Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pireu de legume- ce sa ii mai pun in el?

Recommended Posts

Buna, am o fetita de 7 luni si de aproape doua saptamani nu vrea sa mai manance pireu de legume sub nici o forma, iar laptele si cerealele ii plac la nebunie dar cand ajungem la pireu nu se mai opreste din plans. Ea este o mancacioasa de felul ei. Eu ii pun in pireu doar morcov, telina, pastarnac,carne sau ou cartoful inca nu pt ca am avut probleme mari cu burtica din cauza lui. Am incercat i-am pus lapte formula de care bea ea, cereale, lamaie si degeaba. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc mult.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si a mea(are 7 luni si 3 saptamani) accepta piureul de legume tare greu dar avem mai multe legume introduse pana acum(dovlecel, ardei, patrunjel, conopida - abia introdusa si frunze de telina, patrunjel si marar) si o mai pot pacali. Am observat ca "accepta" daca-i pun marar. Pt. restul legumelor mai astept un pic.

Poate-i place daca pui frunze de patrunjel, telina sau marar.

Dar cu branzica(daca ati ajuns la ea)? cateva zile, pana se obisnuieste cu legumele.

S-ar putea sa nu ii mai placa gustul unei anumite legume, deci, ai putea sa le elimini pe rand sa vezi despre care e vb.Sau daca ii plac bananele incearca sa amesteci legumele cu banana pasata, eu asa mai procedam cand refuza pireul. Scopul scuza mijloacele!

Eu nu ii pasam deloc albitura, doar le puneam la fiert. Si ii mai puneam si dovlecel (il pasam), si ardei la fiert, broccoli. Poti sa pui si putin lapte in piure.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

Baiatului meu nu-i placea tzelina pasata in piureul de legume, o puneam doar la fiert. I-am pus si brocolli, dovlecel, ardei gras. Si era mai bun cu putin lapte.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillaid="teal">

id="right">

Buna, branzica nu i-am pus niciodata in pireul de legume, pt ca m-am gandit sa ii dau cu pireu de fructe la 10.00 dimineata si nu stiu daca ii pun branzica pot sa ii mai pun carne sau ou in pireu? Am sa incerc sa ii pun dovlecel si patrunjel, sa vad daca papa, si sa ii pasez mai putina telina si pastarnac. Multumesc mult si pupici.

Buna Anca,

de ce nu incerci si cu legume mai dulci? Da-i piure de morcov amestecat cu dovleac copt sau fiert, sau dovlecel sau cartofi dulci. Am vazut ca spuneai ca fetita ta nu se impaca cu puireul de cartofi, nici a mea...dar am incercat cartofi dulci si nu are de la ei probleme. POti sa-i mai dai napi sau pastirnac - daca vrei albitura, patrunjelul si telina nu le prea plac la mititei. Poti sa-i faci n combinatii din legumele astea.Si mazarea e buna, sau fasolea verde. Eu ii mai pun in piure si avocado - e f sanantos sau o lingurita de ulei de masline. Daca spui ca-i plac cerealele poti sa-i faci pireul cu cereale de orez. Sau poti sa adaugi paste (facute fara ou) sau paste de orez sau noodles.

Sanatate si pofta buna

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...