastem[:)]- baietelul meu are 2 ani si 8 luni si nu vrea inca sa faca pe olita. am incercat, dar nu a vrut. iar eu nu vreau sa-l fortez. merge si la gradi, ii vede pe alti copii cu olita, dar el nu vrea, o mai cere din cand in cand, il mai pun eu daca accepta- il intreb inainte- dar nu face nimic in ea. si ce-i cu asta? pana la urma toti fac la olita.

am si exemplul unei fetite din vecini, a refuzat olita pana la 3 ani si jumatate, dar cand a fost pregatita psihic problema s-a rezolvat rapid, in cateva zile a scapat de pampers.

tu faci f bine ca-i pui dvd demonstrativ, nu e nicio problema daca va vede pe voi, parintii, pe colacul wc-ului sau pe alti copii, incearca sa ii cumperi un colac reductor pt wc, ca unii copii il accepta mai usor decat accepta olita si, mai ales, nu o presa daca ea nu doreste inca, ia-o usurel, va face cand va fi pregatita.

nu sunteti la concurs nici cu rudele din Ro, nici cu nimeni!id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

Eu am doi copii, fata de 6ani si 9 luni si baiat de 2 ani si 9 luni. Cu amandoi am procedat la fel: fiind nascuti amandoi in luna martie, de prin mai (deci pe la 2ani si trei luni, cand s-a mai incalzit afara, i-am lasat ziua fara pampersi. M-am chinuit spaland covoare, luand cate 3-4 schimburi dupa mine atunci cand ieseam afara, dar rezultatele au fost multumitoare in sensul ca dupa 3 saptamani treaba era rezolvata. Se mai intamplau accidente dar in cea mai mare parte a timpului spuneau cand vroiau sa faca.

Eu asa cred ca este cel mai bine, copilul sa fie lasat fara pampers pentru ca atunci vede exact ce se intampla si ii este creata o senzatie de disconfort. Nu sunt de acord cu ideea ca "lasa, pana se marita n-o sa mai faca in pamapers", daca as aplica asta la orice este legat de copii s-ar putea sa ma trezesc ca la 6 ani bea din biberon, la 7 ani nu stie sa se imbrace singur si cine stie pana la ce varsta, dar inainte de a se marita, are suzeta. Nu spun ca trebuie sa-mi chinui copii pentru a face niste progrese dar macar incerc din rasputeri sa-i fac sa evolueze, sa devina independenti.

Pentru mine un mare chin a fost cu fata atunci and am hotarat sa-i scot pampersul si noaptea. Avea 3 ani...oare trebuia sa ma complac in situatia asta si sa astept...ce?si cat? Facea pe ea si de 4 ori pe noapte, schimbam asternut, pijamaua ei dar si pe a mea. In schimb cu baiatul nu am avut nici un fel de probleme, inainte de doi ani pur si simplu gaseam pampersul uscat iar dupa o saptamana l-am scos.Deci el nu a mai avut pampers noaptea inainte de a nu-l mai avea ziua.

Eu asa te sfatuiesc sa nu-i mai pui pampers in timpul zilei, inarmeaza-te cu rabdare si cred ca vei avea rezultate. Eu ii mai si certam cand faceau pe ei, bineinteles nu din prima zi, ca sa realizeze ca fac un lucru rau.

Succes!

Fetelor,

va multumesc mult pentru raspunsuri[pup]!

Adevarul este ca noi (eu si sotul) nu am depus prea mari eforturi sa o invatam cu olita. Seara, inainte de baita, o las fara pampers (de fapt dezbracata complet)...fuge Mara mea prin casa plina de veselie...se aseaza pe olita ...dupa doua secunde "all done mami"...bineinteles ca nu e nimic in olita...deci doar se joaca cu olita. In alta seara, fara pampers fiind, a venit la mine sa-mi spuna sa-i pun pampers ca trebuie sa faca treaba mare ...nu am vrut s-o ascult...a apucat-o plansu' la modul cel mai serios...in fine , i-am pus scutecul, a facut ce avea nevoie, apoi am vorbit cu ea...imi tot spunea ca este speriata, ca i-e frica.

Doctorul ei, pe de alta parte, mai pune si el paie pe foc si ne spune ca dupa parerea lui fetitza noastra este " independenta si incapatanata" si ca vom avea mai mult de furca pe tema potty training...dar noi nu ne lasam!

Pupici,

Andreea si Mara

[flo]

Fata mea, de la 1 an si 2 luni facea la olita. Cum am reusit? I- am luat o olita rosie (ca ei ii place rosul foarte mult),si a crezut ca e un fel de scaunel pe care se sta in fundul gol. Chestia e ca la un moment dat, a facut acolo si se distra ca se "aude".

Dupa ce a invatat, o perioada am tot plecat in oras cu treburi si dimineata cat eram plecata a stat cu soacra- mea si cu maica- mea care nu s- au prea deranjat sa ii respecte obiceiul... asa ca am luato- o de la capat. Dar de data asta a fost mai incapatanata, si la inceput nici nu voia sa se aseze, pana intr- o zi cand pur si simplu s- a dus singura la oala, tragea de pantalonasi sa ii dea jos, am ajutat-o si am lasat-o sa vad ce face. S- a asezat singura pe oala si a facut si de atunci...gata, numai la oala face, nu vrea pampersi cu nici un chip, dar ii mai pun preventiv si cu tipete cand plecam undeva .

pur si simplu, de fiecare data cand crezi ca vrea sa faca ceva (la noi a fost mai usor caci fetita noastra a fost mai tot timpul constipata si stiam cand face...) pui copilul pe olita....chiar si cand nu face....trebuie sa ii spui de fiecare cand il pui ca acolo trebuie sa faca....din nou perseveranta!

daca inca nu e pregatita nu vei putea trece rapid de la scutec la olita. eu am lasat-o pe a mea fara scutec in timpul zilei. i-am luat niste chilotei frumosi, cu desene, si i-am spus ca o sa i-i dau cand o sa fie mai mare si o sa faca la toaleta. cel mai greu a fost pana cand a invatat sa recunoasca din timp senzatia ce precede pipi/kk - cerea olita in timp ce pipi deja incepuse sa curga pe pantalonasi. a durat cam doua saptamani. acum face si pe colacel si pe olita, mai mult la olita pentru ca ii este mai usor sa se ridice si sa plece (cu pantalonii in vine [:D]). eu ii pun pampers preventiv cand plecam de acasa, dar de multe ori protesteaza ca vrea "chilotzel de bombac".

rabdare multa, cu cat esti mai stresata cu atat va deveni mai stresant si pentru ea. ce zic unii-altii conteaza mai putin - daca noi am fost pusi la olita la 1 an asta nu inseamna ca asa este bine si sanatos pentru copil. tot asa am fost si diversificati la 2-3 luni, desi nu eram pregatiti... asa ca data viitoare cand primesti semnale nu te mai stresa.

cele mai frumoase

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...