olivetti Publicat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 12, 2007 Dragi mamici, fetita mea aylin, de 3 ani jumatate, de cate ori o duc la mama la fagaras in vacanta( asta se intampla de max 3 ori pe an cate 3 saptamani) nu mananca apropape nimic. Nu stiu ce sa ma fac cu ea, este imposibil s-o convinga in vreun fel sa manance.Anul trecut in iarna am vb cu pediatra, i-am dat vitamine, de toate - degeaba. Anul asta la fel. Are analizele facute la kka, este ok, pur si simplu are inapetenta majora. aveti vreo idee ce sa ma fac cu ea? Treaba asta continua si cand o aduc acasa si cand este vorba sa manance mancarica de pranz. Nu ciorba, nu mancare, nu nimic! Nu exista ceva, vreun truc care sa ma ajute sa o determin sa manance? Nu tip la ea, o rog, ii promit marea cu sarea, ia o lingura si se stramba de zici ca-i dau kkt- valabil pentru orice fel de mancare gatita.sau exista vreo vitamina ceva, sa-i dau s-o mai pun pe picioare? astept sfaturile voastre va pup olive Olivetti si Aylin Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anda141 Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Pai daca e o doar o perioada trecatoare, spui ca nu mananca cand o duci la bunici, atunci nu ar fi asa o mare problema. Poate refuzul ei se datoreaza faptului ca nu ii place acolo. Solutii eu nu am, ca detin si eu un astfel de copil la care am incercat toate metodele posibile si daca nu vrea, nu vrea, pot sa fac orice pe lumea asta. Sa il ajutam pe Alexandru Monicaid="Comic Sans MS">id="red"> si [copil] ALBERT EDUARDid="Comic Sans MS">id="blue"> (19 ianuarie 2004 ) [foto] Album Albert Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flaviutza Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Dar salam,cremw. branza topita,uscaturi mananca? ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
olivetti Postat Ianuarie 12, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 pai salam si alte de-astea.... asa si-asa cand este in faze bune mananca s de toate, dar cand nu mananca mancare gatita nu mananca nici alte chstii nici macar dulciuri cine stie ce, nici fructe cand e in greva e in greva - doar ca greva nu se manifesta altfel decat prin protest de papi. Orice alceva ii ceri sa faca face, cand ii ceri ceva legat de alimentatie.... s-a terminat. Perioadele de la bunici sunt scurte, dar mai face asa si la Bucuresti. Din cauza acestor faze cu mancarea nu pot s-o duc mai des la bunici unde este aer curat si ar fi mai ingrijita dpdv papa bun, etc decat la gradi sau acas cu bona si seara cu mine. Acu spre exemplu nu mananca de 10 zile. Diseara ma duc s-o iau, s-o aduc la Bucuresti si sa incep io lupta. Nu ma gandesc ca moare de foame, dar sunt sigura ca nu se alimenteaza corespunzator, asta nu stiu cum s-o rezolv. Medicul pediatru a zis s-o las sa faca foamea...sa-i dau pikovit ca sa ia vitamine si basta na, asta e ce mai aveti de zis? si voi va lasati copiii sa faca foamea? Olivetti si Aylin Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miky25 Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 fetita mea are un an jumate si ma confrunt si eu cu perioade din astea de greva.i-am dat si eu pikovit si mi-a pus-o pe picioare un pic dar sa substitui mancarea cu el ?nu sunt de acord.lapte bea in perioada asta de greva?sau ceva dulciuri(biscuiti sau napolitane)? sa stii ca mie mi-a spus un medic odata ca el nu cunoaste parinti care sa fie multumiti de cum manaca copii lor.dar pe noi nu ne prea incalzeste cu nimic asta! am avea nevoie de o minune!!![zana] mihaela si ada(14.07.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alondra25.2006 Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Poti incerca o cura cu oua de prepelita,am auzit ca da rezultate. