Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

HELP!!! Nu ia suficient in greutate!!!

Recommended Posts

id="red">

Am o bebelina de 3 luni si o sapt.

La controlul de la 3 luni avea 5.230g si 61 cm!

S-a nascut cu 3.400 si 49cm. Se pare ca nu a luat suficient in greutate! Dr nu era prea incantata...

Papa san o data pe zi (putin ca si cant) si 4 mese de lapte praf de 130-150ml! Nu stiu ce sa fac...daca insist plange si nu mai vrea..

Va rog spuneti-mi ce ati facut voi in situatii din astea..

Alina76

Alina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am inteles ca dr nu era incantata, dar cevasfaturi ti-a dat? In principiu, daca elimini posibilele cauze de inapetenta (anemie, vreo infectie ascunsa,urinara de ex.si poate si altele pe care dr ar trebui sa le stie)si fetita ta e vesela si vioaie, inseamna ca asta e ritmul ei. Eu stiu ca la varstaasta trebuie sa manance 1/5-1/6 ml lapte/24h din greutatea ei, dar asta scrie in carti,fetita mea(care acum are 10luni si este in continuare slabuta)nu a mancat niciodata atat.

Pediatrul ar trebui sa stie si sa coopereze mai mult!

Cred ca nu trebuie sa iti faci probleme prea multe. Iar daca doctora nu e multumita ar fi trebuit sa iti recomande niste investigatii.

Dar hai sa iti spun cum a fost la noi. La 3 luni puiuta mea avea 5450, avand si ea la nastere tot 3400. Daca faci un calcul avand in vedere si scaderea fiziologica in greutate dupa nastere ( in cazul tau cam 300 g) inseamna ca puiuta ta a luat in greutate cam 700 g pe luna. Si sa stii ca nu chiar asa de rau.

Si pitica mea la 3 luni papa 5 biberoane de lapte de aprox 140 ml.

Asa ca daca ea este vioaie si vesela eu zic sa nu iti faci griji. Dar pentru linistea ta poti solicita niste investigatii suplimentare si daca nu are nimic inseamna ca asta e ritmul ei de crestere.

inca o chestie... puiuta ta bea ceai sau apa sau orice altceva in afara de laptic?

Multa sanatate

Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)

Poze cu noi

Buna , si eu am un baietel de trei luni si a avut la nasetre 3 kg. si 55 cm....intradevar fetita ta a crescut mult in lungime iar in kg nu prea a luat...al meu la trei luni a avut 6,150kg si 62 cm lungime iar eu ai dau si piept mai ales noaptea ca se trezeste la trei ore iar ziua mananca lapte praf dar nu mai mult de 100ml...dar totusi nu te impacienta si incearca sa-i schimbi laptele bineinteles dupa ce ii spui doctoritei.

Asta ,daca crede doctorita ca trebuie eu una nu mam sfatuit cu ea cand i-am introdus lapte praf . Multa sanatate si sa crestei mari..

[copil]Mario si Loreadana

Buna fetelor,

Va multumesc mult pentru sfaturi.

Miercuri ne ducem din nou la Dr. sa vedem care e treaba.

Uite, de exemplu azi a mancat asa:

- dimineata la 8.20 = 30ml san si 130ml praf

- pranz (ora 13.00) = 150ml praf

- dupa-amiaza (ora 17.30) = 110ml praf

- acum la ora 22.30 = sper sa pape vreo 130ml macar

Ideea e ca pana acum 2-3 sapt manca foarte bine! Era agitata si termina biberonul oin 10 min. Acum s-a schimbat...ne chinuim si cate o ora la o masa. Si da semne ca i-ar fi foame dar dupa ce ia biberonul in gura incepe sa planga...si nu mai vrea. E posibil sa fie si de la altceva? De la tetina? Sau de la lapte?

Alina

Alina

Buna. Am patit-o cu fetita mea la aceeasi varsta. L-a noi solutia a fost lapte in somn. Seara incearca sa-i mai dai o masa. Esti sigura ca ai scris bine programul ei de masa, pe ziua de azi? Doar 4 mese? SI la intervale atat de mari? Mi se pare putin ciudat, ai si tu dreptate. Ar trebui sa-i indesesti putin mesele. Sa manance cam la 4 ore ziua. Si poate reusesti sa-i mai introduci o masa seara mai tarziu, in somn.

EU asa am facut-o sa bea lapte. SI nu spun ca si acum bea lapte noaptea! Deci ash spune, "in somn", dar nu in toiul noptii (ori la maxim 12, ori pui ceasul, te scoli la 5-6 si-i dai lapte). SI nu fortata! O ora sa suga e prea mult.

Bee

si Ana Teodora (22.12.2005)

http://www.dropshots.com/dochia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...