Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Placinta cu carne?


dori

Recommended Posts

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mai probat de atat nu se poate:

 

Placinta cu carne si ciuperci

 

Pentru aluat:

- 250 g faina;

- 1 pachet praf de copt;

- sare "la ochi";

- 125 g unt sau margarina moale (cu unt iese mai bun si daca chiar nu ai, merge si ulei);

- 1 ou;

- cca 1/3 canitza de apa

 

Se framanta toata treaba asta pana se face o coca buna, molicica si un pic elastica, care se lasa la rece 30 de minute, timp in care se prepara umplutura.

 

Pentru umplutura:

- 250 g carne tocata pui sau vita+porc sau orice amestec care se face repede (nu vita simpla);

- 2 cepe potrivite, tocate;

- 10 ciuperci proaspete sau 1 cutie de ciuperci taiate;

- 1 ou;

- cca 100 g cascaval afumat ras (ii da un gust deosebit, dar merge si fara)

- condimente dupa gust (eu am pus marar, boia, piper)

 

Toata chestia asta se amesteca bine de tot, eventual se mai da o data prin masina de tocat ca sa se omogenizeze bine, caz in care ciupercile se adauga la urma.

 

Separat sa mai ai la indemana un ou batut spuma si un pic de unt pentru uns tava.

 

Se ia o tava, se unge cu unt, se desparte coca in 2 si cu una dintre bucati se face un "pat" ale carui margini sa se ridice putin pe marginile tavii. Se pune amestecul in acest "pat" si se niveleaza. Se ia a doua bucata de coca si se acopera continutul placintei, lipind usor "capacul" de marginile lasate in sus. "Capacul" se inteapa pe ici, pe colo, cu furculita, apoi se toarna deasupra oul batut si se intinde pe toata suprafata "capacului".

 

Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, in partea de sus a cuptorului, cca 30-45 min. Apoi se face focul mare si se lasa inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

 

Uite-o si in poza:

http://www.animalutze.com/images/messa/food/placinta-carne-ciuperci.jpg

http://www.animalutze.com/images/messa/food/placinta-carne-ciuperci-cio.jpg

 

SUCCES! Este delicioasa!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu fac placinta cu carne asa:

Aluat foetaj sau cel normal pentru placinta, fraged.

umplutura: pun la fiert in apa rece o bucata buna de carne de vita (pulpa sau spata) cu o ceapa intraga, sare, piper, tulpina de telina. cand e fiarta o dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa, apoi amestec cu 4 oua, sare, piper, menta, verdeata, adauga putina zeama in care a fiert daca e prea tare compozitia. in tava dreptunghiulara pun o foaie de aluat, apoi compozitia, cealalta foaie deasupra. tai de acum placinta in patrate, apoi ung cu ou batut si pun la cuptorul incins la 200 de grade pentru 40-50 de minute. este excelenta si rece.

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac placinta cu carne dar fara foi[:D]. Fac umplutura ca la chiftele, o torn intr-o tava unsa cu ulei, finisez, asez cateva rotocoale de rosii si bag la cuptor.

Umplutura de chiftele: 1 1/2 kg carne tocata (amestec vita+porc), 4 cartofi, 1-2 capatani de usturoi, 2 legaturi de marar, o legatura de patrunjel, 4 – 5 oua, piper, sare, ulei, cimbru macinat. Cartofii se dau pe razatoarea mica si se storc bine de zeama. Usturoiul se bate pana cand devine o pasta, verdeata se taie marunt. Se amesteca toate, se adauga si putin ulei (in cazul in care carnea de porc e grasa nu se mai adauga ulei), si se baga la cuptor. Se mai pot adauga in umplutura si ciuperci.

 

Cristina & Elise-Stefania

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac des placinta cu carne dupa reteta proprie:

fac deobicei aluat din apa sare faina si putina drojdie

separat calesc o ceapa mai mare cu ciuperci si carne tocata(mi s-a parut ca cea de curcan e mai buna)pun o leg de marar tocat , condimentez cu sare (sau secretul gustului)piper

dupa ce s-au calit le dau de pe foc, le las sa se mai raceasca pun 1-2oua crude, si pun branza ( de regula de care am in casa :cas,telemeasau cascaval)Toate le pun dupa ochi , n-am cantitati anume , fac cu ce am in frigider.

La final intind cate o foaie din aluat pun compozitia , rulez foia si o pun in tava la cuptor[papica]

Pofta buna !!! merita incercata si de tine !!!

 

Sfat : in tava e bine sa pui hartie pt copt , ca sa nu te muncesti mult la spalat tava ( eu pun la orce fel de mancare care o fac la cuptor si e super )[cool]

 

gabi marin

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...