Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Luca are un an si opt luni.Stau cu el pana la doi ani dupa care v-a sta cu buni.este un copil inteligent,energic,dar nu foarte sociabil.Stand mai mult cu mine si cu buni nu prea este obisnuit cu prezenta persoanelor straine.Prima lui reactie cand vine cineva in vizita este sa se tranteasca pe jos sau sa se pocneasca peste ochi.

In parc cu copii se joaca foarte putin preferand sa le ia jucariile si sa plece cu ele.daca aducem un copil la noi in casa se joaca foarte frumos cu el numai ca nu avem astfel de musafiri prea des.

Intrebarea mea este daca credeti ca as putea sa il dau pe Luca la cresa numai pentru doua-trei ore pe zi ca sa se obisnuiasca si cu alte persoane si sa se joace cu copii.

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Parerea mea e sa-l dai pe Luca la cresa, si sa-l lasi tot programul. Daca il iei dupa doua-trei ore nu faci decat sa-i strici rostul. Pe Rares l-am dus la cresa de la 1 an si 11 luni si din prima zi l-am lasat de la 8 la 16(la pranz am "misunat" pe la usa sa vad daca doarme). S-a acomodat foarte bine, a mancat si a dormit. Cand am inceput grupa mica doamna educatoare ne-a spus ca se vede diferenta dintre copiii care vin de la cresa si cei din familie, in sensul ca primii sunt deja obisnuiti cu programul si sunt mai sociabili.De asemenea, chiar daca la inceput probabil se va imbolnavi mai des, in timp se imunizeaza si va deveni mai rezistent.Eu am fost foarte multumita si sunt pro cresa si pro gradi! Imi amintesc, ca la finalul anului pe care l-a petrecut la cresa au avut serbare, prima serbare din viata lor. Au fost de-a dreptul adorabili.

Io sunt convinsa ca va avea tot timpul din lume sa tot socializeze dar sistemul imunitar solid si-l formeaza din copilarie. Si pentru ca pot alege din fericire pentru mine (adica am super bunica si bona faina) m-am hotarat sa-l dau la gradi cat mai incolo, pe la 5 ani.

Majoritatea prietenilor mei care si-au dus copii la cresa i-au tinut de fapt mai mult acasa din motive de sanatate, din 3 luni probabil 2 puiutzii erau bolnavi. Si nu le-a crescut din pacate deloc imunitatea, luau viroza dupa viroza si guturai dupa guturai.

Daca n-ai alternativa, asta e, dar io una nu sunt deloc adepta introducerii in societate atat de mici.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Nu as fi vrut sa il dau la cresa pentru ca nu as avea cu cine sa il las.Acum e cu mine,mai tarziu cu buni si chiar v-a fi si o bona daca este cazul.Eu imi puneam doar problema socializarii si daca i-ar fi mai bine intr-un colectiv cu alti copilasi.E adevarat ca primul meu gand a fost ca se v-a imbolnavi foarte usor,tocmai de aceea v-am intrebat si pe voi mamicile cum e mai bine.Sunt inca derutata si nu stiu ce sa fac pentru ca il vad ca atunci cand alti copii il atrag spre joaca ii place foarte tare.

Probabil o sa mai asteptam pana la gradinita.

Tu,sunt copii si copii.unii se imbolnavesc des, unii nu! unii isi slabesc sistemul imunitar prin raceli dupa raceli(par ca le ia pe toate) altii si-l fortifica.

si eu am ales sa stea acasa. de la 3 ani la gradi cu ea.incerc de fapt de pe acum s-o introduc.

poti sa-l socializezi si altfel. du-l zilnic in cel mai apropiat parculet si o sa intalnesca bebei de seama lui, va puteti imprietenii cu mamici cu alti bebei. la tine in cartier nu sunt mamici disponibile de vizite? eu asa procedez, imi duc fata la prietenele ei, mai primesc vizite,etc. uneori plasez copilul pt vreo ora cat am treaba,alteori primesc in plasament cat are mamica respectiva treaba etc. si uite asa imi fac copilul sociabil

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

e adevarat,al meu s-a imbolnavit de cateva ori si pe afara in parculet fara sa fie intr-o colectivitate.Nu se stie niciodata.In parc ne ducem in fiecare zi.Avem noroc cu un parc mare aproape de noi,unde vin multi copilasi.Lui Luca ii place langa copii doar daca sunt mai mari ca el,daca au niste jucarii interesante pe care le ia si pleaca cu ele si e o adevarata lupta daca cineva incearca sa i le ia.Sta ce sta pe langa ei ,apoi ma ia de mana sa plecam sa colindam in partea opusa a parcului unde nu sunt copii.E putin singuratic.Ii place sa scotoceasca in frunze sa caute gandacei ,sa se uite dupa pasari.

Tocmai de aceea as fi vrut sa il duc la cresa.Acolo nu are incotro trebuie sa stea laolalta cu ceilalti copii.

In legatura cu vizitele la domiciliu nu prea se poate.Am incercat de multe ori dar se pare ca am parte doar de mamici mai salbatice sau de copii cu bone(parintii nu i-am vazut niciodata)sau de mamici foarte ocupate care nu au timp de vizite.Asa ca cu de-a sila nu poti sa inviti pe nimeni sau se te autoinviti.Desi eu sunt o persoana foarte sociabila.

Si eu am dat-o pe Andrada la cresa la 2 ani si s-a tot imbolnavit . L-am intrebayt pe dr. daca sa o mai duc sau nu si mi-a spus ca indiferent cnad o voi duce 3-4-5-6 ani la primul impact cu colectivitatea la fel va pati. Asa ca poti sa il tii acasa sa nu se imbolnaveasca si sa il duci la 5 ani dar tot acolo ajungi. Acum Andrada e in grupa mijlocie si nu a mai fost bonava din mai 2006. I-a mai curs nasul a mai tusit dar s-a rezolvat cu panadol si nurofen. Cnad era la cresa racea din 2 in 2 saptamani si nu ii trecea fara antibiotic.

Eu am fost multumita de cresa. Acolo a invatat sa vorbeasca, sa faca la olita, sa se joace cu alti copii si sa nu mai traga toate jucariile, sa isi astepte randul la o jucarie,etc.

Criss[mamica]si Andrada [zana](12.09.2002)

‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson

Servus.

Si Stefan a mers la cresa la 2 ani. Acum regret, poate nu ar fi facut sinuzita (acum are 4 ani). Sau poate sinuzita a facut-o la gradi... Nu am avut incotro. Daca as fi avut, l-as fi lasat acasa cu bona, dar nu am gasit atunci. Acum are o tanti care il ia de la gradi la 3.30 si sta cu el pana venim noi.

M-am indepartat... Numai pentru socializare nu il da la cresa.

Nicoleta

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...