Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Tensiune arteriala-habar n-am:)

Recommended Posts

Buna!

Am si eu o intrebare, am ajuns marti la doctor acuzand ameteli, amorteli ale mainilor de la umeri pana la degete, dureri in zona rinichilor). ma rog mi-a masurat tensiunea arteriala care era in acel moment 11,9. de frica nici nu l-am intrebat daca e ok sau nu si nici el nu a spus nimik; Intrebarea mea este: 11,9 este o tensiune normala pentru o persoana de vartsa mea (in aprilie implinesc 29 de ani)

Multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna Melina!

Am 1m65 cm si in jur de 50 kg; doctorul nu mi-a spus nimic a zis doar 11, 9 nu a comentat in nici un fel, dupa ce mi-a masurat tensiunea mi-a verificat reflexele bratelor si apoi m-a intepat cu o chestie :) in degete si pe maini, dar repet nu a comentat nimik, mi-a dat trimitere la neurolog (am sa ma duc luni) trimitere insotita de un pliculetz sigilat (in care explica el probabil ce a constatat in urma consultului). Insarcinata nu sunt desi incercam de vrun an juma dar sigur nu sunt, mainile si picioarele nu mi se umfla iar apa nu stiu daca o retin (desi nu cred). Ma ingrijoreaza trimiterea la neurolog insotita de nici un fel de explicatie, i-am spus lui exact ce am scris si aici si ma intreb ce poate fi. MA mai intreb de asemenea ce inseamna ca minima este mare (nu ma panichez de fel insa imi place sa stiu despre ce este vorba mai bine decat sa nu stiu:))

Multumesc anticipat pentru raspuns si scuze pentru limbajul profan:)

Buna Oana!

Eu te-as sfatui-mai intai- sa iti masori TA de cateva ori pe zi,pt.a observa daca aceste valori masurate de Dr. se repeta sau nu.Masuratoarea trebuie sa o faci dupa aproximativ 10-15min. de repaus(pt.rezultate corecte) si fara sa fi consumat in prealabil cafea sau alte bauturi racoritoare ce contin cofeina.Daca obtii aceleasi valori,sau valori mai mari decat acestea(11/9)-mai ales in diastola- cred ca ar trebui sa mergi la un cardiolog,deoarece bolile cardiace netratate se pot croniciza..

Tensiunea diastolica(cea care are val.9 la tine)-reprezinta presiunea de la nivelul inimii si a vaselor de sange atunci cand inima se afla intre doua batai(sistole).Cresterea acestei presiuni se datoreaza tensiunii in care este tinut muschiul inimii-muschiul cardiac.Trebuie cautata cauza care tine in tensiune ac. muschi,deoarece-ca orice muschi-si inima trebuie sa se relaxeze pt. a putea face fata solicitarilor..

Pt.varsta ta,cred ca nu e chiar asa de rea valoarea asta ..dar oricum..investigheaza..

Sanatate maxima iti doresc!!

[flo]

Nunta noastra de vis

Viata fara dragoste..isi pierde sensul..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...