Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cartofi la cuptor- sfaturi

elena2001

Recommended Posts

Maine ii sarbatoresc ziua fetitei mele si as vrea ca la friptura sa fac si niste cartofi la cuptor...as vrea sa-mi arate cam asa :

http://www.cartofi.com/cartofi_gatire.html

si sper sa-mi iasa si gustosi.

ce sfaturi imi dati? sa dau cu ulei(spray) pe ei? sa-i pun in tava dar in staniol la inceput? sa pun si ceva apa? ce altceva as mai putea pune in afara de sare si piper? si cam cat credeti ca dureaza sa se faca? o sa-i incerc eu pe parcurs insa nu prea stiu cam cu cat timp inainte sa-i pun la cuptor...

orice sfat e bine-venit...

va multumesc anticipat!

Irina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de elena2001

Maine ii sarbatoresc ziua fetitei mele si as vrea ca la friptura sa fac si niste cartofi la cuptor...as vrea sa-mi arate cam asa :http://www.cartofi.com/cartofi_gatire.htmlsi sper sa-mi iasa si gustosi.ce sfaturi imi dati? sa dau cu ulei(spray) pe ei? sa-i pun in tava dar in staniol la inceput? sa pun si ceva apa? ce altceva as mai putea pune in afara de sare si piper? si cam cat credeti ca dureaza sa se faca? o sa-i incerc eu pe parcurs insa nu prea stiu cam cu cat timp inainte sa-i pun la cuptor...orice sfat e bine-venit... va multumesc anticipat!Irina

id="quote">id="quote">Ce am vazut in fotografie....sunt un fel de cartofi gratinati (taranesti). Eu ii fierb (dar sa nu fie moi ca pt piure) si dupa ii perpelesc in ulei....pana prind culoare...eu pun si usturoi sau cascaval sau branza pana se topeste un pic....Nu stiu ce varsta are fetita ta si daca se preteaza asa ceva....Parerea mea....renunta la prajeala.Mai poti sa-i pui la cuptor cu folie deasupra pana se fac ei....si dupa sa ii descoperi pana se rumenesc (dar se vor rumeni numai cei de la suprafata).http://new.photos.yahoo.com/mitumac/albums/

Poti sa-i face in trei modalitati:

1. sa-i cureti si sa-i tai cuburi mai mari si pusi la prajit asa, iar ianinte de ai servii pusi ori lasati in cuptorul cald sau microunde.

2.fierti si taiati si lasa-ti la cuptor

3.taia-ti cuburi si pusi direct la cuptor pe folie( hartie de bucatarie, parca calc ii spunea), cuptoru sa fie incins la 180 si lasa-ti c-am 30 min, dupa pus un pic de ulei peste ei , invartiti si lasati dupa bunu plac.

-cand ii pui la cuptor ar fii bine sa tai si niste usturoi printre ei

-la sfarsit pui patrunjel taiat marunt peste ei

pofta buna

Ali

Evita folia de aluminiu, mai ales ca faci pt. copilasi. Poti folosi hartia pt. copt ca sa nu se prinda de tava(daca nu folosesti ulei).

Ii fac fara ulei in cuptor. Ii curat, apoi ii tai(bucati mari, in 4) si-i las vreo 15 minute in apa calduta. Arunc apa in care au stat.

Ii pun in cuptor cu ft. putina apa si se fac. Condimente: ce doresti.

eu ii iau gata congelati,ii pun in tava fara nimic-nimic si ii las cam o jumatate de ora la 200 de grade.Ies exact ca in poza[:D]

Dupa gust poti sa pui si branza sau usturoi,in farfurie sau inainte sa-i scoti din cuptor..

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the

moments that take our breath away.

elena, eu azi am facut o reteta faina de cartofi la cuptor, luata din kraft magasine.

3 cartofi de copt mari

3 cartofi dulci mari

1/2 cup low fat italian dressing

1/4 cup parmesan cheese

patrunjel

se infierbanta cuptorul la 375 Fahrenheit, in timpul asta tai cartofii ca pt prajit lasand coaja pe ei (dupa ce au fost spalati bine in prealabil), ii amesteci cu dresingul si parmesanul, ii pui intr-o tava unsa la cuptor. ii intorci dupa 30 de minute, ii mai lasi inca 30 de minute si cand sunt aproape gata pui patrunjelul tocat. eu am mai pus pe ei sare kosher, piper si praf de usturoi. de asemenea, poate cuptorul meu nu-i prea bun, dar cred ca trebuia sa stea mai mult de 1 ora, sau i-am taiat eu prea grosi(?) sunt deliciosi si dietetici

philip[pk]&andreea[usa]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...