Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Acidul uric marit

Recommended Posts

Buna

Am facut de curand analizele la sange si mi-a iesit acidul uric marit adica 6,4 iar normal ar fi intre 2,4 - 5,7.

Stie cineva ce inseamna asta? Din ce cauza este asa marit si cum l-as putea "micsora"?

Multumesc anticipat!

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Analizele le-am facut asa de control, pentru linistea mea. Mi-a mai iesit si o lipsa de calciu dar de asta stiam mai de multisor.

Multumesc pentru urarile de sanatate.

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

Din cate imi aduc aminte acidul uric poate fi marit daca consumi multa carne sau organe. El rezulta din catabolizarea purinelor (din acizii nucleici)...deci alimentele de origine animala consumate pot duca la cresterea ac. uric. Cea mai cunoscuta boala determinata de cresterea lui este guta.

Mai poate aparea si in cazul disfunctiilor hepatice si imposibilitatea eliminarii renale....

==========

Corina

Albumul meu

Si eu am avut acidul uric crescut pt ca mancam prea multa carne. In special carne tanara: mare amatoare de piept de pui.

Am lasat-o mai moale cu carnea si am mancat mai mult peste si dupa 6 luni acidul uric era normal. Aproape de val. maxima (deh, sunt carnivora) dar intre val. normale.

• 2 months later...

Si eu am avut acid uric crescut: am mai redus mezelurile (cele mai rele pt. acid uric sunt mezelurile), pilita de pe pasare am dat-o lma o parte, si cam atat: am repetat analizele peste cateva luni si valorile acidului uric au redevenit normale.

Nu trebuie sa te panichezi. E ceva destul de curent si nu trebuie decat un pic de precautie la dieta.

• 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...