Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

radiografie dentara cu sort de protectie un risc?

Recommended Posts

Buna fetelor!As avea si eu nevoie de sfatul vostru in ce priveste o radiografie dentara in saptamana a 4-a de sarcina.Inca nu imi este confirmata sarcina dar sunt aproape sigura ca sunt insarcinata.Am avut o mare problema cu o masea,niste dureri cumplite si am fost la dentist dar fara radiografie doctorul nu a putut sa vada nimic,asa ca mi-a recomandat sa fac o singura radiografie dentara cu sortul de protectie,spunandu-mi ca in acest fel nu exista nici un fel de risc.Am tot citit pe acest site si nu numai,despre radiografii dentare in primul trimestru de sarcina si m-am cam speriat.Voi ce parere aveti?Credeti ca exista un mare risc?in cazul in care mi se confirma sarcina,ar trebui sa o intrerup?Tin sa precizez ca-mi doresc fff mult un copil si as muri de durere sa nu pot sa tin sarcina.Am tot citit de diferite cazuri aici pe forum in care s-au facut radiografii si in saptamana a 6-a ,radiografii la mana,etc,etc si copiii s-au nascut perfect sanatosi.Va rog mult de tot,spuneti-mi ce parere aveti in acest caz?Va multumesc mult de tot.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu am facut 2 radiografii dentare si mi s-a pus acel sort de plumb.le-am facut fara nici o retinere ptr.ca nici nu banuiam ca sunt[gravi].la cateva zile dupa asta am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv.si eu am fost ingrijorata si am avut temerile tale.si medicul stomatolog si cea care imi urmareste sarcina m-au asigurat ca nu exista nici un pericol.acum sunt in saptamana 27 si bebele se zbenguie de zor in burtica,creste in grafic,iar eu ma bucur de fiecare data cand imi da cate un semn.

A!si am mai facut si anestezie,ptr.ca incepusem lucrarea si nu am suportat sa ma zgandareasca pe viu(chiar daca am incercat).medicul mi-a zis ca anestezicul care l-a folosit(scuze,dar nu-mi amintesc cum se numeste)si cantitatea mica care a folosit-o nu afecteaza bebele.

astea au fost singurele radiografii......altele nu am mai facut chiar daca era nevoie.

Felicitari ptr. bebe si o sarcina cat mai usoara!!!!

Carmen [gravi]

Si eu am fost la dentist joia trecuta, aveam programare facuta din dec, nu aveam sa stiu ca voi fi gravida.

Nu mi-am facut anestezie ptr ca mi-a fost teama, desi pe urma am citit in cartea Mama si copilul, a lui Capraru, ca anestezia este perfect safe in sarcina, iar despre radiografii scrie clar ca daca este folosit sort de plumb totul este ok. La mine nu a fost nevoie.

Nana, [gravi] 5+id="size2">id="Comic Sans MS">id="blue">

In asteptarea lui [copil]

Nunta noastra de vis!id="blue">

Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!id="Comic Sans MS">id="red">id="size2">

Va multumesc mult pt raspunsurile voastre si in special tie Carmen,pt urari si pt ceea ce ai scris.M-a ajutat mult si m-a incurajat ceea ce mi-ai povestit.Luata logic nu ar trebui sa fie nici o problema avand in vedere ca am fost protejata si ca radiatia unei radiografii dentare este extrem de mica.Faptul ca tu ai trecut prin acelasi lucru si sarcina se dezvolta absolut normal,m-a incurajat si pe mine.Felicitari si tie pt bebe si iti doresc o sarcina usoara si o nastere si mai usoara.

Am si eu o prietena care a facut o radiografie in sapt 5 de sarcina,radiografie dentara.Are acum un baiat super dulce si sanatosa ,care a implinit un anishor.

id="size3"> Samurai-lady [gravi]12 weeks[majoreta] si bb Ken 4 ani[pup]id="red">id="Comic Sans MS">

Pagina personala DC[dc]

Web-poze Kenutz[asia]

[japan]Cum a venit pe lume Samurash bebe[copil]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...