Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Sunt manica unei fetite de 10 saptamani.Am primit pe mail carticica despre diversificare si vreau sa multumesc mult celor care mi-au trimis-o.Am studiat-o si de asemenea am studiat si celelalte subiecte despre diversificare de pe forum.Asa ca sunt mai zapacita ca mai inainte.Dupa cum am mai scris pe forul,pediatra mi-a spus sa incep diversificarea de al 6 saptamani chiar cu banana,asa ca nu prea pot pune baza in ce imi spune ea.M-am lamurit ca trebuie sa astept pana la 4 luni sa incep diversificarea,pentru ca fetita papa formula.Dar nu stiu cu ce sa incep.Unele spuneau ca au unceput cu sucuri,altele din contra,sa las sucurile ultimele in diversificare.Unele au zis supa,altele cereale.deci,intrebarea mea e cu ce se incepe?Sucurile vor constitui o masa sau vor fi suplimente?se dilueaza cu apa?

Astept cat mai multe sfaturi.

nusica,mama lui ely

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Potrivit pediatrei mele, in care am mare incredere, daca bebelusul nu a luat extraordinar in greutate, e preferabil sa incepi cu cereale fara lapte si fara gluten (de exemplu, faina de orez) pe care sa le adaugi in biberon la doua mese. In cazul in care cresterea in greutate a fost buna, se recomanda pireul de legume. Daca ai incepe cu fructe, copilul ar accepta mai greu legumele, care nu sunt la fel de dulci, insa au valoare calorica mai ridicata.

Daca fetita este slabuta incepe cu cereale... daca este grasuta... cu supa. Daca nu-i place supa incepi cusuc de fructe...

EU am inceput pe la 5 luni cu suc de fructe... al meu a fost si este Si acum la 6 ani foarte dificil la mancare... nici cereale nu a mancat decat grau de la Hero...

Regulile ce trebuie respectate, dupa parerea mea... doar un aliment pe saptamana, gluten dupa 6 luni, galbenus de ou dupa 1 an, miere dupa un an... daca are fond alergic... banana, ciocolata, carne dupa un an... La noi banana ne-a dat o alergie urata...

In carticica se gasesc informatii adunate, unele bune iar altele depasite sau contraindicate.

Nu m-am orientat dupa carticica. Lasa carticica, mai mult te zapaceste acum - ti-am trimis-o fiindca ai cerut-o. Dupa ce o sa ai experienta si o sa fii sigura pe diversificare poti studia carticica pt. diversitate, o sa stii ce e bun si ce e contraindicat.

Daca e pe formula si se dezvolta bine asteapta pana la 5 luni, doar daca ai rec. unui pediatru la 4 luni.

Baza am avut: pediatra, Spock, Capraru si alte surse(net, reviste, etc...). Am inceput cu sucul de morcov si mar. Dar nu as mai repeta aceeasi greseala, as incepe cu legumele iar daca e mai slabuta cu cereale.

Eu am inceput dupa revista Mami si ce am citit pe site-ul desprecopii, dar abia la 6 luni, cu suc de mar, apoi morcovi, apoi Hipp de mar+morcov.

Prea multe pareri normal ca te debusoleaza de tot. Ce am citit sigur pe net e ca nu trebuie sa ne grabim cu diversificarea, copiii au tot timpul inainte sa manace din toate. Riscurile sunt alergiile la unele produse si de aici riscul la aproape orice. Stomacul si procesul digestiv nu este inca suficient maturizat, si totusi s-a constatat ca abia la 6 luni un bebelus este destul de matur sa poate digera si alta papica decat lapticul. De ar fi sa o iau de la inceput, tot la 6 luni mi-as pune problema diversificarii.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...id="size1">

Daca fetita ta este alaptata la san mergi doar cu laptele de mama pana la 6 luni si apoi incepi diversificarea. Mihnea a supt pana la 7 luni, dar la 6 luni am inceput sa ii introduc masa de seara de formula ca mi se parea ca nu se satura, apoi am pus tot in biberonul de seara cate o masura de cereale fara gluten(el a mancat mereu humana) - de fapt pe cereale fara gluten am mers pana pe la 10 luni. - apoi am inceput diversificarea cu piureuri de legume si apoi cu cel de fructe, carnita, lactate(iaurt, branza etc). Dar atentie toate le-am facut treptat cam la 2 zile introduceam cate ceva nou ptr ca el a tolerat f bine absolut totul d ela inceput. Si uite asa la 1 an manca absolut de toate(toate fructele si legumele autohtone si de impoirt, carne d epui, vita si peste, ou, iaurt, branzica). Nu i-am pus insa sare in mancare absolut deloc pana la 1 an si 2 luni de cand am inceput sa punem ca acum suntem baieti mari avem 1 an si 7 luni. Mancam d etoate in afara de mezeluri si carne de porc si fasole boabe. Inclusiv usturoi manca la 8 luni. Si inca ceva nici zahar nu i-am pus in nimic pana acum. Folosim la prajituri acum de cand e mare zahar negru.

