monalac Publicat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 10, 2007 acum 3 zile am inceput serviciul,pt ca baiatul meu a implint 2 ani....lucrez la o scoala speciala,unde sotul meu preda deja de 6 ani....ma rog,asta n are prea mare relevanta in ceea ce vreau sa va povestesc....ideea e ca mi e f greu cu asta mic,2 zile pe saptamana orele mele si ale sotului se suprapun si va tb sa apelam la cineva,la mama si la cumnata mea,mai exact...insa eu nu l am lasat pe cris niciodata cu altcineva,nici macar o ora,pt ca n am pe nimeni apropiat in care sa am incredere totala,in afara de sotul meu.in afara de cele 2 zile pe sapt in care avem amandoi ore dupa amiaza,mai sunt alte 2 zile in care tb sa l iau pe cris cu mine pana la scoala si apoi sa i l dau sotului meu inapoi,pt ca exact atunci cand incep eu orele,el le termina.de invoit nici nu poate fi vorba,directoarea nu accepta invoiri decat daca te imbolnavesti grav.ideea e ca o invatatoare,colega cu mine,imi sugera sa nu mai plimb copilul dupa mine,ci sa l las singur in casa,ca nu moare daca sta o jumatate de ora singur.....,ca ea asa i a facut fii sii,a lasat o de la 3 luni in casa singura.i am replicat ca nu as putea niciodata,nici macar 5 minute,sa l las singur in casa,ca nici macar pana la gunoi nu ma duc,chiar daca doarme....dar ea o tinea pe a ei,ca sunt eu exagerata,ca n are ce sa i se intample,ca ea scoate sigurantele la contor si copilul e in siguranta.....directoarea scolii ii tinea isonul si se uitau la mine ca la o ciudata....am spus ca in primul rand impactul emotional ar fi mare,pt ca s ar speria,la care tipa asta ce credeti ca mi a raspuns//pai si ce o sa faca?o sa planga putin si o sa se obisnuiasca!//aveam in minte sa i spun cate se pot intampla,//un obiect bagat in gura pe care l poate inghiti accidental,laptele regurgitat cu care se poate ineca,o cazatura periculoasa//si cate si mai cate....insa m am abtinut,pt ca nu voiam sa mi creez o imagine negativa din primele zile,mai ales ca sunt privita nu stiu cum pt ca sunt sotia profesorului de sport,singurul barbat intre 20 de ia o pauzari...,insa eu am dat examen sa obtin acest post...voi ce parere aveti,exagerez eu? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adinag Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 nu exagerezi deloc, ai absoluta dreptate! nici nu comentez de ce, ca stii si tu la fel de bine! in definitiv n-ai ce si de ce sa la explici madamelor, e copilul tau. taci si faci. ca sa vezi ce-i in mintea unor cadre didactice! imi pare rau pentru tine ca este atat de dificil, imi dau seama ca-i foarte stresant! mult noroc si fa ce stii tu ca-i bine! Adina & Jasmina (24 iulie 2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alex2 Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 Gaseste o vecina binevoitoare care sa stea pana va sincronizati voi sa ajungeti sa stati cu copilul. Un copil de 2 ani este mult prea mic sa fie lasat nesupravegheat chiar daca ai sta cu el in casa. Scoate tot, baga tot in gura, isi baga manutele peste tot. E cea mai critica varsta, cand e curios, si totusi nu intelege pericolele la care se expune. Sa iti spun un caz, desi nu intentionez sa te sperii. In bloc la soacra-mea, o mama si-a lasat singura copilul sa fuga jos la ABC dupa o cutie de lapte ptr el. O necesitate, nu? Copilul in acel timp de cateva minte, a gasit o punga si-a pus-o in cap si s-a sufocat. Doar cateva minute. Eu pe al meu daca il scap din ochi numai, si a facut o multime de boacane. E deja inalt si deschide usile, iar la baie are boala pe Breful din vasul de wc. Pungi, de la intamplarea aceea nu tin nicodata in casa, am facut obsesie deja. La fel cum nu tin nici produse de curatat care sunt periculoase. Dar niciodata nu poti sa stii. Daca trebuie sa cobor pana jos intotdeuna il iau cu mine, chiar daca nu-l mai imbrac ci doar ii dau geaca peste pijama. Anyway, nu lasa copilul singur si nesupravegeat. Daca directoarea nu e intelegatoare, inceraca sa gasesti pe cineva pe care sa te bazezi, eventual in schimbul unei sume de bani. Nu mare, ca doar nu face serviciul de bona, dar oricum cred ca siguranta copilului e mult mai importanta. Alexandru ______________________ Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monalac Postat Ianuarie 10, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 in loc de// ia o pauzari//,eu am scris// ia o pauzari//care o fi faza,ca se mai plangea o tipa acum cateva zile tot aici ca a scris// batut din palme// si a iesit ceva tot cu //pauzari//,ce naiba o mai fi insemnand si asta! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
