Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Educatie copil: sa fie rau/ dur sau bland????

Recommended Posts

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns
de acord cu alin@ - pana la o anumita varsta - este mai usor sa fii fata. Eu am tot baiat care nu a fost niciodata violent, nu a ridicat mana la nici un copil pana acum, o singura data i-am spus ca bebelusii sunt mai mici decat el si el trebuie sa ii mangaie si sa fie gentil cu ei - si de atunci cand vede un carucior sare sa-l mangaie pe bebe, cand i se ia o jucarie la care nu tine prea mult merge linistit si isi cauta alta, cand i se ia una la care tine - incepe sa planga si vine la mine sa il ajut !!!!!! Sunt un pic (de fapt mai mult ) speriata de ceea ce se va intampla cand va ajunge in comunitate !!! Este fetita care mi-am dorit-o la inceput dar pe care asa cum spunea si alin@ - nu l-as schimba pt nimic in lume. Dar ce ma fac cu el?? Cum sa il invat sa se apere macar - un singur lucru stiu ca il are bun - fuge, fuge cat il tin picioarele. Nu in fata pericolului - ca nu a fost cazul dar poate asta ar trebui sa il invat...
Distribuie pe alte site-uri

eu am doi copii,cel mare este darnic,respectuos,timid in schimb cel mic este egoist sociabil respectuos.nu v-am spus ca unul este brunet cu ochii negri iar cel mic este blond cu ochi albastri.ce vreau sa spun este ca depinde ce caracter mosteneste,cum se simte fiecare in familie bineinteles ca,conteaza si educatia pe care o primeste de la parinti si cum percep ei lucrurile din jurul lor.il inveti sa fie generos,dar daca el nu vrea sa-i dea unui copil jucaria lui draga nu-l poti obliga

calinv

quote:Originally posted by eryteea

Eu ,in continuare tin sa precizez ca un copil nu trebuie invatat cu violenta nici ca metoda de impunere nici ca metoda de aparare. Sorana,trebuie neaparat sa se joace cu acel copil care il loveste mereu ? Nu este greu de spus "nu m-a joc cu tine ptr. ca m-a lovesti"Bineinteles este un drum lung de parcurs ,dar cit timp o sa invatam copii sa raspunda la violenta cu violenta si o sa scriem numele pe jucarii cu carioca nu o sa mergem inainte.Nu este mai bine sa-l invatam "eu m-a joc cu ale tale si tu cu ale mele "? Nu este un mod de a critica altii este pur si simplu modul meu de gindire.Numai bineIngrid amore di mama

id="quote">id="quote">Nu se mai joaca impreuna de mult timp,dar acel baiat pur si simplu il loveste ca asa ii vine lui ,fara motiv.Acum ce trebuie sa faca sa stea sa dea in el?Eu zic ca e mai bine sa se apere.Si asta nu mi se pare ca il instig la violenta.E cale lunga pina o sa ajunga lumea perfecta asa cum ne dorim noi.Din pacate realitatea e alta .id="red">P>S Eryteea,cit ani are copilul tau?

Ce rau imi pare cand vad ca unii parinti cred ca daca isi invata copilul sa raspunda la violenta cu violenta este bine si de preferat...cred ca astfel copilul va fi mai puternic, mai increzator in sine si "lider"...Nimic nu e mai gresit...La baza sentimentului care duce la agresivitate este "frica"...Daca il inveti sa se apere prin agresivitate nu faci decat sa ii cultivi sentimentul de frica, si nicidecum un sentiment de siguranta sau bucuria "razbunarii".Pe moment pare solutia ideala...daca e lovit, da si el inapoi si sunt "chit"...dar cu bataie lunga este cea mai proasta idee care are repercuriuni asupra stabilitati emotionale...Cum cred eu ca e cel mai bine si incerc sa imi educ copilul (desi inca mai avem de "cizelat"). In primul rand sa stie sa spuna "NU"...ca nu ii place si copilul care il loveste sau impinge sa inceteze (in majoritatea cazurilor, acest simplu NU este suficient...-foarte simplu si eficient -) daca nu se opreste atunci il invat sa evite copilul cu pricina, si sa se adreseze unui adult. Daca copilul violent este de varsta lui sau mai mare, se poate rezolva cu o discutie intre cei 2, un eventual time out a celui agresiv (depinde de agresivitate, daca e o simpla imbrancire doar o discutie intre cei 2 este de ajuns) si bineinteles nelipsita morala ca nu e ok sa lovesti in nici o situatie...Un copil mic (0-7 ani cel putin) nu este in stare sa se apere si sa nici sa aprecieze intentiile celui care il loveste (poate este o simpla greseala, poate copilul este micut, poate s-a scapat o data, poate este obosit, nervos...si nu este comportamentul lui obisnuit!!! sau poate a fost lovit de atatea ori incat ii este frica, si inainte sa fie el lovit, loveste primul...)Nu pot sa imi inavt copilul de 3 ani sa intrebe varsta celui care il loveste inainte sa ii dea si el una, nu??? Daca cel care il loveste are in jur de 1 an??? Ce sa ii fac? Sa ii spun da si tu mama inapoi???Sau daca cel care il loveste e mult mai mare? Pana ajung eu la el si-o ia bine!!!! si ii va fi mult mai frica...Nici cand e mai mare, adolescent poate nu as vrea sa sara la bataie...mai bine fuge...Cati copiii au fost raniti pentru ca au raspuns? Chiar daca fac arte martiale...pot fi agresati de cineva cu un cutit, sau o arma, si degeaba stie sa dea cu pumnul??? Mai bine fuge si evita sa fie ranit serios!!!!Iar daca e fata cu atat mai mult!!!! Sa stie sa se apere, dar doar in soltuii extreme, cand nu are alta soltuie...cand nu poate sa fuga...Prefer sa isi rezolve problemele cu mintea si nu cu pumnul...Asta este definita unui lider...id="red">