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mara03 Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 olivetti, nici tudor al meu (care are 3 ani si o luna) nu manaca gatit. are cateva exceptii (supa dulce din cand in cand si macaroanele cu branza, daca astea se pot numi mancare gatita ). in rest, doar sandwich-uri cu unt sunca si cascaval, paine cu pate, paine cu almette, crema fagaras, iaurturi, smantana, piscoturi, fructe de orice fel. din gama dulciuri facute in casa vrea doar praji cu mere. nu tu o clatita, nu tu un orez cu lapte sau un gris cu lapte, nimic. bomboane daca ar fi toata ziua ar fi minunat. la noi in casa e sarbatoare mare daca reusim sa-l convingen sa manance doua grame de carnita. mai mananca chiftele sau snitzel dar alea nu sunt prea sanatoase si nu-i dam foarte des. ti-am insirat cam ce mananca tudor ca poate te inspiri si tu. noi ne-am obisnuit cu ideea si cand mergem in deplasare ii dam ce-i place, ca doar nu-i greu de procurat si gata. ceea ce ma bucura e faptul ca mananca fructe de orice fel si lactate. ne consolam si noi cu ce putem... eu zic ccc ca daca micuta ta aylin e bine, vioaie si sanatoasa nu ai de ce sa-ti faci probleme foarte mari. mult succes pe viitor. *** ***majestate*** Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flaviutza Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Mara, cu riscul de a te supi un pic,nu-i tocmai normal sa pape numai uscaturi,fara mancare gatita. nici macar pt un adult,daramite pt un copil de 3 ani. mancarea de tip fast-food in afara faptului ca e plina de e-uri(mai plina decat un snitel de care te feresti) reprezinta calorii goale, fara urma de vitamine minerale si ce-i mai trebuie. ajunge la carente, ii slabeste sistemul imunitar,il indopi cu vitamine si cercul vicios se reia. noi am avut aceeasi problema cu fructele.am omis vreo 3 zile sa-i dau masa obisnuita de fructe de la ora 10 si m-am trezit apoi ca nu le mai primeste. avea cam doi ani.am ajuns la o constipatie crunta,pt ca stomacelul ei era obisnuit sa functioeze normal cu fibrele din fructe. ca sa nu ma lungesc inutil,i-am dat de dimineata laptele,la 10 nu a vrut fructele, la doua inainte de somn am rugat-o iar cu fructe,vreo 5 sortimente,iar nu a vrut, a primit doar ceai putin indulcit,seara iar la fel. pe la ora 10 seara a mancat un castron intreg de mar cu morcov ras si de atunci isi stie lectia. mai face mofturi uneori, dar de regula o intreb pe ea: ce vrei azi mar,banana,kiwi etc si e fericita ca isi poate alege. in privinta mancarii gatite nu face mofturi,asta si datorita faptului ca nu vede neam de almette,salam,parizer,cascaval si altele. e mai greu un pic cu diversificarea meniului,dar merita,pt ca la ultimul set de analize (ii aparuse o pata mica alba pe unghie si m-am panicat) i-au iesit toate super ok, si asta in conditiile in care nu i-am dat never suplimente de vitamine(dar e foarte mancacioasa,trebuie sa recunosc) ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicopuscasu Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Mara mea e mica, deci ca mama am putina experienta, dar incearca sa schimbi stilul de facut papa...ai incercat sa faci mancarea numai la cuptor? deci nu fiarta pe aragaz, ci exclusiv in cuptorul de aragaz. Pune-i in farfurie portii mici, cateva linguri ca sa o determini pe ea sa mai ceara. Incearca ornat cu felii de legume sau redenumeste mancarile, de ex fratelui meu mic nu-i placeau rosiile deloc, mama le-a zis" bade" si le manca de unul singur, ca nu mai erau "rosii"[alcool]. Eu sunt de acord cu vitaminele pt stimularea apetitului, vezi ce-ti recomanada medicul, Sanasol am inteles de la prietenele mele ca da rezultate. Acum nu ne-ai zis daca fetita ta e slaba ori ba? Poate asa e felul ei si papa mai putin. A mea maninca ca o vrabiuta, am zis ca o fac balerina[hippi]. www.nico.stfp.net Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ylilimic Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Mandra posesoare a unui pusti de 2 ani si 2 luni, trebuie sa recunosc ca nu mai sunt asa de mandra cand e vorba de mancare. Dar la noi regula e simpla: nu mananci la masa asta, nu primesti nimic pana la masa urmatoare (exceptie face laptele de 3 ori/zi). La masa urmatoare incerc cu alt fel de mancare, si pana la urma razbesc. Si da, are perioade cand accepta un fel, dar sunt si saptamani in care sa nu-l vada. Poate si schimbatul climatului/mediului ii confera nesiguranta atunci cand o duci la bunici...Copii interpreteaza in fel si chip aceste iesiri din rutina lor zilnica. Pentru a-i intelege mai bine, scormoneste cartile din semnatura mea, trateaza si aceste aspecte despre inapatenta. Vorba multor inaintea mea: nu am vazut copil mort de foame! Trebuie doar sa geseti cheia spre normalitate! Nasterea - un puzzle cu flori de liliac Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004) Liliana [gravi] 38s+ cu CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.