Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancaruri cu conopida


Olivia26

Recommended Posts

Fetele, va rog, daca stiti, dati-mi si mie niste idei(retete) de mancare cu(din) conopida, ca stau cu ea in frigo si nu stiu ce sa fac din ea.

Multumesc anticipat.[flo]

 

 

*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">


"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."id="Comic Sans MS">id="limegreen">

 

[*]Noi[*]id="size1">id="red">

Numaratoareid="size1">id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Conopida la cuptor.Desfaci conopida in buchetele si o fierbi cu putina sare.Cand e fiarta o pui intr-un vas, amesteci putina smantana cu ou care o pui peste conopida,adaugi putin pesmet pe deasupra si o dai la cuptor.Mai poti adauga si pesmet peste conopida.

 

 

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aceeasi varianta, poti alterna si buchetele de broccoli pentru culoarea frumoasa, si straturi de conopida si branza de vaci frecata cu marar plus cascaval pe deasupra, tava bine unsa cu unt, conopida nu trebuie fiarta prea mult, ca se mai face si in cuptor. Iese f bun. In loc de branza de vaci eu mai fac cu blenderul o crema din branza de burduf (sau chiar telemea) frecata cu smantana sau iaurt si pun intre straturile de conopida. Deasupra cascaval, un ou batut bine si putin pesmet, se rumeneste super.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult, fetele.[pup][pup]

Chiar acum ma apuc de reteta ta, tumpi[flo]. Sigur o sa iasa delicioasa, abia astept.

Din pacate kid[flo], aici nu cred ca gasesc branza de vaci ca-n Ro, dar telemea, da[;)].

 

Daca mai aveti idei, sunt binevenite.id="green">

 

*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">


"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."id="Comic Sans MS">id="limegreen">

 

[*]Noi[*]id="size1">id="red">

Numaratoareid="size1">id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut

 

POti sa mai faci si mancarica. Fierbi conopida in apa cu sare (sa nu fie complet fiarta). Separat calesti in ulei (de care vrei, de masline, obisnuit, sau jumate ulei jumate unt) 2-3 cepe tocate marun. Cand ceapa e sticloasa adaugi sare si piper si (facultativ) o lingurita de faina. Mai rumenesti un pic de tot si faina si apoi stingi cu zeama de la conopida. Aduci iar la fiert si adaugi ceva suc de rosii sau bulion (eu folosesc suc de rosii ca e mai dulce si nu ma saboteaza sa imi iasa mancarea acra). Dupa aia infratesti totul intr-o cratita care sa mearga la cuptor: conopida si sosul cu ceapa si suc de rosii. Lasi la cuptor 10 min pana incepe iar sa fiarba, dupa care adaugi o cantitate generoasa de marar proaspat tocat marunt si iar la cuptor 10 min.

 

Daca nu agreezi rantasul cu faina rumenita poti face altfel: nu pui faina peste ceapa ci inainte de a baga in cuptor desfaci o lingurita de faina cu apa rece si dupa omogenizare o inglobezi in mancarica.

 

Eu fac chiar fara nici un pic de faina, pentru copil, si iese delicioasa.

 

Pofta mare!

 

Mina si

Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati

din:09.09.2004

http://community.webshots.com/user/vizigotu

http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

 

cronicile vizigotuluiid="green">"]cronica vizigotului[/url]id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mina[flo], multumesc mult. Pare foarte gustoasa mancarica.id="green">

 


*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">*id="green">*id="red">

 

"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."id="Comic Sans MS">id="limegreen">

 

[*]Noi[*]id="size1">id="red">

Numaratoareid="size1">id="green">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu mai fac uneori un fel de chiftelutze din conopida. Fierbi bine conopida in apa cu sare. Apoi o zdrobesti cu furculita, dar nu marunt, ca un piure, ci sa ramana bucatele mai mari de conopida sau o tai cubulete. Separat bati 2-3 oua (functie de cata conopida ai pregatit) cu sare si piper, adaugi 2-3 linguri de faina si un strop de lapte si amesteci bine, dupa care adaugi si bucatile de conopida. Din amestecul rezultat iei cu lingura mare si torni in tigaia cu ulei infierbantat. Vor iesi niste chiftelute cu forme ciudate dar foarte bune la gust. Se pot manca si reci dar merg bine calde cu sos de usturoi (mujdei de usturoi, diluat cu o linguritza de apa minerala, o lingurita de ulei, un praf de sare, un praf de zahar, o lingura de smantana si 2 stropi de zeama de lamaie).

 

Dana

And, yes, I am a blonde!

Familia mea

Animaluri

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Conopida cu branza si ou la cuptor

Se alege o conopida potrivit de mare (cam cat o palma cu degetele rasfirate). Se desface in buchetele, se fierbe in apa cu sare (circa 15 minute de cand incepe apa sa fiarba). Se scurge, se amesteca cu branza (dulce+telemea), un catel de usturoi taiat feliute. Se pune amestecul intr-un vas jena uns cu ulei apoi se bat 3 oua si se toarna peste conopida. Se scutura un pic vasul jena si se da la cuptor pentru 40 minute (primele 10 minute la foc iute, apoi la foc potrivit). Mie imi place, as manca in fiecare zi. Dar o fac intotdeauna numai cu telemea sarata sau feta. Am incercat si cu branza dulce dar parca nu a iesit atat de buna.

 

Cristina & Elise-Stefania

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...