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontationid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">Sinzi, Radu si David[avion] bomba pisaloaga[cool] : varstaid="size1">, pozeid="size1">, D-ale lui David id="size1">

id="right">id="red">

Sinziana ,nu stiu daca ai citit cu atentie dar acel copil imi loveste copilul periodic fara sa aiba un motiv anume.Chiar daca nu se mai joaca impreuna ,chiar daca i-a spus de nenumarate ori sa-l lase in pace ,nu a incetat( ma rog ,pina inr-o zi cind si el a ripostat).Faptul ca el s-a aparat ,celalat a incetat.Nu stiu ce ai inteles tu din mesajul meu dar sper ca nu faci referire numai la el.Ca nu cred sa fi zis undeva ca eu il invat pe al meu sa dea in copii aiurea ,fara motiv.Ci doar sa se apere.Si poate la tine in cap tot violenta suna ,f bine numeste-o asa .Nu traim intr-o lume perfecta .

quote:La baza sentimentului care duce la agresivitate este "frica"...
id="quote">id="quote">

Pe asta chiar nu am inteles-o .Adica agresorul loveste pe altul pentru ca ii e frica?Ii e frica de ce?Ma refer la frica aia intre ghilimele.Ca dupa care sa scri ca daca celelat riposteaza tot prin violenta cultiva sentimentul de frica, fara ghilimele.Adica 2 fricosi se iau de par .[:D]

quote:Daca il inveti sa se apere prin agresivitate nu faci decat sa ii cultivi sentimentul de frica, si nicidecum un sentiment de siguranta sau bucuria "razbunarii".
id="quote">id="quote">

Te cotrazic ,copilul va fi mai increzator in sine, dar nu lider.

Si da ,e de preferabil sa eviti violenta corporala cu mintea/vorba buna ,dar in uenle cazuri nu prea ai cum.Iar eu am vorbit de acele cazuri.

Eu vreau sa va spun doar o patanie...

Asta vara in Bucuresti, calduri de mureai... O cucoana era sa intre cu masina in fundul masinii noastre, din neatentia ei... Nu va spun ce a fost la gura lui barbatul meu... printre altele..."Trebuia sa ma dau jos la ea si sa o bat"... la care din spate fiimiu (de 5 ani jumatate atunci) "Nu asa se rezolva problemele. Cred ca mai bine era sa chemi politia"....

Cam asa este genul pe care il vreau eu... a raspunde unui copil agresiv cu agresiune cu este o rezolvare, cum nu este nici sa stea sa manace bataie... Copilul trebuie sa invete sa se fereasca de astfel de copii si sa reactioneze in fata lor...

Un copil agresiv va fi eliminat din grup...parerea mea...

Filofteia super raspuns a dat baiatul tau.

eu incerc , nu stiu cat voi reusi , sa-l fac pe baietelul meusa dea din ce este el lui si altor copii , sa se poarte frumos.Asa ca nu stiu cat ajuta dar de pe acum zic multumesc de fiecare data cand imi da un cubulet din jucariile lui, sau mingiuta , sau orice altceva.Daca e violent cu mine sau buni, sau cu oricine, zic nu mami ca il/o doare .Si asa mai departe. Poti sa fii ferm in ceea ce faci si daca te comporti frumos , fara violenta.Sa nu confundam bunul simt cu slabiciunea, rautatea si egoismul.

Baietelul meu are 11 luni.

[*]Anca si [copil] Andrei(13.02.2006)[*]

Pozele Noastre

Buburuzul Mic

Povestea Nasterii

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...