Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete cu branzica vaci 1an+

Morgano

Recommended Posts

Fetelor gospodinelor!

Am tot cautat ceva retete gustoase care sa aiba la baza branzica de vaci, pentru fetita mea de 1 an si 2 luni. Nu am gasit nimic interesant prin carti, asa ca apelez la voi.

In principiu ei nu-i prea plac chestiile dulci, asa ca astept orice variante.

Multumesc mult!

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Reteta preferata a baiatului meu de cand avea 1 an este budinca de gris, pe care o faceam asa:

2 oua, un pachet de branza de vaci, daca vrei sa fie dulce se pun fructe si cateva plicuri de zahar vanilat si gris pana aluatul devine ca cel de clatite (eu puneam 4 linguri si asteptam can 5 minute sa vad cat se umfla). Albusurile se bat spuma, se adauga galgenusurile, branza de vaci-optional: stafide, fructe, zaharul- si apoi grisul. Cum am spus mai sus se lasa putin sa se umfle(ca la galusti) apoi se pune in vasul de iena sau orice alt vas uns cu unt si se gaga la cuptor. Cateodata ii mai puneam si paste prin compozitie, dar scadeam cantitatea de gris. Se tine la cuptor pana devine auriu pe deasupra.

Koalitza

prajitura cu branza si frisca

2 pachete biscuiti maia cu miere,1 kg frisca hulala,1 kg branza ,10 linguri zahar ,1 lamaie zeama.

se freaca frisca ,separat branza cu zaharul,dupa care se amesteca branza cu frisca.biscuitii se faramiteaza se pune pe o tava peste se pune frisca apoi restul de biscuiti .delicios .

lidiana

Nu e o prajitura, bulina mea nici ea nu mananca cheese cake dulce, nici paine unsa cu branza sau alte mancaruri fade cu branza, in scimb asta a mers. Intr-o zi i-am facut la blender branza de vaci cam 2 lingurite, o mandarina si lapte cat cuprinde si a iesit ca un shake, absolut delicios, mi-a placut si mie.

Mi-am adus aminte ca am o reteta la un tort de branza demential. Noi il facem de Pasti, in vreo 3-4 exemplare. Reteta este si in contul comun, dar o postez si aici, poate mai sunt doritoare.

Tort de branza

Blat: 250 g faina, 200 g unt (margarina), 20 – 50 g zahar, 3 linguri smantana, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2lamaie, un pic de sare, 1/2 lingurita amoniac.

Se amesteca untul cu zaharul, smantana, galbenusurile, sarea si se freaca bine. Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie.

Crema: 150 g unt, 210 g zahar, 6 galbenusuri, 8 albusuri, 500 – 800 g branza de vaci, 2 – 3 linguri gris (faina), un praf sare, coaja de lamaie, stafide, facultativ scortisoara.

Untul, zaharul, galbenusurile se freaca spuma, se adauga branza data prin strecuratoare (pentru a fi cat mai fina), grisul, sarea, coaja de lamaie, stafidele, aromele si la urma albusurile batute spuma (8 albusuri).

Se tapeaza o tigaie cu margarina (sau untura) si faina. Se imparte blatul in doua si se fac doua foi nu prea subtiri; o foaie se pune pe peretii tigaii (ca la pasca), pe fundul tigaii se punea cealalta foaie iar in mijloc se pune crema. Se coace timp de o ora si ceva, fara sa se miste tigaia.

Cristina & Elise-Stefania

O gustarica rapida cu branza de vaci, pe care Matei a mancat-o cu placere in jurul varstei de un an, e urmatoarea:

Se baga in blender urmatoarele:

Branza obtinuta prin fierberea a 0,5 l de lapte batut

Jumatate de banana

Sucul de la o portocala sau de la jumatate de grepfruit rosu

1-2 biscuiti (in functie de cat de indesata vrei sa iasa, eu zic ca 2 ca sa si tina de foame).

Dupa mixare rezulta un amestec super-parfumat si gustos.

Pofta mare

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

http://community.webshots.com/user/vizigotu

http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

cronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...