codritu Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 Monaid="orange">, aici daca lasi copilul singur in casa pana la 12 ani ti-l ia protectia copilului. Eu il duc pe cel mare la gradi in fiecare dimineata, e la 5 minute de mine si o iau si pe Petra cu mine, iti dai seama ce distractie pe vremea asta sa-i pregatesc pe amandoi si sa merg cu iei pe orice fel de vreme. Comorile lui mami Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monalac Postat Ianuarie 10, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 care o fi faza?hai bine,nu mai scriu //ia o pauzari//,scriu// femei//.cat despre ceea ce a zis alex,nu cred ca ai inteles exact,pe mine nu ma poate convinge nimeni sa mi las copilul sg in casa,eu nici la wc nu ma pot duce linistita,ma mai ridic sa vad ce face,asa ca....voiam doar sa vad daca mai sunt tipe care procedeaza ca tipa asta,ca sa vad daca toata lumea ma considera ciudata...ca mereu mi se reproseaza ca sunt hiperprotectiva cu cris si ca au mai avut mamele copii,dar nu ca mine....sper ca toata lumea sa fie sincera...cat despre ideea cu vecina,e exclusa din start,pai nu am incredere totala in mama si vrei sa am intr o vecina?prefer sa l car cu mine.... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabgabriela Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 Eu am lasat fetitele mele singure in casa cand erau bebelasi 10 min . Mai precis , la ora 13h20 cand o duceam pe cea mare la scoala , cum mijlocia dormea , o lasam si plecam . Repede , ca scoala e la capatul strazii ! Dar o lasam sistematic ! Si ea dormea ! Iar cand mijlocia a fost de dus la gradinita , la fel am lasat-o pe cea mica singura ! Dormea , era ora siestei ! Ca decat sa le scol , preferam asa ! Si nu eram singura care o facea , ca mai erau mamici care veneau dupa masa la gradinita ,fara bebei! Altfel , tot cu carutul dupa ele erau! E drept , ca de cand au avut 1,5 ani, nu am mai facut-o ptr ca daca se trezeau puteau sa se dea jos singure din pat ! Ideea e ca si atunci cand esti acasa , nu esti chiar in spatele usii! E drept poti avea un aparat ( nu stiu cum ii zice) bransat care te tine la curent ce si cum cu bebelasul ! Bine , acum la cei doi ani ai lui copilului tau, nici nu poate fi vorba sa il lasi singur ! Cel mai bine e sa-l iei dupa tine ! Scoala e departe de unde stai ?Daca mergi in masina , nu-i o problema ! Asta e parerea mea ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 Pe la 4 ani si eu l-am lasat o singura data tot 10 minute, dormind profund. Trebuia neaparat sa cumpar ceva de la farmacia de peste drum si nu puteam astepta sa se trezeasca sa mergem impreuna. Totusi m-am simtit foarte ciudat, am fugit cat m-au tinut picioarele dus-intors. Nu s-a intamplat nimic, nu s-a trezit, ca de abia adormise, dar am avut o senzatie complet aiurea cand am plecat si l-am inchis in casa[xx(]. Asa ca n-o sa mai fac. Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002 Cresc... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
geliza Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 ca o completare: daca vi se intampla voua ceva in perioadele cand copilul e sigur in casa? am citit mai demult tot pe-aici de o mamica ce si-a lasat bebelusul in patut dormind si a iesit pana la magazinul din colt sa ia paine....si pe trotuar mergand o masina era sa o loveasca...din fericire nu s-a intamplat nimic insa i-a trecut prin fata un intreg scenariu....ea ranita, dusa la spital....copilul incuiat in casa, de care nu stie nimeni..... [bang][bang]e de neconceput sa lasi copilul singur in casa....iar "profesoarele" acelea....lasa-le sa vorbeasca si incearca sa nu mai aduci vorba dspre cresterea copiilor"in ziu ade azi"[:D] Eliza cu Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)fete cucuiete ________________________ "Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diana_m Postat Ianuarie 10, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 10, 2007 Eu abia acum cand fetita mea are 6 ani si 9 luni am curajul sa o las singura in casa pana ma duc sa-l iau pe cel mic de la gradi. Si asta nu mai mult de o ora. Este adevarat ca ea este foarte cuminte, chiar ii place sa stea singura, am incredere in ea ca nu deschide geamuri, nu umbla la prize etc dar tot ma gandesc daca vine un cutremur, daca este o pana de curent si se sperie. Ii bag mobilul meu la redial si ma poate suna cand vrea, si chiar o face pentru tot felul de numicuri. Dar pe fi-miu, la 2 ani si noua luni nu l-as lasa singur nici cinci minute. Am auzit mai multe femei mai invarsta povestind ca-si lasau copiii atat de mici in casa pe vremea lui ceausescu dar pentru mine este ceva de neconceput. Mult noroc. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.