Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

alaptatul - pana cand???

Recommended Posts

cat ar fi suficient sa alaptam???

3, 5, 6, 9 luni sau chiar 2 ani de zile????

unele articole spun ca in primele trei luni se imunizeaza bebelusul si ar fi suficient

capraru scrie ca idea ar fi 6 luni sau chiar 9

voi ce parere aveti?

fetita mea are aproape 6 luni si imi doresc sa o alaptez cat mai mult posibil dar unt fff trista ca m-am ingrasat in timpul alaptarii si nu mai vreau sa continuu acest proces[alcool]

[mamica] scumpei [copil] Bianca Maria

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ahaaa, deci s-a mai discutatscuze scuze nu dati doamnelor[pup]

quote:Originally posted by claujro

[box] Iar se lasa cu paruieli! Alapteaza cat crezi tu de cuviinta, cat simti tu ca e mai bine pt bb, cat accepta bb sanul... Nu te lua dupa nimeni, tu stii ce e mai bine pentru copilul tau si pt tine.Claudiaid="size2">

id="quote">id="quote">[mamica] scumpei [copil] Bianca Maria

Nu e nici o problema daca s-a mai discutat...

Eu sint pro-alaptat atit cit ai lapte, copilul vrea si mama e happy ![alcool]

Am alaptat primul copil timp de 13 luni ca mi se tot zicea ca 1 an e destul si super-destul, dupa aproape 5 ani a venit fetita pe care am alaptat-o 18 luni si n-am mai ascultat de nimeni. Am suferit cind am intrerupt alaptatul ca stiam ca e pentru ultima data ..

Dar, daca ar fi sa mai am un copil, l-as alapta 2 ani. Sint momente minunate iar beneficiile sint si mai minunate, atit pentru copil cit si pentu mama ( reduce riscul de cancer de sin atit la mama dar si la fetita...)

-------

Life's a journey, enjoy the trip !

Pentru bebe - cu cat este mai mult timp (alaptatul) cu atat este mai bine. Intotdeauna este loc de mai bine. Sa stii ca nu te-ai ingrasat din cauza alaptatului - normal in perioada alaptatului organismul consuma foarte mult si ar trebui sa te slabeasca. Bea multe, multe lichide. Conteaza si cat rezisti tu - pt ca eu de exemplu la 8 luni m-am oprit - nu mai puteam fizic!! Eram epuizata. Pana la 6 luni l-am alaptat complet - si abia dupa aceea i-am diversificat cu altceva. Iar in alaptatul dura 1 ora - fara exagerare - cand era bebe in forma 45 minute. Rezultatul: acum bebele are 2 ani si 3 luni, nu am avut probleme de sanatate cu el, este foarte activ, toata lumea care il vede spune ca a mancat multe vitamine cand a fost mic - iar eu sunt foarte anemica si mi-am pierdut aproape tot parul - desi inainte de sarcina aveam rezervele de fier din organism la maxim. Concluzia: a doua oara as face acelasi lucru - dar m-as ingriji un pic mai mult si de mine .. Asta este un sfat personal pentru toate mamicile care alapteaza.

Draga mea,

Eu iti dau doua linkuri:

1. Vezi pe la mijlok postarile despre alaptatul pina la 2 ani (pareri pro si contra [box])

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65337&whichpage=3&SearchTerms=alaptarea

2. ghidul european al OMS (organizatia mondiala a sanatatii) privind nutritia la bebelus si copilul mic (vezi in special capitolul despre alaptare)

http://www.euro.who.int/InformationSources/Publications/Catalogue/20010914_21#Feeding_feeding

Iar acu, intre noi fie vorba, eu sunt pentru alaptatul prelungit....2 ani si peste daca te tine psihicul [alcool] Pentru bebe e AUR!

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Organizatia mondiala a sanatatii (adica adunarea aia mare de medici, biologi, chimisti, farmacisti alesi dintre cei mai rasariti din toate tarile) a stabilit fara nici o urma de indoiala ca alaptatul exclusiv pana in jur de 6 luni, apoi ca principala sursa de lapte pana la 1 an si optim a fi continuat pana la 2 ani este cea mai buna metoda sa ii asiguri o sanatate buna copilului tau, atat acum cat mai ales in perioada de adult.

Apoi alaptatul protejeaza impotriva cancerului de san si a celui ovarian si imbunatateste mineralizarea osoasa reducand riscul fracturilor si a complicatiilor osteoporozei postmenopauza. Cu cat mai lung este acesta cu atat efectele benefice sunt mai evidente.

Toate aceste lucruri sunt preluate din ghidul alimentatiei corecte (un fel de cod de legi pentru medici si nutritionisti adica daca nu il respecta sunt pasibili de malpraxis) elaborat pentru Europa de catre OMS si care poate fi studiat in format pdf (cu adobe reader) AICI

Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Alapteaza cat mai mult!

Nu-l intarca pe bb pt motive dintre care multe vei gasi aici pe forum, gen "e prea mare copilul" "nu doarme noaptea" "am inceput serviciul", etc. Aceste motive sunt nefondate (dupa parerea mea). Trebuie sa fii foarte hotarata, pentru ca din pacate societatea noastra la momentul actual nu prea accepta ideea alaptarii prelungite. Am alaptat-o pe micuta 3 ani jumate, fiica mea s-a intarcat singura. Stiu cate comentarii am avut de inghitit incepand de la vecine si prietene si pana la medici si educatoare. Insa n-a inteles nimeni ca daca e bine pt copil, de ce ar trebui s-o intarc????

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

quote:Originally posted by Gabi_K

Alapteaza cat mai mult!Am alaptat-o pe micuta 3 ani jumate, fiica mea s-a intarcat singura. Stiu cate comentarii am avut de inghitit incepand de la vecine si prietene si pana la medici si educatoare. Insa n-a inteles nimeni ca daca e bine pt copil, de ce ar trebui s-o intarc????

id="quote">id="quote">[flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo][flo]Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...