elena2001 Publicat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 14, 2007 Maine ii sarbatoresc ziua fetitei mele si as vrea ca la friptura sa fac si niste cartofi la cuptor...as vrea sa-mi arate cam asa : http://www.cartofi.com/cartofi_gatire.html si sper sa-mi iasa si gustosi. ce sfaturi imi dati? sa dau cu ulei(spray) pe ei? sa-i pun in tava dar in staniol la inceput? sa pun si ceva apa? ce altceva as mai putea pune in afara de sare si piper? si cam cat credeti ca dureaza sa se faca? o sa-i incerc eu pe parcurs insa nu prea stiu cam cu cat timp inainte sa-i pun la cuptor... orice sfat e bine-venit... va multumesc anticipat! Irina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mitumac Postat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2007 quote:Initial creeata de elena2001Maine ii sarbatoresc ziua fetitei mele si as vrea ca la friptura sa fac si niste cartofi la cuptor...as vrea sa-mi arate cam asa :http://www.cartofi.com/cartofi_gatire.htmlsi sper sa-mi iasa si gustosi.ce sfaturi imi dati? sa dau cu ulei(spray) pe ei? sa-i pun in tava dar in staniol la inceput? sa pun si ceva apa? ce altceva as mai putea pune in afara de sare si piper? si cam cat credeti ca dureaza sa se faca? o sa-i incerc eu pe parcurs insa nu prea stiu cam cu cat timp inainte sa-i pun la cuptor...orice sfat e bine-venit... va multumesc anticipat!Irinaid="quote">id="quote">Ce am vazut in fotografie....sunt un fel de cartofi gratinati (taranesti). Eu ii fierb (dar sa nu fie moi ca pt piure) si dupa ii perpelesc in ulei....pana prind culoare...eu pun si usturoi sau cascaval sau branza pana se topeste un pic....Nu stiu ce varsta are fetita ta si daca se preteaza asa ceva....Parerea mea....renunta la prajeala.Mai poti sa-i pui la cuptor cu folie deasupra pana se fac ei....si dupa sa ii descoperi pana se rumenesc (dar se vor rumeni numai cei de la suprafata).http://new.photos.yahoo.com/mitumac/albums/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxali Postat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2007 Poti sa-i face in trei modalitati: 1. sa-i cureti si sa-i tai cuburi mai mari si pusi la prajit asa, iar ianinte de ai servii pusi ori lasati in cuptorul cald sau microunde. 2.fierti si taiati si lasa-ti la cuptor 3.taia-ti cuburi si pusi direct la cuptor pe folie( hartie de bucatarie, parca calc ii spunea), cuptoru sa fie incins la 180 si lasa-ti c-am 30 min, dupa pus un pic de ulei peste ei , invartiti si lasati dupa bunu plac. -cand ii pui la cuptor ar fii bine sa tai si niste usturoi printre ei -la sfarsit pui patrunjel taiat marunt peste ei pofta buna Ali Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Idaira Postat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2007 Eu ii prajesc in unt la cuptor,intr-un vas Yena...ies deliciosi. Se fac mai greu,dar merita... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Darria Postat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2007 Evita folia de aluminiu, mai ales ca faci pt. copilasi. Poti folosi hartia pt. copt ca sa nu se prinda de tava(daca nu folosesti ulei). Ii fac fara ulei in cuptor. Ii curat, apoi ii tai(bucati mari, in 4) si-i las vreo 15 minute in apa calduta. Arunc apa in care au stat. Ii pun in cuptor cu ft. putina apa si se fac. Condimente: ce doresti. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica dulce Postat Ianuarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2007 eu ii iau gata congelati,ii pun in tava fara nimic-nimic si ii las cam o jumatate de ora la 200 de grade.Ies exact ca in poza[:D] Dupa gust poti sa pui si branza sau usturoi,in farfurie sau inainte sa-i scoti din cuptor.. Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
philip Postat Ianuarie 15, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2007 elena, eu azi am facut o reteta faina de cartofi la cuptor, luata din kraft magasine. 3 cartofi de copt mari 3 cartofi dulci mari 1/2 cup low fat italian dressing 1/4 cup parmesan cheese patrunjel se infierbanta cuptorul la 375 Fahrenheit, in timpul asta tai cartofii ca pt prajit lasand coaja pe ei (dupa ce au fost spalati bine in prealabil), ii amesteci cu dresingul si parmesanul, ii pui intr-o tava unsa la cuptor. ii intorci dupa 30 de minute, ii mai lasi inca 30 de minute si cand sunt aproape gata pui patrunjelul tocat. eu am mai pus pe ei sare kosher, piper si praf de usturoi. de asemenea, poate cuptorul meu nu-i prea bun, dar cred ca trebuia sa stea mai mult de 1 ora, sau i-am taiat eu prea grosi(?) sunt deliciosi si dietetici philip[pk]&andreea[usa] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.