Sfatul meu este sa citesti, sa intrebi si in stanga si n dreapta si apoi s aiti faci tu o schema de diversificare. important este ca bebe sa ia in greutate bine. Si tu sa faci ce simti tu ca e bine ptr bebelusul tau ptr ca iti simti copilul si sti cu siguranta ce este bine ptr el. Diversificarea nu trebuie sa fie o corvoada ptr tine. Mie imi placea si imi place in continuare sa ii gatesc ptr el si sa fac tot felul de sufleuri, siorbite si tot felul de chestii.

Si inca ceva ii gateam din 2 in 2 zile. Si am fost f atenta ca totul sa fie natural si proaspat. La capitolul iaurt am mers pe iaurt romanesc clasic in care puneam eu fructe nu i-am dat niciodata danonino sau iaurturi cu fructe din comert.

Mult succes! si nu fi speriata fa ce simti e f important.

Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Eu am inceput diversificarea cu suc de morcov si mar undeva pe la 4 luni...usurel, incet-incet, pe la 5 luni am incercat-o cu zeama de la legume, si pe umra incet incet am tot introdus cate una, cate una, iar la 10 luni are meniul destul de variat, fara insa a sari calul...chestia cu dat mai intai legumele si pe urma sa incepi cu fructele cred ca depinde de la copil la copil; la noi nu a fost cazul...

Oricum, mai ai pana atunci, asa ca bucura-te de momentele acestea, cunoaste-ti copilul si ai sa vezi ca ai sa te dezmeticesti pana cand o sa incepi diversificarea...si sfatul meu: fa asa cum te indeamna inima si cum iti simti copilul; nici unul nu semana cu altul...eu de exemplu ii dau miere de albine (luata din sursa fff sigura) cam de pe la 8 luni, si nici urma de botulism, in schimb o simt ca rezista mai bine la virusii care se preumbla prin casa...

Succes cu mica minune, sa fie sanatoasa si papacioasa....

------------------------------------------------------------------------

[zz] catrinutza - mamicutza ... de mariuci id="green">

[copil]varsta Mariucului (28 februarie 2006)id="size1">[foto] Poz(n)e si filmuletze cu Mariucaid="size1">

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."id="size1">

Aici se recomanda exact cum a spus mirciulix. Ma si mir ca face cineva asemenea recomandari in Romania, ca majoritatea dau... mai bine nu mai comentez.

As adauga ca fiecare aliment nou se da 3-5 zile si urmaresti cu atentie reactia. Orice schimbare de scaun, bubite, chiar daca devine agitat, plingacios copilul - scoti alimentul respectiv. Il incerci din nou mai tirziu.

Se incepe cu cantitate mica, doar citeva guri de aliment solid.

Cind incepi sa combini alimentele, nu introduci altele noi. De exemplu daca ii dai morcov si apoi dovlecel, pe urma le combini intre ele. Nu pui morcov, dovlecel, telina si sfecla.

Cind vei introduce fructele, in prima faza ele trebuie sa fie fierte sau coapte. Nu se da suc din fruct proaspat.

In Romania se dau citrice foarte devreme, aici se recomanda abia dupa opt luni - pe linga ca pot provoca aciditate, au si potential alergic.

Eu nu am pus mare baza pe supe sau pe sucuri, ci pe piureuri. Fie ele din legume sau din fructe. Aici parerile sint diferite, dar eu asa am procedat.

Eu sint mai degraba pentru un mar copt si bine pasat decit pentru sucul de mere - de exemplu.

Sa creasca mare si sanatoasa Ely a ta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

intr-adevar cand te apuci de diversificare te doare capul!! pasii pe care i-am urmat eu:

1) evaluat copilul de 4 luni,alaptat mixt. e grasan,la limita superioara. incepem cu supa de legume, ce va inlocui o masa de lapte.(asta nu am considerat-o diversificare,ci doar un mijloc de a lua mai putin in greutate,la sfatul medicului)

2) copilul a facut 6 luni. incepem cu : piureut de legume, la inceput diluat ,apoi crescuta consistenta.

3) daca bebe e slab, incepi cu cereale, in acelasi mod.de la vreo5 luni as zice, pui la inceput o lingurita in lapte, apoi ajungi treptat la piure

4)daca bebe grasut,uiti de tot de cereale. incepi cu supa de legume, piure de legume, apoi carnita,galbenus de ou,etc

nu ii dai in aceeasi zi doua feluri noi.preferat pauza de o saptamana

dupa ce ii introduci un fel(prima portie o lingua,a doua zi doua) faci o pauza de o zi ,pt a vedea daca a declansat vreo alergie

galbenus 6 luni, babana 8 luni(uneori constipa) , carne pui 7 luni,(ficatel),alternat cu carne vitel ,peste( eu dadeam doua zile carne,doua nu) ,sucuri acide(citrice) dupa 10 luni,suc de morcov la 6 luni,diluat cu apa.

nu zahar,miere,albus pana la un an

nu carne de porc pana la 3 ani

nu mezeluri etc pana la un an(eu nu-i dau nici acum,da'asta ii boala mea [xx(]

daca imi aduc aminte,mai scriu

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...